sport spelletjes

Sport is iets wat mensen van alle leeftijden samenbrengt, en wat is er nou leuker dan samen sport spelletjes spelen? Of je nu jong of oud bent, sportspelletjes zijn een fantastische manier om actief te blijven en vooral veel plezier te hebben. Van klassieke balspellen tot creatieve activiteiten op de trampoline, er is een overvloed aan sport spelletjes die in verschillende categorieën passen. Laten we een duik nemen in enkele van de leukste sport spelletjes voor zowel jong als oud.

Trefbal als sport spelletje

Trefbal is een tijdloos sport spelletje dat draait om snelheid, behendigheid en teamwork. Spelers worden in twee teams verdeeld en het doel is om de tegenstanders te raken met een zachte bal. Zodra je geraakt wordt, ben je ‘af’ en moet je het speelveld verlaten. De spanning zit hem in het ontwijken van de ballen terwijl je probeert je tegenstanders uit te schakelen. Een interessante variatie is 'dodenlijn trefbal', waarbij spelers die ‘af’ zijn aan de zijlijn blijven en van daaruit blijven gooien, wat een extra element van verrassing toevoegt.

Het puntensysteem bij trefbal is eenvoudig: het team dat als laatste overblijft zonder dat alle spelers zijn uitgeschakeld, wint. Je hebt enkel een zachte bal nodig om te spelen, en het spel kan zelfs op een trampoline gespeeld worden voor een extra uitdaging. Zorg er wel voor dat er een veiligheidsnet om die trampoline zit tijdens het spelen van dit spel.

Penalty Shootout

Voetballiefhebbers zullen genieten van een goede ouderwetse penalty shootout. Dit spel kan individueel of in teams worden gespeeld. Spelers nemen om de beurt penalty's tegen een keeper of een doel. Het spel kan als een toernooi worden opgezet, waarbij elke speler een vast aantal kansen krijgt om te scoren. De spanning en concentratie die nodig zijn om te scoren, maken dit spel hartstikke leuk. In een penalty shootout is het puntensysteem gebaseerd op het aantal gescoorde doelpunten. Je hebt een voetbal en een doel nodig, of je kunt een geïmproviseerd doel gebruiken als je geen echt doel hebt.

Sport spelletjes gezocht? Denk eens aan four Square!

Four Square is een spel dat behendigheid en strategie vereist. Het spel wordt gespeeld op een vierkant veld dat is onderverdeeld in vier kleinere vierkanten. Elke speler staat in een vak en het doel is om de bal in een ander vak te slaan zonder dat de bal buiten de lijnen gaat of twee keer stuitert. Je bent 'uit' als je mist of als de bal buiten de lijnen gaat.

Punten worden verdiend door in het spel te blijven en andere spelers 'uit' te maken. Het enige wat je nodig hebt is een grote bal en een vlakke ondergrond om de vierkanten te markeren. 

Bouncebal

Bouncebal is een creatieve variatie op basketbal waarbij geen basket nodig is. Spelers moeten de bal dribbelen en punten scoren door deze tegen een muur of een specifiek object te stuiteren. Punten worden toegekend op basis van de moeilijkheidsgraad van de stuiter, waardoor het spel toegankelijk is voor spelers van verschillende vaardigheidsniveaus.

Trampoline Basketbal: een populair sport spelletje

Trampoline basketbal is een plezierige combinatie van springen en richten. Spelers springen op de trampoline en proberen een bal in een nabijgelegen basket of een alternatief doel te gooien. Dit spel is perfect voor het ontwikkelen van coördinatie en balans, en het is een geweldige manier om kinderen actief en betrokken te houden. Het puntensysteem kan variëren, maar meestal krijgen spelers punten voor elke geslaagde worp. Je hebt een trampoline en een bal nodig, en een basket of een alternatief doel voor extra uitdaging.

Sport spelletjes met Avyna

Door deze sport spelletjes kun je niet alleen fysiek actief blijven, maar ook waardevolle tijd doorbrengen met vrienden en familie. Van trefbal op de trampoline tot een spannende penalty shootout, er is altijd een spel dat past bij jouw interesses en vaardigheden. Met ons brede assortiment aan trampolines en sportuitrusting, biedt Avyna de perfecte middelen voor elk tuinspel. Dus waar wacht je nog op? Ga naar buiten, wees actief, en bovenal, heb veel plezier! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.