trampoline uit elkaar halen

In de herfst of winter kun je ervoor kiezen om je trampoline af te breken en voor een tijdje op te bergen. Veel mensen denken dat deze klus lastig en zwaar is, maar het tegendeel is waar. Dit klusje is zo gepiept wanneer je goed voorbereid bent. In dit artikel laten we je zien hoe je een trampoline veilig en correct uit elkaar kunt halen en bespreken we de meest voorkomende problemen bij het uit elkaar halen van een trampoline.

De voorbereidingen voor een trampoline uit elkaar halen

Laten we vooraan beginnen. Voordat je een trampoline uit elkaar gaat halen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste voorbereidingen treft. Zorg ervoor dat je de handleiding van de trampoline goed leest. Bekijk ook de lijst met benodigde gereedschappen en zorgervoor dat je al deze gereedschappen in huis en bij de hand hebt. Neem ook alle veiligheidsmaatregelen in acht, zoals het dragen van veiligheidshandschoenen. Ook is het handig om de trampoline samen met iemand anders uit elkaar te halen. 

Stap voor stap een trampoline uit elkaar halen

Nadat de voorbereidingen zijn getroffen, kan het echte werk beginnen. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een trampoline het best uit elkaar kunt halen. 

Maak het veiligheidsnet los

De eerste stap is het losmaken van het veiligheidsnet. Om het veiligheidsnet los te maken van de trampoline, moet je de schroeven en palen die het net aan het frame bevestigd hebben verwijderen. De palen en schroeven leg je op de grond. Als het net los is, leg je deze voorzichtig op de grond.

Verwijder de rand

Vervolgens verwijder je de rand rondom de trampoline. Kijk van te voren goed op welke plekken de rand is bevestigd met elastieken en maak deze allemaal los voordat je de rand eraf haalt. De rand is niet zwaar, dus als deze goed los is kun je hem gemakkelijk optillen en in elkaar klappen.

Verwijder de veren

Vervolgens ga je verder met het verwijderen van de veren. Berg de veren goed op want deze zijn erg belangrijk. Je kunt hiervoor een tool-spring gebruiken zodat het verwijderen gemakkelijk gaat zonder pijn aan de handen.

Verwijder de springmat

Nu de veren verwijderd zijn, ligt de springmat als het goed is op de grond. Vouw deze nu op een nette manier op, pas op dat je geen schade maakt aan de mat. Zorg er ook voor dat je de springmat heel goed laat drogen en berg deze dan ook in een droge ruimte op.

Demonteer het frame

De klus zit er bijna op! Als het goed is staat nu alleen het frame er nog. Maak de schroeven van de palen los Wanneer de schroeven uit de palen zijn kan de bovenkant van de palen af worden gehaald. Berg de palen direct op. Tot slot hoef je alleen nog maar de buizen van de cirkel of rechthoek uit elkaar te halen.

Verpakking en opslag

Tot slot de verpakking en opslag. Zorg ervoor dat de materialen op de juiste manier verpakt zijn en dat je onderdelen goed opbergt in een droge ruimte. Klaar!

Veiligheidstips voor het uit elkaar halen van een trampoline

Als je een trampoline uit elkaar haalt, is het belangrijk om een aantal veiligheidstips in acht te nemen. Zorg ervoor dat je oude kleding draagt en dat je bescherming hebt aan je handen. Het is ook handig om met iemand samen te werken, zo wordt de klus wat minder zwaar en het is ook nog eens gezelliger én sneller.

Veel voorkomende problemen bij het uit elkaar halen van een trampoline

Er kunnen een aantal problemen optreden bij het uit elkaar halen van een trampoline. Een veel voorkomend probleem is schade. Als je trampoline is blootgesteld en veel gebruikt is, kunnen de onderdelen wel eens aan vervaging toe zijn. Controleer daarom altijd de onderdelen op schade voordat je de trampoline uit elkaar haalt. Zo weet je ook dat je deze onderdelen bijvoorbeeld moet gaan vervangen voor het nieuwe seizoen. Als je problemen tegenkomt, kun je het beste eerst advies vragen voordat je verder gaat met de demontage.

De trampolines van Avyna uit elkaar halen

Een trampoline uit elkaar halen is dus helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Ook de trampolines van Avyna zijn simpel en snel uit elkaar gehaald. De trampolines van Avyna hebben een aantal voordelen, zoals een stevig frame en ze zijn gemaakt van duurzaam materiaal. Ben je geïnteresseerd in een nieuwe trampoline, maar heb je nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op.