Trampoline peuters

Peuters kunnen ontzettend veel plezier beleven aan een trampoline. Ze kunnen lekker springen en plezier hebben, terwijl hun coördinatie verbetert. Bij Avyna hebben wij een groot aanbod aan trampolines voor peuters. Waarom kiezen voor Avyna? 

 • Levenslange garantie op al onze trampolines
 • Trampolines zijn veelal gekeurd en gecertificeerd volgens WAS
 • Gratis verzending vanaf €25 euro

Ons aanbod trampolines voor peuters

Waarom een trampoline voor peuters?

Een trampoline voor peuters heeft heel veel voordelen. De meeste peuters kunnen vanaf een leeftijd van drie of vier al lekker spelen op de trampoline. Dit komt doordat ze dan al wat ervaring hebben met lopen en rennen een redelijke controle over hun lichaam hebben. Het verschilt natuurlijk wel per kind vanaf welke leeftijd ze goed kunnen springen. Kinderen die nog niet zo goed kunnen springen, kunnen wel al oefenen door op de trampoline te rollen en te kruipen. De peuters kunnen op deze manier oefenen met hun coördinatie en het lichaam raakt gewend om in evenwicht te blijven. Natuurlijk zijn ze ook lekker in beweging! Zowel trampoline springen als spelen op de trampoline is dus ideaal voor peuters. 

Ronde of rechthoekige trampoline?

Allereerst zal je na moeten gaan wat voor soort trampoline het beste is voor je kinderen. Zowel onze ronde trampolines als rechthoekige trampolines hebben voor- en nadelen.

Het voordeel van een ronde trampoline is dat de springer automatisch naar het midden getrokken wordt. Dit komt doordat de spanning van de veren op ieder punt gelijk is. De kans dat de springer naast de trampoline terecht komt is dan ook kleiner dan bij een rechthoekige trampoline. Heb je kleine kinderen of zijn ze onervaren? Dan kan je om deze reden beter een ronde trampoline overwegen. Een rechthoekige trampoline daarentegen is meer geschikt voor grote(re) of ervaren springers. Bij een rechthoekige trampoline kan je gemakkelijk gebruik maken van het gehele springoppervlak. Daarnaast zal je na moeten gaan welke soort beter in je tuin past. Hierbij kan je in het achterhoofd houden dat een rechthoekige trampoline minder ruimte in beslag neemt dan een ronde trampoline.

Waarom Avyna? 

 • Toegewijd aan veiligheid: al onze modellen voldoen aan de strengste veiligheidseisen
 • De beste kwaliteit: onze trampolines worden gemaakt van de beste materialen, wat de hoogste kwaliteit trampolines oplevert!
 • Snelle klantenservice 
 • Levenslange garantie 

Welke maat trampoline?

Welke trampoline voor peuters je wilt is afhankelijk van je eigen voorkeur. We begrijpen dat je misschien niet helemaal weet welk formaat het beste bij je kinderen past. We zullen je hierover wat tips geven. Over het algemeen kan je aanhouden: hoe ouder/groter het kind, hoe groter de trampoline kan zijn.

Kinderen tot en met 6 jaar

Zijn je kinderen nog klein en onervaren? Dan raden we een van onze kleinere ronde modellen trampolines aan met maximaal een doorsnede van 305 centimeter. Deze trampolines zijn dan geschikt:

 • Ronde trampoline 06 (Ø200 cm)
 • Ronde trampoline 08 (Ø245 cm) 
 • Ronde trampoline 10 (Ø305 cm)
 • Rechthoekige trampoline 213 (275x190 cm)
 • Rechthoekige trampoline 223 (305 x 225 cm)

Voor peuters raden wij een ronde trampoline aan met een doorsnee van 245 cm. Dit omdat de allerkleinste trampoline (200 cm) wat harder kan terugveren. 

Neem je een grotere maat, dat kan natuurlijk, maar houdt er dan rekening mee dat kinderen in deze leeftijdscategorie niet zo lekker kunnen springen in verband met de vering, dit gaat dan wat lastiger. 

Kinderen vanaf 7 jaar of ouder

Als je kinderen 7 jaar of ouder zijn maakt het niet meer zo veel uit of je kiest voor een ronde of rechthoekige trampoline. Kinderen op die leeftijd hebben meer zelfbeheersing dan peuters of kleine kinderen, waardoor zowel een ronde- als rechthoekige trampoline geschikt kan zijn. Denk bijvoorbeeld na welke maat trampoline in de tuin past. We raden aan niet de kleinste trampoline(s) te nemen, maar wel een van de middelmaten, zoals deze trampolines:

 • Ronde trampoline 10 (Ø305 cm) 
 • Ronde trampoline 12 (Ø365 cm) > meest gangbare maat
 • Rechthoekige trampoline 223 (305 x 225 cm)
 • Rechthoekige trampoline 234 (340 x 240 cm)
 • Rechthoekige trampoline 238 (380 x 255 cm)

Kinderen van 12 jaar of ouder 

Vaak zijn dit soort 'oudere' springers al ervaren. Ze springen hoog en vinden het misschien leuk om trucs uit te voeren. Voor kinderen in deze leeftijdscategorie raden wij aan een grote trampoline aan te schaffen, zoals:

 • Ronde trampoline 14 (Ø430 cm)
 • Rechthoekige trampoline 352 (520 x 305 cm)
 • Rechthoekige trampoline 238 (380 x 255 cm)

Voor iedere leeftijd is er bij Avyna wel een geschikte trampoline te vinden. Bekijk vooral hoe oud je kinderen zijn en welke trampoline (soort en maat) het beste in je tuin past. We hopen dat je met deze tips precies weet welke trampoline je het beste kan aanschaffen. 

Trampoline peuters met veiligheidsnet

Wanneer je een trampoline voor peuters gaat kopen, is het zeer aan te raden en bij de meeste modellen zelfs verplicht om een veiligheidsnet om je trampoline te plaatsen. Hierdoor wordt de kans op vallen van de trampoline aanzienlijk kleiner. Dit maakt het een stuk veiliger voor je peuters om op de trampoline te spelen. Voor elke trampoline heeft Avyna veiligheidsnetten beschikbaar. De netten zijn eenvoudig aan de trampoline te bevestigen. 

Dit zeggen anderen over Avyna

Veelgestelde vragen 

Wat is het maximale gewicht dat een kleine trampoline kan dragen?

Het maximale gewicht dat een kleine trampoline kan dragen, varieert per model. Over het algemeen kunnen kleine trampolines tussen de 75 en 100 kg dragen, afhankelijk van het specifieke ontwerp en de constructie. Raadpleeg altijd de specificaties van de trampoline om het maximale gewicht te achterhalen voordat je deze aanschaft. 

Is een veiligheidsnet noodzakelijk voor een kleine trampoline?

Hoewel een veiligheidsnet niet absoluut noodzakelijk is voor een kleine trampoline, wordt het sterk aanbevolen, vooral als de trampoline door kinderen wordt gebruikt. Een veiligheidsnet kan helpen om het risico op ongelukken en valpartijen te verminderen, waardoor het trampolinespringen veiliger wordt. 

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een kleine trampoline?

De benodigde ruimte voor een kleine trampoline hangt af van de afmetingen van de trampoline zelf, evenals eventuele veiligheidsmarges rondom. Over het algemeen wordt aanbevolen om minimaal 2 meter vrije ruimte rondom de trampoline vrij te houden om ongelukken te voorkomen. Zorg ervoor dat je de beschikbare ruimte nauwkeurig meet voordat je een trampoline aanschaft.