Trampoline veren

Springt jouw trampoline de laatste tijd niet meer zo lekker? Dit kan komen door verouderde en versleten veren. Jouw trampoline is dan toe aan nieuwe veren.

Onze trampoline veren

Producten 1-12 van 31

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Waarom kiezen voor trampoline veren van Avyna?

 • Ruim 25 jaar ervaring

 • 100% kwaliteit en veiligheid van jouw producten

 • Goede klantenservice

 • Snelle levering

Trampoline veren kopen bij Avyna?

Trampoline veren kopen

Wanneer trampoline veren vervangen?

Het vervangen van trampoline veren kan om verschillende redenen gedaan worden. De meest voorkomende reden is dat de veren versleten zijn door overmatig gebruik van de trampoline. De trampoline springt dan niet meer zo lekker, omdat er zoveel op gesprongen is en de vering eruit is. Wanneer je deze veren vervangt, spring jij weer lekker naar de grootste hoogtes. Een andere reden om je trampoline veren te vervangen is omdat ze verroest zijn. Dit kan erg gevaarlijk zijn omdat de veren plotseling kunnen knappen en hierdoor in het rond kunnen gaan vliegen. Let hier dus goed mee op, en vervang verroeste of kapotte veren direct. Tot slot kan het haakje van een veer zijn afgebroken waardoor deze niet meer goed vastzit aan de trampoline, wat jouw spring plezier belemmert. Het tijdig vervangen van veren verhoogt de veiligheid op de trampoline. Daarnaast is dit ook beter voor de veren die eromheen liggen, zo slijten deze minder snel. 

Hoe weet ik of een veer versleten is?

Hoe kan je aan een veer zien of deze toe is aan vervanging? Daar is een truc voor! Per veer kun je beoordelen of deze is uitgerekt of niet. Houd de veer rechtop vast en schud deze flink heen en weer. Blijft hij rechtop staan? Dan is hij nog goed. Wiebelt de veer? Dan is hij zijn rek kwijt en wordt het aangeraden om de veer te vervangen. De veer is ook toe aan vervanging als de spiraal niet meer strak op elkaar staat. Als je ziet dat de veer geroest of afgebroken is, dan weet je direct dat deze vervangen moet worden. 

Trampoline veren kopen bij Avyna?

Avyna trampoline veren kopen

Waarom Avyna?

 • Sinds 1999 producent van hoogwaardig en veilig buitenspeelgoed

 • Gekeurd en gecertificeerd volgens WAS

 • 25 jaar ervaring

 • Levenslange garantie op trampoline frames

De juiste trampoline veren kiezen

Trampoline veren zijn er in alle soorten en maten. Zolang de maat van de nieuwe veren overeenkomt met de maat van de huidige veren, kan deze altijd gebruikt worden. Als je de maat van een veer wilt weten maak je deze los van het frame en de mat van je trampoline. Meet de veer op van de 2 uiterste punten inclusief de haken in ontspannen toestand. Naast de maten van veren verschillen veren in prijs. Goedkopere veren hebben vaak een stuggere sprong en hebben meer kans om te gaan roesten. Een duurdere veer staat garant voor een soepele sprong, gaat langer mee en roest minder snel.

Hulpmiddel voor het kiezen van de juiste maat trampoline veren

Voor de ronde Avyna trampolines kun je deze afmetingen aanhouden:

 • Ø200 (06) = 14 cm
 • Ø245 (08) = 17,8 cm     
 • Ø305 (10) = 17,8 cm       
 • Ø365 (12) = 21,5 cm 
 • Ø430 (14) = 21,5 cm  

Voor de rechthoekige Avyna trampolines kun je deze verhoudingen aanhouden:                          

 • 275x190 (213) = 17,5 & 17,8 cm        
 • 305x225 (223) = 17,5 & 14 cm
 • 340x240 (234) = 21,5 & 17,5 cm
 • 380x255 (238) = 21,5 & 17,5 cm
 • 520x305 (352) = 21,5 & 14 cm   

Wat vinden anderen van Avyna?

Avyna trampoline veren kopen

Avyna trampoline veren kopen

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer trampolineveren vervangen moeten worden?

Veren moeten worden vervangen als ze uitgerekt, beschadigd, gebroken of verroest zijn. Een teken dat de veren vervangen moeten worden, is als de trampoline niet meer de bounce geeft die hij eerder gaf, of als je een ongelijkmatige spanning of geluiden hoort tijdens het springen.

Hoe meet ik trampolineveren voor vervanging?

Om trampolineveren te meten voor vervanging, verwijder je een veer die niet uitgerekt of beschadigd is van de trampoline. Meet de volledige lengte van de veer van haak tot haak. Zorg ervoor dat de veer niet onder spanning staat wanneer je deze meet.

Hoe vervang ik trampolineveren?

Om trampolineveren te vervangen, verwijder je eerst de beschadigde veren met behulp van een veertrekker of tang. Plaats dan de nieuwe veer door een haak aan het trampolineframe te bevestigen en de andere haak aan de springmat. Een veertrekker kan dit proces makkelijker maken door de benodigde spanning te bieden om de veer op zijn plaats te trekken.

Hoe onderhoud ik trampolineveren om hun levensduur te verlengen?

Regelmatig onderhoud kan helpen de levensduur van trampolineveren te verlengen. Dit omvat het reinigen van de veren met water en een milde zeep, het droog houden van de trampoline, en het toepassen van roestbeschermende middelen als de trampoline vaak buiten staat. Zorg er ook voor dat de trampoline tijdens extreme weersomstandigheden wordt afgedekt of opgeborgen.

Wat is het verschil tussen langere en kortere trampolineveren?

Langere veren bieden over het algemeen een zachtere, diepere bounce, wat ideaal kan zijn voor kleinere kinderen of voor mensen die op zoek zijn naar comfort tijdens het springen. Kortere veren bieden een strakkere, snellere bounce die voor sommige sprongtechnieken en trainingen beter kan zijn. De keuze hangt af van persoonlijke voorkeur en het beoogde gebruik van de trampoline.