trampoline ingraven hoe diep

Wanneer je een inground trampoline hebt gekocht is de volgende stap het ingraven van de trampoline. Dit kan nog wel eens een hele klus zijn waar met een aantal dingen rekening gehouden moet worden. Het is namelijk belangrijk bij het ingraven van de trampoline, hoe diep deze ingegraven moet worden. Het is belangrijk om te weten hoe diep de trampoline ingegraven moet worden. Hoe diep de trampoline precies ingegraven moet worden is afhankelijk van verschillende factoren. 

In deze blog vertellen wij hoe jij jouw inground trampoline moet ingraven, welke stappen je hier precies voor moet ondernemen en als laatst delen wij een aantal tips om het gemakkelijker te worden. Heb jij nog geen inground trampoline, maar ben je er wel naar een opzoek? Bij Avyna is er een breed aanbod aan inground trampolines

De diepte van een inground trampoline

Wanneer je een nieuwe inground trampoline hebt aangeschaft is het belangrijk om te weten met welke diepte de inground trampoline ingegraven moet worden. Op deze manier zorg je ervoor dat de springdiepte, diep genoeg is. Wanneer je de trampoline gaat ingraven is het belangrijk om te kijken naar welk soort trampoline je hebt en model. Het verschilt per trampoline hoe diep de trampoline ingegraven moet worden. Dit kan je lezen in de beschrijving van de trampoline, op deze manier weet jij zeker welke diepte geschikt is voor jouw trampoline. Heb je nog geen trampoline aangeschaft, maar wil je er wel graag een kopen? Bij Avyna is er een breed aanbod van trampolines, op die manier kan jij een mooie inground trampoline kopen.

De inground trampolines van Avyna komen met 20 centimeter boven de grond, wanneer de trampoline gelijk is aan de grond spreken we van een flatlevel trampoline. De diepte van een trampoline is afhankelijk van het aantal diameter van de trampoline. Houd hierbij rekening met hoe groter de diameter van de trampoline is, hoe dieper de kuil moet zijn. Het is hierbij belangrijk bij het graven van het gat dat het gat geleidelijk van minder diep, naar dieper gaat. Het middelste punt van de trampoline is hierbij het diepst. 

In onderstaand overzicht is een voorbeeld te vinden van de meest voorkomende dieptes die je moet graven. Het is belangrijk om minimaal onderstaande dieptes aan te houden, omdat er anders vervelende ongelukken kunnen gebeuren wanneer de trampoline niet diep genoeg is ingegraven.

Diameter trampoline Diepte kuil
180-200 cm 30 cm
244-270 cm 60 cm
270-430 cm 80 cm

Het ingraven van je trampoline, hoe diep?

Wanneer je de diepte van de trampoline hebt bepaald die past bij de diameter of afmeting van jouw trampoline is het belangrijk op welke manier je het beste de trampoline kan ingraven. Het is belangrijk om hierbij een kuil te graven die gelijk is aan de vorm van jouw trampoline. Ook is het van belang dat je de kuil altijd in een komvorm afgraaft. Dus niet recht naar beneden, want dan wordt de kuil niet stevig en is er kan op instorten. Als de kuil in een goede en stevige vorm wordt gegraven, kan de trampoline niet inzakken en staat deze stabiel vast in de grond.

Het ingraven van een ronde trampoline - hoe diep?

In bovenstaande tekst is het al kort besproken hoe een ronde trampoline ingegraven moet worden. Hierbij is het belangrijk een kuil te graven die op het middelste punt van de trampoline het diepste is en dan schuin oploopt. Hoe diep het gat precies gegraven moet worden is afhankelijk van de maat van de trampoline. Hou er rekening mee dat een inground trampoline rond op de kuil komt te liggen, terwijl een flatlevel in de kuil komt te liggen.

Het ingraven van een rechthoekige trampoline - hoe diep?

Het ingraven van een rechthoekige trampoline kan wat ingewikkelder zijn dan een ronde trampoline. Omdat het bij een ronde trampoline erg duidelijk is dat het diepste punt in het midden is, kan dit oppervlak bij een rechthoekige trampoline wat breder zijn. Er zijn een aantal dingen waarmee rekening gehouden moet worden bij het ingraven van een rechthoekige trampoline. Zo zijn de rechte zijdes van een trampoline gevoeliger voor instorten. Wat kan helpen bij het gevaar van instorten is een houten bekisting. Op deze manier zorg je ervoor dat de kans minder groot is dat de randen van de kuil instorten en is het hierdoor ook veiliger. 

De stappen naar jouw inground trampoline

Heel lastig is het ingraven van een trampoline eigenlijk niet, het is vooral belangrijk om te weten hoe je de trampoline moet ingraven en hoe groot jouw trampoline is. Met drie eenvoudige stappen kan jij op een snelle en efficiënte manier jouw inground of flat level trampoline ingraven. 

Stap 1 - Onderzoek de grootte van jouw inground of flat level trampoline!

Stap 1 zal voor de velen wel duidelijk zijn, wanneer je jouw trampoline hebt aangeschaft is het belangrijk om te onderzoeken hoe groot jouw trampoline is en welke vorm de trampoline heeft. Van beide van deze aspecten is de diepte en de vorm van de kuil afhankelijk. Kijk voor de diepte van jouw kuil naar het overzicht dat is gegeven. 

Stap 2 - Bepaal de plek van jouw inground of flat level trampoline 

Wanneer je een trampoline hebt aangeschaft is het belangrijk om de plek van de trampoline goed te overwegen. Omdat er een kuil in de grond wordt gegraven is het belangrijk hier goed over na te denken. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende ruimte is om de trampoline heen, dit is het meest veilig voor de kinderen die op de trampoline gaan spelen. 

Stap 3 - Graven maar!

Nu jij de diepte van jouw kuil weet en op welke plek jij jouw inground of flat level trampoline wil is het tijd om het gat te graven. Bij het ingraven van de trampoline kan je gewoon een schep gebruiken die jij in jouw schuur hebt staan. Je kunt bijvoorbeeld ook eerst de ruimte die je moet afgraven, bespuiten met een spuitbus of afsteken met de schep, zodat je precies weet waar je moet graven.

Tips bij het ingraven van jouw trampoline!

Om het voor jou makkelijker te maken bij het ingraven van de trampoline, willen wij jou nog een aantal tips meegeven zodat jouw trampoline in een keer goed staat:

- Geen rechte afgrond van de kuil - hierdoor kan de trampoline gaan inzakken

- Schep meteen de grond in een kruiwagen - zo heb jij minder opruim troep!

- Maak gebruik van een bekisting systeem of vraag hulp aan een professional - zo blijft jouw trampoline stevig staan

- Maak gebruik van goed gereedschap en beschermmateriaal zoals handschoenen en werkschoenen.

Wanneer je bovenstaande tips toepast bij het ingraven van jouw trampoline zul je langer plezier hebben van jouw trampoline en zal je efficiënter te werk gaan bij het ingraven van de trampoline. Door gebruik te maken van een trampoline rand gaan de veren van jouw trampoline langer mee en gebeuren er minder snel vervelende ongelukken. Bekijk het aanbod aan trampoline randen bij Avyna.

Een inground trampoline koop je bij Avyna!

In deze tekst hebben wij jou alles verteld over het ingraven van de trampoline. Het belangrijkste uit de tekst is dat jij weet hoe groot jouw trampoline is. Op basis daarvan kan jij met gemak de trampoline ingraven met de juiste diepte. Heb jij vragen of zijn er nog onduidelijkheden voor het ingraven van de trampoline? Neem dan contact op met Avyna en wij helpen jou graag!