trampoline wegwerken in de tuin

Dat een trampolines leuk speelgoed is, is inmiddels wel vanzelfsprekend. Willen jouw kinderen graag een trampoline maar heb je geen idee hoe je deze netjes kan wegwerken in de tuin? Lees dan snel verder. In deze blog geven we tips hoe je je trampoline kan wegwerken in de tuin. 

Stap 1. Bepaal de plek in de tuin waar de trampoline komt

Misschien is dit wel het eerste waar je over na denkt, namelijk de plek waar de trampoline komt te staan. Heb je veel ruimte, kies dan vooral waar je je goed bij voelt. Is je tuin daarentegen klein(er)? Denk dan eerst goed na welk formaat trampoline wél past en welke vorm (rond of rechthoekig) hier het beste past. Hou er bijvoorbeeld rekening mee dat een ronde trampoline meer ruimte in beslag neemt dan een rechthoekige trampoline. Over het algemeen past een rechthoekige trampoline daarom beter bij een kleine(re) tuin. Bovendien is het ook belangrijk om te kijken naar de veilige ruimte rondom de trampoline. Zorg dat trampoline niet in de buurt komt van bijvoorbeeld een schutting of bomen. We raden aan zo'n 1,5 meter rondom de trampoline vrij te houden. 

Stap 2. Wat voor soort trampoline?

Wat voor trampoline je wil is afhankelijk van je eigen wensen en de beschikbare ruimte. Als we het hebben over het netjes wegwerken van de trampoline dan is een ingraaftrampoline het meest chic en strak. Een ingraaftrampoline wordt echt een onderdeel van je tuin, in tegenstelling tot een opbouw trampoline (trampoline op poten). Een opbouw trampoline kan je makkelijker verplaatsen en/of opbergen. Een ingraaftrampoline is niet verplaatsbaar en wordt hierdoor een vast onderdeel van je tuin. Er zijn twee verschillende soorten ingraaf trampolines, namelijk:

Ingraaftrampolines zijn door de jaren heen steeds populairder. Wij raden zeker aan, indien je je trampoline netjes wil wegwerken in de tuin, om zeker te kiezen voor een ingraaf, InGround of FlatLevel trampoline. Hou er wel rekening mee, dat vanwege de veiligheid, een veiligheidsnet bij een InGround trampoline, verplicht is! Een veiligheidsnet is bij een FlatLevel trampoline is (nog) niet verplicht. Denk van te voren dus ook na over wel of geen veiligheidsnet. Deze twee modellen trampolines zijn speciaal ontwikkelt om in te graven, dus dat moet helemaal goedkomen.

Bovendien kan je er ook nog over nadenken wat voor kleur trampoline het mooist bij je tuin staat. Onze InGround trampolines zijn verkrijgbaar in het groen, grijs, camouflage en zwart. Onze FlatLevel trampolines zijn er in het groen, grijs en zwart. Met onze verschillende kleuren trampoline randen zit er voor iedere tuin wel iets tussen!

Stap 3. Het ingraven van de trampoline

Je hebt de trampoline in huis en je kan beginnen met het ingraven en monteren. De nodige voorbereidingen zijn getroffen. Je kan er voor kiezen om je trampoline zelf in te graven of je kan dit laten doen door een hovenier. Ga je het zelf doen? Zorg dat je van te voren het frame van de trampoline monteert en op de plek legt waar de trampoline moet komen. Op die manier kan je ook controleren of je de juiste afmetingen hebt en kan je het gebied afzetten of afscheppen. De ingraafspecificaties zijn verschillend per trampoline. We raden dan ook aan altijd zorgvuldig de handleiding van jouw trampoline te lezen voor de juiste informatie. Wellicht deze blog, of een van onderstaande video's je ook helpen bij het ingraven. Voor het ingraven kan je rekenen op minimaal twee uur werk met twee personen. 

Zit de trampoline stevig in de grond? Dan kan je beginnen met het monteren van de onderdelen, zoals de springmat, de veren en de trampoline rand en eventueel het veiligheidsnet.

Stap 4. Controleer en test

Indien je alle bovenstaande stappen gevolgd hebt, kan het bijna niet missen. Toch adviseren wij altijd om te controleren of alle onderdelen van de trampoline op de juiste manier gemonteerd zijn. Zit het frame stevig in de grond? Staat de mat strak en zijn alle bijbehorende veren juist bevestigd? Is de trampoline rand goed vastgemaakt op alle plekken? Test voordat de kinderen gaan springen zelf even of de trampoline bespringbaar en veilig is. Begin hierbij in het midden van de trampoline en controleer tijdens het springen of het gat diep genoeg is. Spring vervolgens naar de rand toe en voel ook hier of je de bodem niet raakt. Waarschijnlijk kan je tijdens het springen ook merken of de trampoline stevig en stabiel staat. 

Voila, het was misschien een klus, maar de trampoline staat. De kinderen kunnen volop gebruik gaan maken van de trampoline. 

Een ding is zeker, met een Avyna trampoline haal je kwaliteit in huis. Onze trampolines zijn gemaakt om te integreren in je tuin. Vanwege de strakke afwerkingen die onze trampolines en onderdelen bieden, werk je de trampoline gegarandeerd netjes weg in je tuin! 

Hieronder vind je nog enkele sfeerbeelden van Avyna ingraaf trampolines. 

flatground trampoline  trampoline met net   ingraaf trampoline