Trampoline Netten

Trampoline springen is iets waar jong en oud veel plezier uit halen, mits het natuurlijk veilig is. Een trampoline net kan deze veiligheid waarborgen. Zo kunnen de kleintjes op de trampoline helemaal los gaan zonder op te hoeven letten of ze van trampoline vallen. Avyna heeft een uitgebreid assortiment aan trampoline netten in verschillende soorten en maten, passend bij jouw trampoline. Waarom een trampoline net van Avyna? Bij Avyna profiteer je van: 

 • Levenslange garantie op al onze netten
 • Gekeurd en gecertificeerd volgens WAS
 • Gratis verzending vanaf €25 euro.

Klaar voor veilig springplezier met een trampoline net? Ontdek alle trampoline netten!

Welk trampoline net heb ik nodig?

Neem contact met ons op 

Producten 1-12 van 48

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Waarom een trampoline net kopen?

Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt natuurlijk ook voor de ongelukjes die veroorzaakt kunnen worden door het springen op een trampoline. Vooral kinderen kunnen nog weleens druk zijn en niet goed nadenken over de acties die ze maken op de trampoline. Ook weten we allemaal dat ongelukken in een klein hoekje zitten en ook daarom is een trampoline net een goede oplossing. Om de kinderen te beschermen raden wij aan om een trampoline net te kopen. Een trampoline net maakt trampoline springen een stuk veiliger. Met een extra veiligheidsbarrière wordt het springen leuker voor de kinderen en het kijken naar hen een stuk leuker voor jou! Verder is een net voor trampoline een extra speelmogelijkheid voor de kinderen. Kinderen kunnen namelijk erg creatief zijn en de palen in het net als voetbaldoeltjes gebruiken. Een net trampoline is dus niet alleen een veiliger, maar biedt ook extra veel plezier aan de kids.

Net trampoline: dit zijn de voordelen!

Een net voor de trampoline ziet er misschien niet altijd even mooi uit maar die kunnen, wat ons betreft, weggestreept worden tegen alle voordelen die een trampoline net te bieden heeft. Een net om trampoline heeft namelijk de volgende voordelen:

Verhogen van de veiligheid

Een net om de trampoline verhoogt de veiligheid doordat het risico op vallen buiten de trampoline aanzienlijk wordt verkleind.

Verlengen levensduur trampoline

Ook gaat de trampoline door een trampoline net een stuk langer mee. Het net beschermt niet alleen de springers maar ook de trampoline tegen ongewenste schade.

Zorgeloos springplezier

Trampoline springen kan best spannend zijn wanneer je niet zeker weet dat je veilig terechtkomt. Een net voor trampoline geeft een veilig gevoel en maakt springen zorgeloos voor jong en oud.

Welk net voor trampoline heb ik nodig?

Netten bij Avyna zijn er in alle soorten en maten. Om de veiligheid te garanderen, moet het trampoline net goed aansluiten bij de trampoline. Daarnaast kan een goed net zorgen voor een langere levensduur van de algehele trampoline. Om goed te kunnen bepalen welk trampoline net jij nodig hebt, hebben we de belangrijkste factoren op geschreven die je zeker moet overwegen. Dit zijn:

 • Grootte van de trampoline: De grootte van de trampoline is een belangrijke factor bij het kiezen van een trampoline net. Wanneer het net goed aansluit bij de grootte van de trampoline, kan de optimale veiligheid en functie van het net gegarandeerd worden.

 • Vorm van de trampoline: Ook de vorm van een trampoline is een belangrijke factor. Wanneer deze nu rechthoekig, ovaal of rond is, het kiezen van een trampoline net dat overeenkomst met de vorm is belangrijk om de functionaliteit te waarborgen. Logisch toch?

 • Model van de trampoline: Trampolines zijn er in allerlei soorten modellen. Wanneer jij een trampoline van Avyna hebt, kun je in de handleiding exact vinden welke netten er het beste bij de trampoline passen.

