trampoline wegwerken in tuin

Als het aan de kinderen ligt, is een trampoline niet meer weg te denken uit de tuin. Vroeger waren de trampolines op poten (opbouw trampolines) populair. maar tegenwoordig minder. We horen wel eens dat mensen dit zien als 'groot object' in de tuin. Dat is ook wel logisch, maar wist je dat dit gemakkelijk op te lossen is met een ingraaf trampoline? Ingraaf trampolines vallen minder op omdat ze een echt onderdeel in de tuin worden. Je kunt met onze ingraaf trampolines veel kanten op, zo kan jij alsnog de trampoline netjes wegwerken in de tuin.

Ingraaf trampolines

Wist je dat Avyna verschillende ingraaf trampolines heeft? Onze ingraaf trampolines hebben we in twee varianten, namelijk: InGround en Flatlevel. De FlatLevel trampoline staat ook wel bekend als de flatground of flat-to-the-ground trampoline. Het verschil zit hem in dat de InGround trampoline nog zo'n 20 cm boven de grond uit komt, terwijl de Flatlevel trampoline volledig gelijk is met de grond. De InGround heeft dus een opstapje en de FlatLevel niet. De InGround trampolines zijn er in het groen, grijs, camouflage en in het zwart. Onze FlatLevels zijn er in het groen, grijs en zwart. Met deze strakke kleuren zit er voor iedere tuin wel iets passends tussen. De kleur is niet het enige waar je uit kan kiezen, ook de vorm en het formaat kunnen het wel eens moeilijk maken.

Welke vorm en formaat past het beste in mijn tuin?

Wat voor soort trampoline en welk formaat het beste in jouw tuin past is afhankelijk van de ruimte die je hebt. Heb je een grote tuin met veel ruimte? Dan maakt het niet veel uit of je voor een ronde of rechthoekige trampoline gaat. Kies vooral de vorm waarvan jij denkt dat deze het beste staat in jouw tuin. Heb je een kleinere tuin? Dan kan je het beste kiezen voor een rechthoekige trampoline. Een rechthoekige trampoline neemt minder ruimte in beslag dan een ronde trampoline. Hou er ook rekening mee dat de manier van springen bij een ronde en rechthoekige trampoline verschillend is. Vanwege de spanning van de veren spring je op een ronde trampoline automatisch naar het midden. Bij een rechthoekige trampoline is de spanning anders en kan je gemakkelijker over het gehele oppervlak springen. Een ronde trampoline kan dus handig zijn voor onervaren springers, terwijl een rechthoekige trampoline zeer geschikt is voor kinderen met meer ervaring. Dan heb je ook nog het formaat van de trampoline. Je kunt rekening houden met de beschikbare ruimte, maar bijvoorbeeld ook met de leeftijd van de kinderen. Zijn de kinderen al wat ouder? Dan kan je het beste kiezen voor een groot formaat, omdat ze op een kleiner formaat sneller uitgesprongen zullen zijn. Daarnaast kan je je ook bedenken dat de trampoline een investering is die lang mee zal gaan. Kijk dus ook op de lange termijn wat voor formaat je het lieftste in de tuin hebt.

Het ingraven van de trampoline

Avyna trampolines zijn zo ontwikkeld dat ze gemakkelijk in te graven zijn. Het makkelijkste is om eerst het frame van de trampoline in elkaar te zetten en vervolgens de ruimte af te steken met een schop. Zo weet je zeker dat het gat op de juiste plek komt. De ingraafspecificaties zijn verschillend per trampoline. Over het algemeen zal het gat zo'n 60 tot 80 cm diep moeten zijn, afhankelijk van het formaat van de trampoline. Lees voor het ingraven altijd zorgvuldig de handleiding van de trampoline. Geen zin om de trampoline zelf in te graven? Je kunt dit ook laten doen door bijvoorbeeld een hovenier. 

Kortom, je kunt op verschillende manieren jouw trampoline netjes wegwerken in de tuin.