Trampoline kopen

Tips om een trampoline te kopen

Een trampoline kopen, doe je niet zomaar. Het is een investering en daarbij, wordt de trampoline een onderdeel van je tuin. 
Wij hopen met de volgende punten je te helpen een goede keuze te maken bij de aanschaf van een trampoline.

Ronde trampoline kopen

Een ronde trampoline is de meest verkochte trampoline. Kleine kinderen springen veiliger op een ronde trampoline. Doordat de trampoline veren van een ronde trampoline overal even strak gespannen zijn, komen de springertjes bij iedere sprong vanzelf weer in het midden terecht. 
Avyna heeft een ruime keuze aan verschillende afmetingen ronde trampolines. Hoe groter de trampoline, hoe veiliger er gesprongen kan worden.
Plaats de trampoline niet te dicht bij een boom, schutting of andere obstakels.

Welke maat kies ik het beste voor een ronde trampoline?

Zoals hierboven vermeld; 'Hoe groter de trampoline hoe veiliger er gesprongen kan worden' maar als je kind jonger dan 6 jaar is, adviseren wij toch om een kleinere ronde trampoline van maximaal 305 cm doorsnede te kiezen. Met een grotere maat trampoline kunnen kleine kinderen niet zo hoog springen omdat dit dan lastiger gaat in verband met de vering en trampoline springen moet natuurlijk wel leuk zijn!
Voor kinderen vanaf een jaar of 10 kun je het beste kiezen voor een grotere ronde trampoline vanaf minimaal 305 cm doorsnede. Vanaf die afmetingen kunnen grotere kinderen echt leuk springen (en wie weet, jij ook!) Zij kunnen zo ook goed trucs en oefeningen uitproberen. Daardoor zal de trampoline ook eerder intensief gebruikt worden.

Ronde trampoline en veiligheid

Bij een grote, ronde trampoline zullen kinderen snel geneigd zijn om met meerdere kinderen tegelijk te gaan springen. 
Hoe leuk dit ook is, dit raden wij vanwege de veiligheid echt af! Maak duidelijke afspraken met je kinderen en hun vriendjes/vriendinnetjes omtrent het trampoline springen. Vanaf 1 januari 2021 zijn wij verplicht een trampoline met een veiligheidsnet te verkopen. Heb je al een trampoline, maar nog geen veiligheidsnet, wij verkopen voor al onze modellen losse veiligheidsnetten
Met een net kunnen de kinderen niet van de trampoline vallen en wordt een onverhoopte valpartij voorkomen.

Rechthoekige trampoline kopen

Een rechthoekige trampoline heeft meer springkracht dan een ronde trampoline. Hierdoor kunnen kinderen makkelijker hoger springen. Kinderen die wat ouder zijn, springen gemakkelijk over het hele springoppervlak. Dit omdat je niet automatisch naar het midden van de trampoline wordt gedreven zoals dit bij een ronde trampoline wel het geval is. 
Heeft je kind enige ervaring met trampoline springen, kies dan voor de rechthoekige trampoline. Ook als je kind op turnen zit of aan atletiek doet, is een rechthoekige trampoline een betere keuze. Met een rechthoekige trampoline heb je meer controle over je sprong.

Een ander voordeel van een rechthoekige trampoline is dat deze ook in een kleinere tuin beter te integreren is dan een ronde trampoline. Door de strakke rechthoekige vorm staat deze trampoline vaak mooier in een moderne tuin. Plaats de trampoline niet te dicht bij een boom, schutting of andere obstakels.

Welke maat kies ik het beste voor een rechthoekige trampoline?

Op een rechthoekige trampoline zal je kind eerder alleen springen dan op een ronde trampoline. De springkracht is veel groter zodat je lekker hoog in je eentje kunt springen. 
Maar mochten kinderen toch vaker dan je zou willen met meerdere op de trampoline springen overweeg dan het plaatsen van een trampoline veiligheidsnet. De kinderen kunnen dan niet van de trampoline vallen en hiermee voorkom je onverhoopte valpartijen. Veiligheidsnetten kun je bij ons met of zonder palen bestellen. Dus heb je een trampoline zonder veiligheidsnet gekocht en wil je later toch liever wel een veiligheidsnet bestellen, geen probleem. Ook als je je trampoline net wilt vervangen, hebben wij deze gewoon op voorraad. Overweeg anders om meteen een trampoline met veiligheidsnet te bestellen. 

Springeffect trampoline rechthoekig

Het springeffect van een rechthoekige trampoline is anders dan bij een ronde trampoline. Dit komt doordat de spanning van de veren op sommige plaatsen sterker is dan op andere plaatsen. Het is een persoonlijke voorkeur of iemand dit als fijn ervaart of niet. Professionele trampoline springers gebruiken een rechthoekige trampoline. Een rechthoekige trampoline ondersteunt de professionele trampoline springers beter in het uitvoeren van hun technische sprongen.

Trampoline ingraven

Als je je al verdiept hebt in de aanschaf van een trampoline zul je al een hoop termen tegengekomen zijn; ingraaf trampoline, ingegraven trampoline, trampoline ingraven, inbouw trampoline, InGround trampoline, opbouw trampoline, trampoline boven de grond of gewoon een 'trampoline' ;)

Duizelt het je al? Het zijn verschillende benamingen voor 2 soorten trampolines. Een 'Ingraaf trampoline' is een trampoline welke ingegraven wordt in de grond.
Een 'opbouw' trampoline is een trampoline welke je gewoon kunt plaatsen in je tuin zonder deze in de grond te moeten graven. De opbouw trampoline staat dus een stuk hoger van de grond. Vaak wordt er alleen over deze laatst genoemde trampoline gesproken tenzij expliciet vermeld wordt dat het een InGround trampoline betreft.

