Trampoline vastzetten op tegels

Trampoline springen is leuk en wij weten als geen ander wat voor enorme aantrekkingskracht een trampoline op kinderen heeft. Het allerbelangrijkste aan trampoline springen, is dat dit op een veilige manier gebeurt. Bij Avyna staat veiligheid voorop. Er zijn verschillende manieren waarop jouw kinderen veilig kunnen springen. Een van deze zaken is bijvoorbeeld de ondergrond rondom of onder jouw trampoline. Niet ieder type ondergrond is geschikt voor rondom of onder jouw trampoline. 

De juiste ondergrond voor jouw trampoline

Het meest belangrijk aan de ondergrond voor een trampoline is dat deze stabiel en vlak is. Dit geldt voornamelijk voor trampolines op poten. Heb je een trampoline op poten? Plaats de trampoline dan in ieder geval nooit op tegels. Het vastzetten van een trampoline op stenen tegels raden we niet aan. Het maakt lawaai en heeft geen goede demping. Dit kan vervolgens weer resulteren in slijtage aan de trampoline en dat wil je natuurlijk niet. Mocht er onverhoopt toch iemand van de trampoline vallen, dan is een stenen ondergrond natuurlijk niet fijn. Om deze redenen raden we het sterk af om je trampoline vast te zetten op tegels of een stenen ondergrond. Lees hier wat je wél kunt doen voor optimale veiligheid en plezier.

De beste ondergrond voor een trampoline is gras. Heb jij gras in de tuin? Dan raden we aan je trampoline op het grasveld te plaatsen. Hou er wel rekening mee dat de grond vlak moet zijn voor een stabiele trampoline en een goede demping tijdens het springen. Heb je kunstgras in de tuin? Een trampoline kan je ook goed plaatsen op kunstgras. Je kunt ook nog kiezen voor een onderhoudsarme ondergrond zoals rubberen tegels, boomschors of zand.

InGround of FlatLevel trampoline

Een InGround of FlatLevel trampoline graaf je vanzelfsprekend in. Juist bij dit type trampolines is het goed dat je eerst kijkt naar wat voor soort grond je in de tuin hebt en of je vrij het gat kan graven. Hou er bij het ingraven van een ingraaf trampoline rekening mee dat er rondom de trampoline minimaal 1 meter vrije ruimte moet zijn. Zorg altijd dat er om de trampoline heen dus ook gras, rubberen tegels of bijvoorbeeld boomschors ligt. Gebruik géén tegels rondom je ingraaftrampoline.

Plaats een veiligheidsnet

Plaats altijd een veiligheidsnet om je trampoline. De enige uitzondering is een FlatLevel trampoline, omdat deze gelijk is met de grond. Juist bij een FlatGround trampoline is het daarom super belangrijk dat er rondom een valdempende ondergrond ligt, zoals gras zodat er alsnog veilig gesprongen kan worden.