afmetingen hockeydoel

Bij Avyna bieden we verschillende doelen aan voor hockey, hierbij is het belangrijk om te weten welke afmeting van het hockeydoel jij nodig hebt. Dit kan variëren met betrekking tot het speelveld waar je op speelt of het team waarin jij speelt. Voordat je een hockeydoel wil aanschaffen is het belangrijk je te verdiepen voor welke afmetingen jij moet gaan. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende afmetingen, doelen en het belang van het juiste hockeydoel. 

Heb jij jouw keuze voor een hockey doel snel gemaakt? Kijk dan eens naar het aanbod van Avyna in trampolines en misschien koop jij jouw volgende trampoline voor op de hockeyclub of voor thuis gebruik. 

Ontdek welke afmetingen ideaal zijn voor jouw speelruimte

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende afmetingen zijn in hockeydoelen. De verschillende afmetingen zijn afhankelijk van het soort team waar je in speelt, het hockey veld en de doeleinden. Denk hierbij aan dat een junior team gebruik maakt van een minder groot hockey doel dan een volwassener team. Daarnaast is het belangrijk dat de grootte van het hockeydoel past bij de grootte van het speelveld. Hierbij is het belangrijk dat dit in verhouding is. Daarnaast kan het zo zijn dat je een hockeydoel wil aanschaffen voor privégebruik, hier zal het minder belangrijk zijn hoe groot het hockeydoel is. 

Wanneer er wordt gekeken naar het aanbod van Avyna in hockeydoelen bieden wij drie verschillende grootte aan in hockeydoelen.

Klein hockeydoel: 150x80x70, dit is het kleine hockeydoel dat wij verkopen. Deze is verkrijgbaar in een stalen versie, maar ook in een aluminium variant.

Medium hockeydoel: 255x150x108, dit is het medium doel.

De afmetingen zijn afhankelijk van de doeleinden. Wanneer je professioneel hockey speelt of in competitie is het belangrijk hier rekening mee te houden en te kijken naar de specifieke eisen die hierbij horen. Maar wanneer het voor privégebruik is zijn deze afmetingen minder relevant en gaat het er vooral om welke formaten jij fijn vindt. 

Welke soorten hockeydoelen zijn er?

Wanneer je kijkt naar het assortiment zijn er verschillende hockey doelen waaruit je kan kiezen. Er zijn hockey doelen die speciaal zijn ontwikkeld voor professioneel gebruik en er zijn hockey doelen die beter geschikt zijn voor privégebruik of voor normale competitie. Daarnaast zijn er nog verschillende materialen hockeydoelen waaruit je kan kiezen. 

Stalen hockeydoel: Een stalen hockeydoel staat muurvast op het veld. Hierbij kan dit doel ook goed tegen verschillende weer omstandigheden. Stalen hockeydoelen zijn in het algemeen vaak ook goedkoper dan aluminium hockeydoelen. Daarom zijn deze doelen vaak beter geschikt voor privégebruik in verband met de prijs-kwaliteitverhouding. 

Aluminium hockeydoel: Een aluminium hockeydoel heeft in vergelijking met een stalen hockeydoel een nog betere kwaliteit. Deze hockeydoelen worden in het algemeen vaker gebruikt voor professioneel gebruik.

Het belang van de juiste hockeydoelen

Wanneer je op zoek gaat naar een hockey doel is het belangrijk hierbij het juiste doel te kiezen. Een te groot of een te klein doel kan het spel verstoren, wanneer je een te klein doel kiest voor het veld, is dit niet gunstig voor het speelplezier. Wanneer je bijvoorbeeld een te klein doel in het veld hebt staan kan dit leiden tot minder doelpunten. Daarnaast kan dit er ook voor zorgen dat spelers een verkeerde inschatting maken door dat zij een groter doel gewend zijn.              

Wat kan helpen bij het kiezen van de juiste afmetingen is kijken naar het oude doel dat er heeft gestaan. Wanneer je deze afmetingen kiest, kunnen er geen inschattingsfouten worden gemaakt en behoudt het spel dezelfde speel dynamiek als dat de spelers gewend zijn. 

Het overige aanbod van Avyna - springplezier!

Naast hockeydoelen biedt Avyna nog meer attributen aan die voor een leuk speelplezier kunnen zorgen naast hockey. Denk hierbij aan verschillende soorten trampolines. Avyna biedt zowel inground trampolines aan als rechthoekige en ronde trampolines. Daarnaast worden er ook springkussens aangeboden, dit kan een leuk speeltoestel zijn voor een feest op de hockeyclub. Maar ook op het gebied van trampoline onderdelen en accessoires is er volop keuze, zo kun je bijvoorbeeld een trampoline rand 430 bij Avyna kopen.

Ook voor Ingraaf trampolines ben je aan het juiste adres bij Avyna. Inground trampolines zitten dicht bij de grond, zijn veilig en mogen gebruik worden op openbare plekken, mits aan alle veiligheidsaspecten wordt voldaan. Ben jij geinteresseerd in een inground trampoline? Kijk dan naar het aanbod van inground trampolines bij Avyna. 

Bij Avyna vinden wij onderhoud en veiligheid super belangrijk bij de producten die wij aanbieden. Daarom bieden wij verschillende producten aan die de levensduur van jouw hockeydoel kunnen verlengen. Denk hierbij aan losse netjes voor in het hockey doel, zo kan jij eenvoudig jouw net vervangen. Daarnaast bieden wij ook verankering systemen aan. Op deze manier weet jij zeker dat jouw hockeydoel op de juiste plek blijft staan. 

Koop een hockeydoel bij Avyna!

In deze blog hebben wij alles verteld over de verschillende soorten hockeydoelen en waar jij op moet letten wanneer je een hockeydoel wil aanschaffen. Er zijn verschillende hockeydoelen voor verschillende speelvelden en plezieren. Denk hierbij aan professioneel gebruik of privégebruik. Wanneer jij het na deze blog alsnog lastig vindt om een hockeydoel uit te kiezen kan Avyna jou helpen bij het maken van de juiste keuze! Hiervoor kan jij contact opnemen met Avyna en dan helpen wij jou graag.