Ronde of rechthoekige trampoline

Een ronde of rechthoekige trampoline, welke past het beste bij jouw tuin? Om daar achter te komen leggen wij jou de voordelen uit van een ronde en rechthoekige trampoline en welke het beste bij jouw tuin past. Een van de belangrijkste overwegingen die je kan maken wanneer je een trampoline aanschaft is de vorm, daarom is het belangrijk om je te verdiepen in de verschillende voordelen en eventuele nadelen die de vormen kennen. Het verschil in de vorm heeft ook invloed op de manier hoe de trampoline wordt gebruikt. 

In de blog zullen we dieper ingaan over wat een ronde trampoline en een rechthoekige trampoline precies is. Daarnaast wordt er uitgelegd wanneer de vormen beter bij het gebruik en bij jouw tuin passen. Op die manier kan je een weloverwogen keuze maken voor de trampoline. Daarnaast wordt er verder ingegaan op de verschillende voordelen per vorm en waar er qua veiligheid op moet worden gelet. Na het lezen van deze blog weet jij alles over de ronde of rechthoekige trampoline. Kijk in ons trampoline assortiment voor de verschillende mogelijkheden. 

Wat is een ronde of rechthoekige trampoline

Een trampoline is een verend platform dat wordt gebruik door verschillende leeftijdsgroepen voor zowel ervaren als recreatieve springers. Veel mensen willen een trampoline in de tuin voor het plezier, maar sommige gebruiken een trampoline echt als een sport. Daarom is het belangrijk om te weten welke trampoline het beste bij jouw doeleinden past. Wanneer je een trampoline wil aanschaffen zijn er verschillende opties en vormen. Het kan soms toch een ingewikkelde klus zijn om een trampoline aan te schaffen die bij jou past. 

Als eerst verschillen de ronde en rechthoekige trampolines in vorm. Maar echter zit er in het verschil van vorm ook een verschil voor de trampoline springer. 

De ronde trampoline: de ronde trampoline is geschikt voor de trampoline springer, die springt voor het plezier! Deze is het meest geschikt voor de recreatieve springers. Dit komt doordat de springkracht gelijkmatig wordt verdeeld over de ronde trampoline. Deze trampoline valt het meeste in de smaak bij gezinnen met jonge kinderen. 

De rechthoekige trampoline: de rechthoekige trampoline is juist beter geschikt voor de meer ervaren springer. Dit komt doordat de veren van deze trampoline anders zijn geplaatst waardoor de springkracht op een andere manier wordt verdeeld dan bij de ronde trampoline. Deze trampoline is een goede keuze voor bijvoorbeeld ervaren springers en springers die houden van trucs.

Welke trampoline is geschikt voor jouw tuin - ronde of rechthoekige trampoline

Wanneer je een trampoline wilt gaan kopen is het belangrijk dat je een trampoline aanschaft die goed past bij het formaat en de vorm van jouw tuin. Voor sommige mensen kan een rechthoekige trampoline beter passen in de tuin en bij andere een ronde trampoline. 

Naast de ronde of rechthoekige trampoline kan je er ook nog voor kiezen om de trampoline in te bouwen in de grond. Dit ziet er in sommige tuinen wat mooier uit. Denk hierbij aan kleinere tuinen! Kijk in ons assortiment voor InGround trampolines.  

Een ronde trampoline - voor de grotere tuinen

Ronde trampolines zijn over het algemeen meer geschikt voor de wat grotere tuinen met wat meer ruimte. Ook zijn ronde trampolines, zoals in bovenstaande tekst verteld, beter geschikt voor kinderen die trampoline springen voor het plezier. 

1. Beter geschikt voor grotere ruimtes: ronde trampolines nemen over het algemeen wat meer ruimte in beslag dan andere vormen, daardoor passen ze vaak beter in grotere tuinen.

2. Een veilige springervaring voor jouw kids: zoals in bovenstaande tekst verteld is een ronde trampoline beter geschikt voor de recreatieve springers. Doordat het een voorspelbaardere vering geeft, is het veiliger voor kinderen en beginnende springers.

Een rechthoekige trampoline - voor de kleinere tuinen

De rechthoekige trampoline is perfect voor gezinnen met kleine tuinen maar ook voor mensen die naar een hoger niveau willen met het trampoline springen. 

1. Beter geschikt voor de kleinere tuinen: Omdat een rechthoekige trampoline gemakkelijk te plaatsen is qua formaat, is deze trampoline beter geschikt voor kleinere tuinen.

2. Ruimte voor acrobatiek: Door de rechthoekige vorm zorgt dit dat er meer ruimte is voor kunstjes op de trampoline! Door dat het een andere springkracht verdeling heeft dan een ronde trampoline is deze trampoline hier beter voor geschikt.

Wat zijn de voordelen? - Ronde of rechthoekige trampoline 

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan zowel ronde als rechthoekige trampolines. Om jou een weloverwogen keuze te laten maken geven we de voordelen weer van de ronde trampolines en de rechthoekige trampolines. 

Ronde trampoline - De voordelen

Zoals in bovenstaande tekst verteld zijn ronde trampolines over het algemeen veiliger in gebruik. Maar er zijn nog meer voordelen aan verbonden!

1. Geschikt voor grotere tuinen - De ronde vorm past beter in grotere tuinen.

2. Lagere kosten - Over het algemeen zijn ronde trampolines minder hoog in kosten, waardoor dit het aanschaffen van een ronde trampoline aantrekkelijker maakt!

