inground trampoline ingraven

Ben je opzoek naar een trampoline, maar wil je deze niet graag in het zicht hebben? Dan is een inground trampoline misschien wel iets voor jou! Inground trampolines zijn trampolines die in de grond worden ingegraven. Hierdoor heb je een trampoline die minder opvalt en veiligheid biedt aan kinderen. In dit blogartikel vertellen we je meer over wat een inground trampoline is, wat de voordelen zijn en waar je de trampoline het best kunt ingraven.

Wat is een inground trampoline?

Een inground trampoline is een trampoline die geheel of gedeeltelijk in de grond is ingegraven. Een inground trampoline heeft veel voordelen vergeleken met een reguliere trampoline. Zo heb je bij een inground trampoline een lagere valhoogte, waardoor er minder ongelukken zullen gebeuren. Daarnaast heeft dit soort trampolines nog veel meer voordelen waar we het in de rest van de blog nog over zullen hebben.

De voordelen van een inground trampoline ingraven

Een inground trampoline heeft veel voordelen. Ten eerste valt een inground trampoline een stuk minder op. Dit komt omdat de trampoline in de grond zit en je er dus gewoon over heen kunt kijken. Daarnaast is het voor kinderen en ouderen eenvoudiger om op de trampoline te komen, omdat het opstapje een stuk lager is. Dat is ontzettend handig voor kleine kinderen, maar zelfs voor volwassenen. Een ander belangrijk voordeel is dat een inground trampoline veilig is. De kans om letsel op te lopen van een trampoline die ingegraven is nu eenmaal klein. 

De locatie voor een inground trampoline in te graven

Bij het kiezen van een locatie om een inground trampoline in te graven is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat je een vlakke ondergrond hebt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je genoeg ruimte hebt rondom de trampoline. Zo kun je er zeker van zijn dat er geen obstakels of overhangende takken zijn waardoor je zou kunnen vallen. Dit maakt de trampoline veiliger.

De voorbereidingen voor het ingraven van je inground trampoline

Voordat je begint met het ingraven van de trampoline, is het belangrijk dat je eerst de juiste voorbereidingen treft. Zorg ervoor dat je alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand hebt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de juiste afmetingen meet, zodat je zeker bent dat de trampoline past. Ook is het mogelijk dat je de grond moet voorbereiden, denk hierbij aan het verwijderen van gras en zand, maar dit is afhankelijk van de ondergrond.

Stap voor stap een trampoline ingraven

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen, kun je eindelijk beginnen met het ingraven van de trampoline. Je start met het graven van de kuil waar de trampoline ingezet zal worden. Wanneer dit gedaan is kun je de trampoline verankeringen bevestigen, waarna je de trampoline kunt afwerken met de beschermrand en het veiligheidsnet.

De veiligheidsmaatregelen van een inground trampoline ingraven

Om te zorgen dat je veilig kunt genieten van je inground trampoline, zijn er een aantal maatregelen die je moet nemen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je de trampoline stevig verankert. Daarnaast is het ook belangrijk dat je gebruik maakt van een veiligheidsnet en een goed passende trampoline rand. Ook is het belangrijk dat je regelmatig de trampoline inspecteert op schade en slijtage. Tot slot is het van belang dat je de veiligheidsinstructies in acht neemt, zoals het maximaal aantal personen tegelijk laten springen, wanneer je van de trampoline gebruik maakt. 

Het onderhoud van een inground trampoline na het ingraven

Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je trampoline, is het belangrijk dat je de trampoline goed onderhoudt. Dit onderhoud bestaat onder andere uit het regelmatig reinigen en verwijderen van bladeren, vuil en insecten. Ook is het belangrijk dat je regelmatig controleert op eventuele beschadigingen. Controleer daarnaast ook goed de de springmat en veren. Als je de trampoline niet gaat gebruiken in bijvoorbeeld de wintermaanden, is het een mogelijkheid om hem te beschermen met een afdekhoes.

De inground trampolines van Avyna

Avyna is een bedrijf dat al jarenlang kwaliteit trampolines levert. Ook voor inground trampolines hebben we een breed assortiment, waar jij precies de trampoline vindt die bij jouw wensen past. De trampolines van Avyna zijn stevig, veilig en gebruiksvriendelijk. Denk je dat een inground trampoline iets voor jou is, maar heb je nog vragen of twijfels? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met het vinden van de juiste trampoline.