ronde of rechthoekige trampoline

Trampolines zijn een super manier om kinderen te laten bewegen en plezier te laten maken. Het kiezen van de juiste trampoline kan echter lastig zijn, vooral als je niet goed weet welke vorm of type het beste bij jouw past. Avyna biedt zowel ronde als rechthoekige trampolines aan. Hier volgen enkele tips om te helpen bepalen welke trampoline het beste bij jou past.

Ronde trampolines

Ronde trampolines zijn erg populair voor huishoudens. Ze zijn er in vele formaten en dit maakt dat er bijna voor ieder huishouden wel een geschikte trampoline tussen zit. Voor jonge kinderen raden we eerder een ronde trampoline aan, omdat de sprongen gecontroleerder kunnen worden uitgevoerd. Dit komt doordat de spanning van de veren bij ronde trampolines op iedere plek gelijk is, waardoor er gemakkelijker in het midden van de trampoline gesprongen kan worden. De springer wordt als het ware naar het midden bewogen tijdens de sprong door de veerkracht. Kinderen hebben hierdoor minder kans om naast of op de trampolinerand te springen. Ronde trampolines zijn meestal wat goedkoper dan rechthoekige trampolines van vergelijkbare grootte. Wel moet er rekening mee gehouden worden dat een ronde trampoline meer ruimte in beslag neemt dan een rechthoekige trampoline. 

Rechthoekige trampolines

Rechthoekige trampolines zijn juist erg populair onder professionele sporters en oudere kinderen omdat ze net een ander springeffect hebben. Doordat de verdeling van de veren op een rechthoekige trampoline anders is dan op een ronde trampoline, kan er bij een rechthoekige trampoline gemakkelijker worden gesprongen over de gehele oppervlakte. Dit is ook de reden dat oudere kinderen vaak meer plezier kunnen halen uit een rechthoekige trampoline, omdat ze beter en hoger kunnen springen. Rechthoekige trampolines zijn geschikt voor zowel grotere als kleinere tuinen. Heb je een kleine tuin? Dan kan je beter kiezen voor een rechthoekige trampoline in plaats van een ronde trampoline, omdat je de ruimte met een rechthoekige trampoline optimal kan invullen.

Naast de vorm van de trampoline zijn er nog andere factoren om te overwegen bij het kiezen van een trampoline. De grootte is bijvoorbeeld belangrijk, omdat je een trampoline moet kiezen die past bij de grootte van jouw achtertuin. Ongeacht welk type trampoline of grootte je kiest, is het misschien wel nog belangrijker om de veiligheidsvoorschriften te volgen en om een veilige plek te kiezen waar de trampoline komt te staan. Zorg er ook voor dat je de trampoline regelmatig controleert op schade en dat je deze goed onderhoudt om ervoor te zorgen dat deze veilig blijft voor iedereen die er gebruik van maakt.

Avyna biedt een breed scala aan ronde en rechthoekige trampolines van hoge kwaliteit voor veel springplezier. Bekijk de collectie en kies de trampoline die het beste bij jou past.

Veel springplezier!