Trampoline kopen

Tips voor het kopen van een trampoline 

Een trampoline kopen, doe je niet zomaar. Het is een flinke investering en daarbij wordt de trampoline een echt onderdeel van je tuin. Wij hopen je met de volgende punten te helpen een goede keuze te maken bij de aanschaf van een trampoline.

Ronde of rechthoekige trampoline kopen?

Ga je voor een ronde of rechthoekige trampoline? Dat is waarschijnlijk een van de dingen waar je over nadenkt als je een trampoline wil gaan aanschaffen. Beide opties zijn natuurlijk even veilig mits de veiligheidsregels netjes worden opgevold.

Een ronde trampoline is veruit de meest verkochte soort trampoline. Een ronde trampoline is net anders dan een rechthoekige trampoline in vorm maar ook in springcomfort. Een ronde trampoline neemt meer ruimte in beslag als je dit vergelijkt met een rechthoekige trampoline. Heb je een grote tuin? Dan kan je zeker een ronde trampoline kiezen, maar als je een kleine(re) tuin hebt, kun je beter kiezen voor een rechthoekige trampoline. Daarnaast is het springcomfort op beide trampolines ook verschillend van elkaar. Op een ronde trampoline wordt de springer als het ware naar het midden geduwd, dankzij de gelijkmatige verdeling van de veren. Dit kan voor kleine kinderen als prettig ervaren worden. Op een rechthoekige trampoline is de verdeling van de veren anders, waardoor je gemakkelijk en hoger over het gehele oppervlak van de trampoline kan springen. Heb je kleine kinderen of onervaren kinderen? Ga dan voor een ronde trampoline. Heb je ervaren, uitdagende of oudere kinderen? Ga dan voor een rechthoekige trampoline zodat deze leuk blijft om jarenlang op de springen.

Welke maat kies ik het beste voor een ronde trampoline?

Over het algemeen geldt: hoe groter de trampoline, hoe leuker het is om te springen. Dit is ook echt zo, maar wanneer je kinderen jonger zijn dan 6 jaar adviseren we een kleinere ronde trampoline van 305 cm doorsnee te kiezen. Op een grotere maat trampoline kunnen kleine kinderen niet zo hoog springen, vanwege de vering. Trampoline springen moet natuurlijk wel leuk zijn! Voor kinderen vanaf een jaar of 10 kun je het beste kiezen voor een grotere ronde trampoline vanaf minimaal 305 cm doorsnede. Vanaf die afmeting kunnen grotere of ervaren kinderen leuk springen, maar bijvoorbeeld ook trucs uitoefenen.

Dus, voor kleine kinderen adviseren we een kleinere maat, terwijl we voor grotere kinderen juist een grotere maat adviseren. 

Welke maat kies ik het beste voor een rechthoekige trampoline?

Het springen op een rechthoekige trampoline is anders dan op een ronde trampoline. Op een rechthoekige trampoline spring je over het gehele doek. We hebben verschillende maten rechthoekige trampolines, zoals: 215x155 cm - 275x190 cm - 305x225 cm - 340x240 cm - 380x255 cm - 520x305 cm. Ook hier adviseren we voor kleinere kinderen de kleinere maten. Zijn de kinderen al groter of hebben ze ervaring met trampoline springen? Dan kan je beter gaan een groter model.

Trampoline ingraven of niet?

Als je je al verdiept hebt in de aanschaf van een trampoline zul je al een hoop termen tegengekomen zijn; ingraaf trampoline, ingegraven trampoline, trampoline ingraven, inbouw trampoline, InGround trampoline, opbouw trampoline, trampoline boven de grond of gewoon een trampoline.

Een overweging die je zal moeten maken is of je de trampoline wil ingraven of niet. Ook bij het wel of niet ingraven van een trampoline is de persoonlijke voorkeur waarschijnlijk doorslaggevend. Kies je liever voor een groot object in de tuin, maar welke wel gemakkelijk te verplaatsen is? Of toch de trampoline ingraven zodat deze geïntegreerd wordt in de tuin? Als je het ons persoonlijk vraagt, kiezen wij voor het ingraven van de trampoline omdat dit simpelweg een stuk chiquer is. Qua springcomfort en veiligheid maakt het niet uit of je de trampoline ingraaft of niet, mits de veiligheidsregels netjes worden nageleefd.

Wel of niet gebruik maken van een veiligheidsnet?

Hierbij is het antwoord simpel. Ja, plaats altijd een veiligheidsnet rondom de trampoline. Op die manier kunnen kinderen onbezorgd en veilig springen. De enige uitzondering hierbij is de FlatLevel trampoline, omdat deze volledig gelijk is aan de grond. Hierbij is het wel aan te raden minimaal 1 meter zachte ondergrond rondom de trampoline te plaatsen.

Welke kleur trampoline kan ik het beste kiezen?

Ook al zouden we je hier graag in willen adviseren, ook hier zal persoonlijke keuze een belangrijk punt zijn. Onze Avyna Pro-Line trampolines leveren we in diverse kleuren. Je hebt de keuze uit groen, grijs, camouflage en zwart. Kies vooral de kleur die het beste bij jullie tuin past. 

Kwaliteit en veiligheid van de trampolines

Onze Avyna Pro-Line trampolines zul je niet terugvinden bij het assortiment trampolines in bouwmarkten. Onze trampolines zijn echte kwaliteits producten en vallen in het hoge segment. Maar dit geldt niet alleen voor onze trampolines; dit hebben wij ook doorgevoerd op onze trampoline onderdelen en accessoires. Trampoline kopen van Avyna? Je hebt dan levenslange garantie op het frame van de trampoline. Niet voor niets kunnen wij dit garanderen. Met een Avyna trampoline heb je dus ook echt een goede en degelijke trampoline in je tuin liggen met een jarenlange levensduur (minimaal 15-20 jaar). 

Trampoline onderzoek

Als je voor een kwalitatief hoogstaande trampoline gaat, kan een trampoline toch net wat meer gaan kosten dan wat je in eerste instantie bedacht had. Als je voor de keuze staat een trampoline aan te schaffen, is onze tip, kijk eens goed om je heen. Let eens op de trampolines welke bij vrienden, buren, kennissen, vriendjes van je kind(eren), familie etc. in de tuin ligt. Let ook vooral op de veiligheid. Welke randkussens liggen er minder strak bij en waar liggen de trampolineveren bloot. Welke trampolines en randen zijn al aardig van kleur verschoten en hoe ziet het springoppervlak eruit? Welk merk hebben zij gekocht en hoe oud is de trampoline? Was het wel een 'merk' trampoline of is deze bij een bouwmarkt of als 'superdeal' gekocht? En hoe ziet die trampoline er na een paar jaar eruit?

Dit zijn vragen waar wij ons met onze Avyna Pro-Line trampolines gelukkig niet druk over hoeven te maken. Wij hopen dat je veel 'ambassadrices' tegenkomt die ook een Avyna PRO-LINE trampoline hebben. Zij zullen waarschijnlijk bij bovenstaande vragen nog niet eens stilgestaan hebben omdat het niet aan de orde was of is.