Met een InGround trampoline komt de trampoline een stuk lager te liggen dan bij een opbouw trampoline. Wij, bij Avyna, hanteren de naam InGround trampoline voor een ingraaf trampoline.

De laatste jaren wordt de InGround trampoline steeds meer gekozen. Dit omdat steeds meer mensen hun kinderen veel speelplezier gunnen maar zelf ook willen genieten van hun tuin. Met een ingraaftrampoline bereik je nu net dat beoogde effect. Een ingegraven trampoline integreert mooier in de tuin daar deze meer uit het zicht wordt onttrokken. 

Het grootste voordeel van een InGround trampoline is dat deze veiliger is dan de 'opbouw' trampolines. Met een ingraaf trampoline kunnen er geen kinderen, dieren en/of spullen onder de trampoline komen. En als een springer onverhoopt valt, is de hoogte aanzienlijk lager dan wanneer de trampoline niet ingegraven is. 
Ook het op- en afstappen van de trampoline gaat makkelijker en daardoor wordt de trampoline in de praktijk vaker gebruikt. 
Een ander bijkomend praktisch voordeel is dat je geen gras hoeft te maaien onder een ingraaf trampoline in tegenstelling tot een opbouw trampoline. De opbouw trampoline dient verplaatst te worden, wil je je grasmat gelijkmatig maaien.

Een Avyna PRO-LINE InGround trampoline is speciaal ontworpen zodat ze eenvoudig ingegraven kan worden. Het frame is voorzien van InGround pinnen waardoor onder de trampoline alleen nog een kom uitgegraven hoeft te worden. Extra versteviging aan de randen is dus niet nodig. 
Wil je de trampoline in laten graven, klik hier voor de ingraaf service.

Trampoline net

Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht om op alle opbouw- en InGround trampolines een veiligheidsnet te plaatsen. Onze netten komen halverwege de rand voor extra veiligheid en zijn gemaakt van kleurecht en weerbestendig materiaal. De afsluitbare veiligheidsingang voorkomt ongelukken.De gehele constructie kan zelfs bij opzettelijk zijwaarts springen in de netten door een volwassene, niet kantelen en garandeert jarenlang veilig springplezier. 

 

FlatLevel trampolines mogen eventueel nog wel zonder net geplaatst worden, maar wij adviseren hierbij echt een zachte ondergrond rondom de trampoline.  
Klik hier voor meer informatie over een zachte/ valdempende ondergrond. 

Trampoline rand, kleur en kwaliteit

Ook al zouden we je hier graag in willen adviseren, dit is toch je eigen persoonlijke keuze. Onze Avyna trampoline randen leveren we in diverse kleuren. Je hebt de keuze uit groene, grijze, camouflage en ivoorwitte randkussens. Ook wat betreft kwaliteit hebben we verschillende opties. Je kunt kiezen uit een PRO-LINE trampoline rand, een universele trampoline rand, een InGround trampoline rand en ook Heavy Duty trampoline randen. Een overzicht van al onze trampoline randen vind je hier.

Kwaliteit en veiligheid van de trampolines

Onze Avyna PRO-LINE trampolines zul je niet terugvinden bij het assortiment trampolines in bouwmarkten e.d. 
De A van Avyna staat voor A-merk trampolines en daar zijn wij stiekem toch best wel trots op! Onze trampolines zijn echte kwaliteitsproducten en vallen dus in het hogere segment kwaliteitstrampolines. Maar dit geldt niet alleen voor onze trampolines; dit hebben wij ook doorgevoerd op onze trampoline onderdelen en accessoires. 

Trampoline kopen van Avyna? Je hebt dan een levenslange garantie op het frame. Niet voor niets kunnen wij dit garanderen. Met een Avyna trampoline heb je dus ook echt een goede en degelijke trampoline in je tuin liggen met een jarenlange levensduur.

Ook alle trampoline onderdelen en accessoires zijn na te bestellen. Is er een trampolineveer kapot of ben je toe aan een nieuwe springmat of trampolinerand? Deze kun je jarenlang nabestellen via onze webshop.

Trampoline onderzoek, ga erop uit!

Als je voor een kwalitatief hoogstaand trampoline gaat, kan een trampoline toch net wat meer gaan kosten dan wat je in eerste instantie bedacht had.
Als je voor de keuze staat een trampoline aan te schaffen, is onze tip, kijk eens goed om je heen. Let eens op de trampolines welke bij vrienden, buren, kennissen, vriendjes van je kind(eren), familie etc. in de tuin ligt.
En let vooral op de veiligheid. Welke randkussens liggen er minder strak bij en waar liggen de trampolineveren bloot. Welke trampolines en randen zijn al aardig van kleur verschoten en hoe ziet het springoppervlak eruit? Welk merk hebben zij gekocht en hoe oud is de trampoline? Was het wel een 'merk' trampoline of is deze bij een bouwmarkt of als 'superdeal' gekocht? En hoe ziet die trampoline er na een paar jaar eruit?

Trampoline winkel

Dit zijn vragen waar wij ons met onze PRO-LINE trampolines gelukkig niet druk over hoeven te maken. Wij hopen dat je veel 'ambassadrices' tegenkomt die ook een Avyna PRO-LINE trampoline hebben. Zij zullen waarschijnlijk bij bovenstaande vragen nog niet eens stilgestaan hebben omdat het niet aan de orde was of is.
Ben je op zoek naar een trampoline specialist welke uitsluitend kwaliteitstrampolines verkoopt, neem dan contact met ons op of zoek naar de dichtsbijzijnde dealers.

 

Veilig springen

Rea Lenders is 10-voudig Nederlands kampioen trampoline springen. Zij laat je de verschillen tussen verschillende trampolines zien. 

 
Zoek de dichtstbijzijnde dealer