voordelen rechthoekige trampoline

Wist jij dat er buiten de vorm, verschillen zitten tussen een ronde en rechthoekige trampoline? In deze blog beschrijven we de verschillen en de voordelen van een rechthoekige trampoline. 

Tijdens de aanschaf van een trampoline wordt vaak gekeken wat voor soort trampoline er het beste in de tuin past. Dit is een goed punt om de zoektocht naar de beste trampoline te beginnen. Wat past er beter in jouw tuin, een ronde of rechthoekige trampoline? Het eerste voordeel van een rechthoekige trampoline is dat deze vaak gemakkelijker in de tuin te plaatsen is. Een rechthoekig oppervlak neemt namelijk minder ruimte in beslag dan een rond oppervlak. Dit is dan ook de reden dat wij voor kleine(re) tuinen een rechthoekige trampoline aanraden. Je kunt de beschikbare ruimte met een rechthoekige trampoline optimaler gebruiken in vergelijking met een ronde trampoline.

Een tweede verschil is het springcomfort van de trampoline. Een ronde trampoline springt anders dan een rechthoekige trampoline. Waar je bij een ronde trampoline automatisch in het midden springt, kan je op een rechthoekige trampoline makkelijker gebruik maken van het gehele springoppervlak. Dit komt door de spanning van de veren. Op een ronde trampoline zijn de veren gelijk verdeeld en hebben ze allemaal dezelfde afmeting en veerkracht. Dit zorgt ervoor dat kinderen tijdens het springen gemakkelijk in het midden kunnen springen. Bij een rechthoekige trampoline is de spanning van de veren anders. Hierdoor kan je op een rechthoekige trampoline makkelijker over het oppervlak springen. 

Een derde voordeel is dat de rechthoekige trampolines er in verschillende soorten en maten zijn. Zo hebben we trampolines op poten, maar ook ingraaf trampolines. Bij de ingraaf trampolines kan je tussen een InGround of FlatLevel (ook wel Flatground) trampoline. De FlatLevel is super populair en is volledig gelijk met de grond. De InGround komt 20 cm boven de grond uit. De vele formaten en kleuren zorgen ervoor dat er in iedere tuin wel een Avyna trampoline past.

We raden aan om bij de keuze van een trampoline rekening te houden met de leeftijd van de kinderen en daarbij ook te kijken naar de toekomst. Zijn de kinderen al wat ouder of ervaren en verwacht je nog jaren plezier te hebben van de trampoline? Ga dan voor een rechthoekige trampoline. Zijn de kinderen nog jong en minder ervaren? Dan kan je in beter kiezen voor een ronde trampoline. Als we kijken naar de kwaliteit is deze van beide trampolines gelijkwaardig. Onze trampolines zijn gemaakt van de beste materialen. We geven niet voor niets levenslange garantie op trampoline frames. 

Kom je er toch niet helemaal uit? Of heb je hulp nodig bij je keuze? Neem gerust contact met ons op!