trampoline laten ingraven

Steeds meer mensen kiezen voor een ingegraven trampoline. Door een trampoline te laten ingraven, kun je de veiligheid van de gebruikers waarborgen. Bovendien kan het er wat mooier uitzien in je tuin. Maar, voordat je een trampoline laat ingraven, is het belangrijk dat je een aantal dingen in gedachten houdt.

Waarom een trampoline laten ingraven

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het laten ingraven van een trampoline. Het grootste voordeel is het verhogen van de veiligheid. Door een trampoline in de grond te plaatsen, kun je voorkomen dat kinderen of andere gebruikers van de trampoline af vallen en de trampoline is makkelijker te betreden. Ook zijn er esthetische voordelen. Trampolines die in de grond zijn ingegraven, kunnen er rustiger en verfijnder uitzien. 

Waar moet ik op letten bij het ingraven van een trampoline

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een trampoline wilt laten ingraven. Verder in deze blog zullen we alles op een rijtje zetten zodat jij goed voorbereid bent bij het ingraven van jouw trampoline.

De diepte van de kuil

Ten eerste moet je letten op de diepte van de kuil. Afhankelijk van de grootte van de trampoline, zal de kuil dieper of minder diep moeten zijn. Het is belangrijk om de juiste diepte aan te houden, omdat dit een grote invloed heeft op de veiligheid van de gebruikers. 

De plaats van de trampoline

Naast het kiezen van de juiste trampoline, is het even belangrijk om de perfecte locatie ervoor te bepalen. Bij het selecteren van de ideale plek voor je trampoline zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, zoals het type grond, omgeving en de het kunnen houden van toezicht.

  1. Grond type: Zorg ervoor dat de grond vrij is om te graven. Controleer bijvoorbeeld of er mogelijk leidingen in de grond liggen en wat voor type grond het is. Het beste voor het ingraven van een trampoline is een zand ondergrond.

  2. Omgeving: Bekijk de omgeving rondom de potentiële locatie van de trampoline. Controleer op obstakels zoals bomen, takken, schuttingen, muren of elektriciteitskabels die de beweging op de trampoline kunnen beperken of gevaarlijk kunnen zijn. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rondom de trampoline, zodat kinderen veilig kunnen springen zonder het risico te lopen om ergens tegenaan te botsen. Indien je de trampoline zo schoon mogelijk wil houden, zoek dan een plek waar zo min mogelijk bomen en struiken staan.

  3. Ondergrond: Denk na over de ondergrond waarop je de trampoline wilt plaatsen. Idealiter moet de ondergrond vlak, stevig en gelijkmatig zijn. Gras, rubberen tegels of een zachte ondergrond zoals houtsnippers kunnen dienen als demping bij een eventuele val. Zorg ervoor dat er geen scherpe voorwerpen of stenen onder de trampoline liggen die schade kunnen veroorzaken. Zorg ook altijd dat de trampoline waterpas staat.

  4. Toezicht: Overweeg ook de mogelijkheid om toezicht te houden op de trampoline. Als je jongere kinderen hebt, kan het handig zijn om de trampoline dichter bij het huis te plaatsen, zodat je ze gemakkelijk in de gaten kunt houden terwijl ze spelen.

De valzone

Tot slot moet je rekening houden met de valzone. De valzone dient ter bescherming van de gebruikers van de trampoline. De grootte van de valzone is afhankelijk van de grootte van de trampoline. Ook kun je valbescherming zoals een veiligheidsnet gebruiken om de veiligheid te verhogen.

Een trampoline laten ingraven door een professional

Het is aan te raden om een professional in te schakelen als je een trampoline wilt laten ingraven. Een professional kent de risico’s van het ingraven en kan ervoor zorgen dat je trampoline veilig en efficiënt wordt ingegraven. Zo kun je er zeker van zijn dat je trampoline stevig is verankerd en dat je geen veiligheidsrisico’s loopt. Bovendien kan een professional je helpen bij het vinden van de juiste plaats en de juiste valzone.

Hoeveel kost het laten ingraven van een trampoline?

De kosten van het laten ingraven van een trampoline zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij kun je denken aan de grootte van de trampoline, de moeilijkheidsgraad van het graven en de kosten voor het materiaal. Het is daarom aan te raden om offertes van verschillende professionals te vergelijken, zodat je de beste deal kunt vinden. Gemiddeld gezien kost het laten ingraven van een trampoline tussen de €500 en €1.000.

Welke trampolines kun je laten ingraven?

Er zijn verschillende trampolines die je kunt laten ingraven. Welke trampoline je het beste kunt gebruiken, hangt af van de grootte en de vorm. Voor kleine trampolines kun je bijvoorbeeld kiezen voor een trampoline met een ronde vorm, terwijl voor grotere trampolines een rechthoekige trampoline aan te raden is.

De trampolines van Avyna laten ingraven

Het laten ingraven van je trampoline kent dus veel voordelen en neemt je veel werk uit handen. Avyna is een bedrijf dat kwalitatief hoogwaardige trampolines maakt. De trampolines van Avyna zijn perfect om in te graven, aangezien er verschillende maten en vormen beschikbaar zijn. Bovendien zijn de trampolines van  Avyna gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor je er jarenlang plezier van kunt hebben. Wil je meer weten over de inground trampolines van Avyna? Neem dan gerust contact met ons op!