Trampoline ingraven

Ingraven opbouw trampoline

Trampoline I-profielen

Kies je voor deze optie dan worden de poten gedeeltelijk (of geheel) mee ingegraven. 

Bij nagenoeg alle ronde opbouw trampolines kunnen de tussenstukken van de poten (I-profielen) worden weggelaten. 

Op deze manier verlaag je de trampoline en is deze veel gemakkelijker in te graven.

 

 

ingraven opbouw trampoline

1. Plaats de trampoline op een rechte en zachte ondergrond. Trek voordat je de trampoline ingraaft vanuit het midden een ronde lijn met een meetlint, zodat je weet hoeveel ruimte je nodig hebt. 
Houd er rekening mee dat de trampoline niet te dicht tegen een hek, muurtje of schuur staat om rekening te houden met de val zone. Dit is 1,5 meter vrije ruimte rondom de ingegraven trampoline. Het beste is dat die oppervlakte bedekt is met gras of rubberen veiligheidstegels. Om de veiligheid optimaal te vergroten is het plaatsen van een veiligheidsnet natuurlijk het veiligst.

Kuil Trampoline Ingraven

2. Graaf nu een kuil in de vorm van een kom. Hoe diep het gat moet worden (diepste punt in het midden) is afhankelijk van de hoogte van de trampoline (diepte gat = hoogte minus 20 cm). Die 20 cm is het gedeelte dat de trampoline boven het maaiveld uitkomt. Dit zodat tijdens het springen de lucht onder de trampoline nog vrij kan bewegen. Zo voorkom je dat de trampoline trager gaat springen door luchtweerstand en voorkom je tevens dat het randkussen tijdens het springen mogelijk kan gaan klapperen. Op de plek van de poten graaf je sleuven welke je weer dicht kan maken met grond nadat het frame geplaatst is.

Trampoline Poten

3. Leg onder de poten van de een aantal bakstenen of stoeptegels. Hierdoor staan de poten steviger en kan de trampoline, tijdens dat er op gesprongen wordt, niet verder verzakken in de grond.

4. Monteer nu met de meegeleverde veren het springdoek en bevestig het randkussen aan de toprail van de trampoline (laat de grond dus niet direct op de rand aansluiten).

5. Klaar voor gebruik dus springen maar!

Opbouw Trampoline

 

Ingraven trampoline

 Ingraven Inground Trampoline

  1. De InGround trampoline is standaard voorzien van korte pootjes (lager frame) waardoor deze en het onderstel niet meer mee hoeven te worden ingegraven.

De trampoline kan dan zo boven de kuil geplaatst worden en blijft dan een stukje boven de grond. Je plaatst deze dus op de kuil in plaats van dat je deze geheel (of gedeeltelijk) ingraaft.

2. Veranker de trampoline met de bijgeleverde InGround pinnen. Doordat je de poten niet vast zet in de grond, is dit noodzakelijk om te voorkomen dat deze verschuift of wegwaait tijdens een storm.

Inground Trampoline

3. Bij een InGround trampoline wordt een aangepast randkussen meegeleverd. In dit randkussen zitten standaard luchtroosters of gaas waardoor de lucht tijdens het springen automatisch ontsnapt.

4. Het randkussen van een InGround trampoline reikt dan ook tot aan de grond.

Op YouTube zijn diverse filmpjes te vinden die in één oogopslag duidelijk maken hoe je InGround trampoline in te graven. 

 

Laten ingraven

Wil je de trampoline toch door iemand anders in laten graven? Met deze dealers en hoeveniers werken wij samen.

 

Dealers

Benschop speelplezier, Nieuwland

De Twaalf Gaarden, Maartensdijk

Outdoor toys Krimpen, Krimpen aan den IJssel 

Speeltuin voor thuis, Nijkerk 

Thys Toys, Woerden

Trampolineland, Nieuwebrug/  Vijfhuizen 


Hoeveniers

Florissant tuinen, Oosterhout NB

Hoeveniersbedrijf Jasper de Jong, Montfoort

Aleri Gardens, Tiel & Rosmalen

 

Wij van Avyna snappen dat het ingraven van een trampoline een flinke klus kan zijn. Je kunt een trampoline laten ingraven, maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Op deze pagina vind je allerlei informatie voor het installeren en ingraven van jouw trampoline.

Zelf ingraven van mijn trampoline

Opbouw trampoline opzetten

Deze video laat stap voor stap zien hoe je een opbouw trampoline (trampoline op poten) gemakkelijk in elkaar kan zetten en installeren. Je kunt ook dit artikel lezen.

InGround trampoline ingraven

In deze video zie je hoe je de Avyna InGround trampoline het beste kan ingraven en hoe de trampoline in elkaar te zetten is. Voor nog meer informatie kun je dit blogartikel lezen.

FlatLevel trampoline ingraven

Een FlatLevel (Flatground) trampoline ingraven wordt in deze video uitgebreid uitgelegd.

Ik wil mijn trampoline laten ingraven

Dat kan natuurlijk ook! Je kunt altijd contact met ons opnemen zodat wij mee kunnen kijken naar een oplossing. Woon je in de buurt van ons hoofdkantoor in Rijen? Dan kunnen wij de trampoline mogelijk ook voor je ingraven! Hiervoor dien je altijd even contact met ons op te nemen. 

Wij werken daarnaast ook samen met verschillende hoveniers, zoals:

  • Florissant Tuinen bv (Oosterhout, NB)
  • Hoveniersbedrijf Jasper de Jong B.V. (Montfoort)
  • Hoveniersbedrijf De Seizoenen BV (Rijsbergen)
  • Oomen Hoveniers (Molenschot)
  • Aleri Gardens (Tiel)
  • Jens Hoogendoorn Tuin- en Landschapsinrichting (Deurne)

Woon je niet in de buurt van bovenstaande hoveniers? Wij werken ook samen met verschillende dealers die graag willen helpen:

  • Trampolineland (Vijfhuizen)
  • Benschop Speelplezier (Nieuwland)
  • De Twaalf Gaarden (Maartensdijk)
  • Outdoor Toys Krimpen (Krimpen aan den IJssel)
  • ThysToys (Woerden)
  • Outdoor Island (Boekel)