Net om trampoline vervangen of monteren

Wil jij een nieuw trampoline net aanschaffen maar weet je niet hoe je de oude moet vervangen en/of de nieuwe moet monteren? Wij van Avyna helpen je graag. Het tijdig vervangen en correct monteren van een net voor trampoline is erg belangrijk voor de algehele veiligheid en duurzaamheid van een trampoline. Met de volgende stappen en het juiste gereedschap kun jij aan de slag:

 1. Lees de handleiding en controleer of je alle onderdelen hebt. Een goede voorbereiding begint bij het lezen van de handleiding. Zo weet je precies wat je nodig hebt bij het installeren van je trampoline net. Elk trampoline model zit net iets anders in elkaar. Kijk daarom ook goed de instructies door.

 2. Indien je een oud trampoline net vervangt, moet je natuurlijk het oude net er eerst afhalen. Dit doe je door het oude net voorzichtig los te maken van de trampoline. Dit doe je door de schroeven en palen die het net vasthouden te verwijderen. Let hierbij op dat je geen schade aanricht aan de trampoline.

 3. Oude net trampoline verwijderd? Dan kan de nieuwe er op! Dit doe je door het net te bevestigen aan de bovenkant van de trampoline om daarna het net vast te maken aan de palen rondom de trampoline.

 4. Het net staat en nu? Nu is het een kwestie van het net verstevigen met behulp van bijgeleverde haken, banden of clipjes.

 5. Vertrouwen is goed, controleren is beter. De laatste stap is dan ook het controleren van alle bevestigingen om te voorkomen dat het net niet werkt. Er mag niet te veel speling op zitten om ervoor te zorgen dat het trampoline net zo veilig mogelijk is.

Trampoline net kopen

Los net trampoline of een trampoline + net kopen? Het kan allemaal bij Trampoline.nl. Onze netten van Avyna zijn gemaakt van weerbestendige en duurzame materialen en maken trampoline springen veilig. Of je nu advies nodig hebt over de maat, vorm, installatie of iets anders, ons team van professionals staat altijd voor jou klaar! Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent. Ontdek vandaag nog ons aanbod en laat ons je helpen om jouw spring ervaring naar een hoger niveau te tillen!

Geïnteresseerd in een trampoline net?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wat vinden anderen van Avyna?

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welke maat trampoline net ik nodig heb?

Meet de diameter van je trampolineframe van buitenkant tot de andere buitenkant over het midden om de juiste maat te bepalen. Voor rechthoekige trampolines meet je de lengte en breedte. Zorg ervoor dat je de specificaties van je trampoline bij de hand hebt voor de meest accurate meting. Je kunt ook het modelnummer opzoeken op een bestelbevestiging of factuur.

Zijn trampoline netten universeel of merkspecifiek?

Hoewel sommige trampoline netten ontworpen zijn om universeel te zijn, hebben veel trampolines merk- of modelspecifieke netten voor de beste pasvorm en veiligheid. De netten van Avyna passen dan ook alleen op trampolines van Avyna en niet op andere merken.

Kan ik een trampoline net installeren op een trampoline zonder bestaande netpalen?

Ja, maar dan zal je een net moeten aanschaffen inclusief netpalen, afhankelijk van je trampolinemodel.

Hoelang gaat een trampoline net gemiddeld mee?

De levensduur van een trampoline net hangt af van verschillende factoren, zoals materiaalkwaliteit, weersinvloeden, en hoe intensief het wordt gebruikt. Goed onderhouden netten van hoge kwaliteit zoals die van Avyna kunnen jarenlang meegaan.

Hoe onderhoud ik mijn trampoline om de levensduur te verlengen?

Reinig het net regelmatig en spoel het af met schoon water. Vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen in de buurt van het net. Berg het net tijdens extreme weersomstandigheden of in de winter op om slijtage te minimaliseren.