Behendigheid spelletjes

Behendigheid spelletjes zijn activiteiten die gericht zijn op het verbeteren van fysieke vaardigheden zoals balans, coördinatie, snelheid en tactiek. Behendigheid spelletjes zijn op allerlei vlakken in te zetten en zijn vermakelijk voor iedereen. In deze blog lees je meer over verschillende behendigheidspelletjes.

Bekend behendigheid spelletje: de eierloop

Eierloop is een klassiek behendigheid spelletje dat concentratie en een vaste hand vereist. Elke deelnemer krijgt een lepel met daarop een ei en moet van start naar finish lopen zonder het ei te laten vallen. Dit spel is perfect voor mensen van alle leeftijden en kan zowel individueel als in teamverband gespeeld worden. Het vereist niet veel meer dan een lepel per persoon en voldoende eieren. Het spel extra moeilijk maken? Dan kun je ook over een trampoline lopen!

Driebenenrace

Een ander spel in de categorie van behendigheids spelletjes is de driebenenrace. Bij dit spel staat teamwork centraal. Twee spelers binden hun naast elkaar liggende benen aan elkaar en moeten samen naar de finishlijn lopen of rennen. Dit vereist goede communicatie en coördinatie tussen de spelers. Het enige wat je nodig hebt is een lint of doek om de benen aan elkaar te binden. 

Hindernisbaan

Een hindernisbaan is echt een behendigheidspelletje dat kan worden aangepast aan verschillende niveaus. Het omvat het navigeren door een reeks fysieke uitdagingen, zoals kruipen onder touwen door, springen over kegels, en balanceren. Het opzetten van een hindernisbaan vereist wat creativiteit en ruimte. Je kunt alledaagse voorwerpen gebruiken om een spannend en uitdagend parcours te maken. Dit spel is uitstekend voor het ontwikkelen van algehele fysieke fitheid en kan zowel competitief als voor de lol gespeeld worden.

Hoelahoepen als behendigheids spelletje

Hoelahoepen is niet alleen een leuke activiteit, maar ook een spel om je stabiliteit en ritmegevoel te testen. De uitdaging is om de hoelahoep rond je middel te draaien en deze zo lang mogelijk in beweging te houden. Hoelahoepen kan individueel of in een groep gedaan worden, met wedstrijdjes wie het langst kan hoelahoepen. Het enige wat je nodig hebt is een hoelahoep. Wil je het wat moeilijker maken? Probeer het dan ineens op een trampoline!

Balansbalk

De balansbalk is echt een spel om je balans en concentratie te verbeteren en is erg leuk om te spelen. Het doel is om over een rechte lijn of balk te lopen zonder eraf te vallen. Dit kan met een echte balk, of door simpelweg een lijn op de grond te tekenen. De balansbalk is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en kan uitdagender gemaakt worden door de balk hoger of smaller te maken.

Behendigheid Spelletjes samen met Avyna

Deze behendigheid spelletjes bieden een geweldige combinatie van plezier en fysieke uitdaging, geschikt voor jong en oud. Avyna kan een belangrijke rol spelen in het aanbieden van kwaliteitsvol buitenspeelgoed dat bijdraagt aan het plezier en de veiligheid van deze spellen. Met een assortiment aan trampolines en ander speelgoed, biedt Avyna de perfecte aanvulling op elk behendigheidsspel. Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.