Trampoline ingraven

Hoe graaf je een trampoline in?

InGround en Flatlevel trampolines zijn allebei trampolines die worden ingegraven. Heb je een ingraaf trampoline gekocht of wil je binnenkort een ingraaf trampoline kopen? In deze blog geven we je tips waar je op moet letten bij het ingraven van een trampoline. 

Ingraven trampoline voorbereidingen

1. Een trampoline ingraven, hoe ga je dit aanpakken? Heb je nog geen trampoline aangeschaft maar ben je dit wel van plan? Bedenk eerst wat voor soort trampoline je wil. Avyna heeft twee verschillende soorten ingraaf trampolines. De eerste is de Avyna Pro-Line InGround trampoline, die komt nog ongeveer 20 cm boven de grond uit en gaat met diepe pinnen de grond in voor extra stevigheid. De andere is de Avyna Pro-Line FlatLevel (ook wel Flatground) trampoline, deze is volledig gelijk met het maaiveld. Heb je een zachte grond (bijvoorbeeld veengrond) dan je beter kiezen voor een InGround trampoline. Wil je de meest strakke tuin/uitstraling? Ga dan voor een FlatLevel trampoline. Daarnaast zal je ook nog moeten nagaan of je liever een ronde of rechthoekige trampoline wil. Ben je eruit? Denk dan nog maar eens na over de formaat. Avyna heeft een groot assortiment bestaande uit zowel kleine, middel als grote trampolines.

2. Bedenk de plek waar de trampoline komt te staan. Hierbij is het belangrijk dat er rondom deze plek genoeg vrije ruimte is (zowel boven als naast de trampoline). Plaats je trampoline bijvoorbeeld niet te dicht bij een schutting, een muur of bomen. Ga vervolgens na of er leidingen in de grond kunnen zitten op de plek waar de trampoline moet komen. Is dit het geval, dan kan je beter overwegen de trampoline ergens anders te plaatsen. Wil je je trampoline zo schoon mogelijk houden? Kijk dan of je deze ergens kunt plaatsen waar geen (weinig) bomen staan. Als je wil weten hoeveel ruimte de trampoline in zal nemen, kan je bijvoorbeeld een meetlint op de plek van de trampoline leggen om een indicatie te krijgen van de ruimte die de trampoline zal innemen. 

3. Ga je de trampoline zelf ingraven of laat je deze ingraven door bijvoorbeeld een hovenier? Het ingraven van een trampoline is een flinke klus zijn. Ga je de trampoline zelf ingraven? Bereid je voor en bedenk bijvoorbeeld waar je het zand uit de kuil gaat laten. In deze blog nemen we je stap voor stap mee hoe je het beste je trampoline kan ingraven.

Nu je klaar bent met de voorbereidingen en de trampoline hebt besteld, kan het ingraven beginnen! Goed om te weten, op onze website vind je van alle trampolines de handleiding. Die kan je dus van te voren al raadplegen.

Trampoline ingraven

Een tip, graaf de kuil pas op het moment dat je de trampoline in huis hebt. Zet eerst het frame in elkaar en leg deze op de plek waar de trampoline komt. Zo weet je zeker dat je de correcte afmetingen hebt en het juiste gebied afzet. Nu kun je dit gebied aftekenen of bijvoorbeeld afsteken met een schep. Het ingraven van de InGround of Flatlevel trampoline is net wat anders qua methode. Bij de InGround trampoline gaat het frame met pinnen de grond in. De FlatLevel trampoline gaat met een PVC bekisting de grond in en rust op een extra laag van ongeveer 20 centimeter breed, deze graaf je dus ook in. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je de kuil in een soort 'komvorm' graaft. Die doe je door de kuil schuin naar beneden te graven. Dit zorgt ervoor dat het gat stevig wordt.

In onderstaande afbeeldingen zie je de specificaties voor het ingraven van de trampoline. Het graven kan beginnen!

InGround trampoline ingraven

Nu je precies weet waar de trampoline komt en je het hebt afgetekend, begin je 20 cm vanaf het gebied dat je hebt afgetekend naar binnen te graven. In deze ruimte komt het frame van de trampoline. Vervolgens graaf je het gat schuin naar het diepste punt (afhankelijk van het type trampoline). Hieronder een afbeelding om je te helpen met het ingraven van je InGround trampoline. De exacte afmetingen kan je vinden in de handleiding van de trampoline.

trampoline ingraven kuil 

FlatLevel trampoline ingraven

Bij de FlatLevel trampoline ga je net wat anders te werk. Allereerst graaf je het stuk waar het frame van de trampoline op komt te liggen, dit is zo'n 20 centimeter breed en 22 centimeter hoog. Vervolgens graaf je vanaf dit punt het gat, schuin aflopend naar beneden. Onderstaande afbeelding kan je helpen met het ingraven van je FlatLevel trampoline. De exacte afmetingen kan je vinden in de handleiding van de trampoline.

trampoline ingraven kuil

De kuil is gegraven, hoe nu verder?

De grootste klus zit erop. Je kunt nu het frame in de grond/kuil plaatsen en in het geval van een InGround trampoline veranker je het frame. Controleer vervolgens of de trampoline waterpas staat. Gelukt? Dan kan je beginnen met het plaatsen van de springmat, veren, trampolinerand en het veiligheidsnet. 

We wensen je veel succes met het ingraven van je trampoline!