trampoline verankeren

Na een mooie zomer is de herfst weer aangebroken. Dat betekent meer kans onstuimig weer en wind. Heb je een trampoline op poten? Vergeet deze dan niet op te bergen óf te verankeren in de grond. Zo weet je zeker dat jouw trampoline netjes op zijn plek blijft bij harde windstoten of misschien wel een storm. Niemand zit te wachten op een rond vliegende of kapotte trampoline.

Hoe veranker je de trampoline?

Ga in eerste instantie na wat voor soort trampoline je hebt. Bij een FlatLevel en InGround trampoline is het niet nodig om deze te verankeren. Deze ingraaf trampolines zijn al stevig in de grond verwerkt, waardoor deze niet zo maar kan wegwaaien. Heb je een trampoline op poten? Dan raden wij zeker aan om deze te verankeren.

Het verankeren van een trampoline is vrij simpel. Het enige wat je nodig hebt is een ankerset. Een Avyna ankerset bestaat uit vier gegalvaniseerde grondankers met bevestigingsbandjes die ervoor zorgen dat de trampoline aan de grond blijft staan. Eerst plaatst je de stalen ankers draaiend de grond in, waarna je bijgeleverde bandjes om het frame bevestigd, naar de haken toe. Het beste is om de ankers gelijkwaardig te plaatsen. Zorg dat de bandjes straks gespannen zijn aan de grondanker. Door je trampoline te verankeren aan de grond beperk je de kans op schade enorm. 

Bovendien kan je op ieder moment je trampoline verankeren. Of het nu stormt of niet, het verankeren van de trampoline zorgt altijd voor extra stevigheid, ook tijdens het springen.

Is er heel slecht weer op komst? Een tip die we je dan willen geven is om ook de beschermrand van de trampoline af te halen. Ook al zit deze over het algemeen stevig vast, tijdens een harde storm weet je het nooit. Let er dan wel op dat de rand weer wordt gemonteerd wanneer er gebruik wordt gemaakt van de trampoline, want alles voor de veiligheid van de springers natuurlijk.

Trampoline ingraven

Je kunt ook overwegen, indien je nog geen trampoline hebt, om te kiezen voor een InGround of FlatLevel trampoline. Dit soort trampolines zijn speciaal ontwikkeld om in te graven. Het frame zit zo diep in de grond dat het onmogelijk is dat de trampoline wegwaait. 

Trampoline opbergen

Is het niet mogelijk om je trampoline te verankeren of in te graven? Demonteer de trampoline dan en berg hem netjes op. Kan je niet de gehele trampoline opbergen? Dan kan je overwegen het frame te laten staan, maar het veiligheidsnet, de trampolinerand, de veren en de springmat zul je wel moeten opbergen. Deze vangen namelijk het meeste wind. Uiteraard raden wij aan om de gehele trampoline op te bergen en weer te monteren op het moment dat het weer goed weer is. Op die manier is de kans op schade het minst.