flat to the ground trampoline

Inmiddels weten we dat een trampoline super gaaf speelgoed is voor in de tuin, met name voor kinderen. Maar wat als je iets wilt dat zowel veilig als stijlvol is? Maak kennis met de flat-to-the-ground trampoline (flatlevel), een trampoline type die naadloos opgaat in jouw tuin en veiligheid naar een hoger niveau tilt.

Wat is een flat to the ground trampoline?

Overweeg je om een trampoline te kopen? Flat to the ground trampolines zijn de nieuwste trend in buitenrecreatie. Ze zijn zo ontworpen dat ze volledig gelijk liggen met de grond, wat ze visueel minder opvallend maakt. De geschiedenis van dit trampoline-type is relatief jong, maar het wint snel aan populariteit bij gezinnen en zelfs in openbare locaties. 

Wat is het verschil tussen een flat to the ground trampoline en een inground trampoline?

Hoewel beide trampolines ingegraven zijn, zit het verschil in het niveau van de trampoline ten opzichte van de grond. Een flat to the ground trampoline ligt volledig vlak, terwijl bij een inground trampoline het springoppervlak meestal een aantal centimeter boven de grond uitkomt. Hierdoor oogt een flat to the ground trampoline strakker en meer gestroomlijnd. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen. 

De voordelen van een flat to the ground trampoline

De voornaamste voordelen zitten hem in de uitstraling van de flatground; deze trampolines integreren naadloos in je tuin. Ook vanuit veiligheidsoogpunt zijn er voordelen, zoals een lagere valhoogte. Daarnaast is de toegankelijkheid een groot pluspunt; het is gemakkelijker voor jongere kinderen om op en af te stappen.

De ondergrond voor een flat to the ground trampoline

Een vlakke en stevige ondergrond is cruciaal voor de plaatsing van de trampoline. Aangezien de trampoline op grondniveau ligt, is goede drainage essentieel om waterophoping te voorkomen. Het is verstandig om vooraf de grondsoort in je tuin te controleren en indien nodig afwateringsvoorzieningen te treffen.

Installatieproces van een flat to the ground trampoline

Het installeren van dergelijke trampolines vergt wat voorbereiding. Je hebt verschillende gereedschappen nodig en moet rekening houden met het tijdsbestek en de kosten. Ook is het raadzaam om te controleren of er vergunningen nodig zijn voor de installatie. Veiligheid tijdens het installatieproces mag niet over het hoofd worden gezien.

Verschillende soorten

Er zijn diverse vormen en materialen waaruit je kunt kiezen, zoals ronde of rechthoekige trampolines. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en je persoonlijke voorkeur kan de ene vorm meer geschikt zijn dan de andere. Daarnaast verschillen trampolines van verschillende merken in het type frame en onderdelen, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Onderhoud en verzorging van een flat to the ground trampoline

Regelmatig onderhoud is essentieel om de levensduur te verlengen. Denk aan het schoonmaken van de trampoline en het controleren op slijtage. Weersinvloeden, zoals regen en sneeuw, moeten ook in overweging worden genomen, vooral als de trampoline in de winter buiten blijft staan.

Extra veiligheidsmaatregelen

Hoewel een flat to the ground trampoline al veiliger is, kunnen extra voorzorgsmaatregelen zoals het gebruik veiligheidsnetten en goede trampoline randen nooit kwaad. Er zijn ook bepaalde veiligheidsregels en richtlijnen die gevolgd moeten worden. Spring bijvoorbeeld niet met meer dan het toegestane aantal personen op een trampoline. Houd daarnaast kleine kinderen in de gaten als zij op de trampoline gaan spelen. 

De flat to the ground trampolines van Avyna

Flat to the ground trampolines bieden dus veel voordelen. Avyna biedt een reeks flat to the ground trampolines aan die aan alle veiligheidsnormen voldoen. Ze onderscheiden zich door hun duurzaamheid, kwaliteit van materialen, en springcomfort. De drie belangrijkste voordelen van Avyna zijn de levenslange garantie, de ruime keuze in vormen en maten, en het feit dat ze aan alle veiligheidsnormen voldoen. Heb je nog vragen? Neem dan hier contact met ons op.