Trampoline zonder net

Het hebben van een veiligheidsnet bij je trampoline is verplicht. Toch zijn er mogelijkheden om een trampoline zonder net aan te schaffen. Bij Avyna hebben we verschillende trampolines zonder net. Maar waarom kiezen voor een trampoline van Avyna?

  • Gratis verzending en morgen in huis
  • Levenslange garantie op trampoline frames
  • Gekeurd en gecertifieerde trampolines (ook verschillende types zonder net)

Trampoline zonder net kopen

Trampoline zonder net kopen

Ons aanbod trampolines zonder net 

Producten 1-12 van 25

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Mag een trampoline zonder net?

In de meeste gevallen is een trampoline met net verplicht. Trampolines met net zijn verplicht bij ALLE trampolines op poten en bij InGround trampolines die 20cm boven de grond uitkomen. Een gelijkvloerse trampoline, ook wel Flatlevel trampoline, mag wel zonder net gebruikt worden. Dit is een trampoline die exact gelijk is aan de vloer.

Kies je voor een trampoline zonder net? Dan is het wel verplicht om minimaal 1,5 meter valdempende ondergrond om de trampoline heen te plaatsen. Dus ja, een trampoline zonder net mag, maar zorg er dus voor dat je dit van te voren goed uit hebt gezocht.

Wil je een trampoline zonder net maar wel een die gekeurd en gecertificeerd (WAS) is? Dan kan met alle bovenstaande modellen Avyna FlatLevel trampolines. 

Waarom een trampoline zonder net?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een trampoline zonder net. Zo kan een trampoline zonder net een stuk mooier staan in je tuin. Ook kan geen net het betreden van de trampoline makkelijker maken, omdat je niet naar binnen hoeft te kruipen via een opening. We snappen dat een veiligheidsnet als een obstakel kan worden gezien, maar een belemmering tijdens het springen is het zeker niet. Wil je echt een trampoline zonder net? Kies dan altijd een FlatLevel, ook wel Flatground trampoline. Dit zijn de enige modellen die zonder net gebruikt mogen worden.

Waarom Avyna?

  • De beste kwaliteit: onze trampolines worden gemaakt van de allerbeste materialen in onze eigen fabriek. Avyna behoort wereldwijd tot een van de beste trampoline merken.

  • Levenslange garantie op het frame

  • Toegewijd aan veiligheid: al onze trampolines voldoen aan de strengste veiligheidseisen. De meeste zijn zelfs WAS gekeurd, wat betekent dat ze geschikt zijn voor openbaar gebruik. Dit is ook de reden dat je vaak Avyna trampolines op kermissen of campings ziet

  • Snelle klantenservice

Trampoline zonder net kopen bij Avyna

Trampoline zonder net kopen bij Avyna

Nadelen trampoline zonder net

Tja, een trampoline zonder net heeft ook wel wat nadelen. De kans op vallen van de trampoline zonder net is groter dan wanneer je wel een net op de trampoline gebruikt omdat je door een net altijd wordt opgevangen. Daarnaast kan een trampoline zonder net meer ruimte in je tuin innemen, omdat er verplicht valdempende ondergrond om de trampoline heen moet liggen. Weeg de voor- en nadelen van een trampoline zonder net dus goed af voor de aanschaf.

Dit zeggen anderen over Avyna

Veelgestelde vragen

Kan ik een veiligheidsnet op mijn bestaande trampoline installeren?

Ja, veel trampolines kunnen achteraf worden uitgerust met een veiligheidsnet. Controleer bij de fabrikant of er een geschikt net beschikbaar is voor jouw model. 

Wat zijn de voordelen van het niet hebben van een veiligheidsnet?

Zonder een net kan de trampoline minder opvallend zijn in een tuin. Ook is de trampoline makkelijker toegankelijk zonder net.

Vanaf welke leeftijden kunnen kinderen springen op een trampoline zonder net?

Het wordt over het algemeen aanbevolen dat alleen oudere kinderen en volwassenen een trampoline zonder veiligheidsnet gebruiken, en zelfs dan met voorzichtigheid. Jonge kinderen lopen een hoger risico op letsel en zouden idealiter alleen met een veiligheidsnet moeten springen.