Rechthoekige trampoline - De voordelen 

In de tekst hebben we het al eerder gehad dat een rechthoekige trampoline beter geschikt is voor de wat meer ervaren springers. Dit komt doordat de vorm perfect is voor spannende kunstjes op de trampoline! De trampolines bieden meet sprong ruimte en zorgen voor een andere spring dynamiek dan een ronde trampoline.

1. Geschikt voor de kleinere tuinen - De trampolines zijn rechthoekig en daardoor beter geschikt voor de kleinere tuinen, omdat deze vorm ruimte-efficiënt is.

2. Hoger in het gewichtslimiet - De rechthoekige trampoline heeft nog een voordeel. Deze is geschikt voor zowel volwassen springers als voor kinderen. Omdat een rechthoekige trampoline een hoger gewichtslimiet heeft kan je samen met de kids trampoline springen! 

De veiligheid van een trampoline | een ronde of rechthoekige trampoline

Wanneer je een trampoline gaat kopen voor je kinderen is het natuurlijk super belangrijk dat de trampoline veilig is! Daarom is het belangrijk om voorafgaand de aanschaf van de trampoline onderzoek te doen naar de veiligheid opties. Een aantal dingen zijn belangrijk om te veiligheid van de trampoline te waarborgen! 

Zorg voor voldoende ruimte om de trampoline - wanneer je ervoor zorgt dat je voldoende ruimte hebt om de trampoline heen, is de kans minder groot dat jouw kind op een vervelend voorwerp valt. 

Graaf de trampoline in - naast het zorgen voor voldoende ruimte is het ook aan te raden om de trampoline in te graven. Wanneer je een trampoline ingraaft zullen de vallen minder hard aan komen. 

Controleer de trampoline regelmatig - daarnaast is het super belangrijk om de trampoline regelmatig te controleren. Denk hierbij aan scheurtjes in de trampoline of veren die toevallig los zitten. Dit kan er voor zorgen dat ongelukken worden voorkomen. 

Een trampoline met veiligheidnet 

In bovenstaande tekst zijn allemaal veiligheidspunten opgenomen die vooral relevant zijn wanneer een trampoline geen veiligheidnet heeft. Wat wij altijd willen aanraden aan ouders die een trampoline kopen voor hun kinderen is om een veiligheidsnet aan te schaffen. Dit zal er voor zorgen dat jouw kinderen niet van de trampoline afvallen wanneer ze spannende trucjes willen uitproberen.

Heb jij al een trampoline maar geen veiligheidnet? Dat maakt niet uit. Bij Avyna is er een ruim aanbod in verschillende grootte veiligheidsnetten voor jouw trampoline. Daarnaast is het super belangrijk om naast het hebben van een trampolinenet een trampoline rand aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat de kinderen niet op de veren en de ijzeren rand terecht komen. Ook heeft Avyna een breed assortiment aan trampoline randen

De prijs van een ronde of rechthoekige trampoline 

Een trampoline is een grote aanschaf en daarom is het belangrijk om de prijzen mee te nemen in jouw keuze voor een trampoline.

Als je een trampoline zoekt voor puur recreatief gebruik voor de kinderen en je wilt kosten besparen, kan een ronde trampoline een voordeligere optie zijn dan een rechthoekige trampoline. Dit komt doordat ronde trampolines over het algemeen vaak betaalbaarder zijn. Let er hierbij wel op dat dit enorm kan varieren door het materiaal en de grootte van de trampoline! 

Als je toch meer opzoek bent naar een trampoline die ideaal geschikt is voor het uitvoeren van gave trucjes of voor wat sportievere activiteiten, dan kan een rechthoekige trampoline toch beter bij je passen. Het kan zijn dat een rechthoekige trampoline net wat duurder is in prijs. 

Waar moet ik op letten bij aanschaf? - ronde of rechthoekige trampoline

Wanneer je een trampoline wilt aanschaffen is het belangrijk om verschillende aspecten mee te nemen in deze overweging. 

Het formaat van de trampoline - het is belangrijk om een formaat te kiezen die geschikt is voor jou tuin. 

De vorm van de trampoline - de vorm van de trampoline hangt af van de verschillende doeleinden die je kan hebben om een trampoline aan te schaffen. 

De veiligheid van de trampoline - wanneer je een trampoline koopt voor je kinderen is veiligheid een belangrijk aspect. 

De onderhoud en garantie van de trampoline - het is niet prettig om veel onderhoud te hebben aan de trampoline. Let daarom bij aanschaf op de onderhoud en de garantie!

Enthousiast geworden over de ronde of rechthoekige trampoline? Neem contact op!

In deze blog hebben we je verteld dat de rechthoekige trampoline beter geschikt is voor mensen met meer spring ervaring en wat kleinere tuinen. De ronde trampoline is juist beter geschikt voor mensen met wat minder spring ervaring, denk hierbij aan kinderen. Ook is deze beter geschikt voor mensen met een kleiner budget.

Ben jij na deze blog enthousiast geworden van een ronde of rechthoekige trampoline? Kijk dan snel op de website van Avyna om te kijken of er een mooie trampoline voor jouw tuin bij zit! Vind jij het alsnog lastig om een keuze te maken? Neem dan contact op