Trampoline trucjes

Trampoline trucjes zijn een leuke manier om je skills op de trampoline naar een hoger niveau te tillen. Er zijn heel veel trucjes op de trampoline dus het maakt niet uit of je nu een beginner of gevorderde bent. Wanneer je nog maar net bent begonnen met trampoline trucjes kun je beter voor wat makkelijkere trucjes kiezen. Wanneer je al wat meer ervaring hebt op de trampoline, kun je kiezen voor wat moeilijkere trucs!

Trampoline trucjes voor beginners

Als je net begint met trampoline trucjes, zijn er een aantal trucjes die je kunt uitvoeren. Hieronder staan een aantal trucjes voor beginners. Succes!

Snoeksprong

Een snoeksprong is een van de makkelijkste trucjes die je kunt uitvoeren op een trampoline. Zorg eerst dat je goed de lucht in springt. Vervolgens strek je je benen in de lucht en probeer je met je handen je tenen aan te raken op het hoogste punt.

Knie naar de borst

Om knie naar de borst uit te voeren, maak je eerst weer veel hoogte op de trampoline. Vervolgens trek je op het hoogste punt je knieën naar je borst.

Staan-zit-staan

Staan-zit-staan is ook een leuk trucje dat je kunt uitvoeren op de trampoline. Om dit trucje uit te voeren, probeer je eerst zo hoog mogelijk te springen. Vervolgens maak je in de lucht een kleermakerszit en laat je je zo vallen op de trampoline, om hierna meteen weer op twee benen terecht te komen.

Koprol

Een koprol is ook een redelijk makkelijk trucje om te doen op de trampoline. Om de koprol uit te voeren, zet je je kin op je borst en maak je je vervolgens zo klein als een bolletje. Rol dan in een vloeiende beweging over je hoofd en probeer op twee voeten terecht te komen zodat je meteen weer op kunt staan!

Radslag

De radslag is een coole truc om op de trampoline te doen. Om de radslag uit te voeren, moet je je armen en benen in een “X” vorm houden. Vervolgens zet je een grote stap naar voren en plaats je je handen op de grond en zwaai je je benen verticaal over je heen.

Trucjes voor gevorderden

Voor de gevorderde trampoline springers zijn er ook een aantal trucjes die je kunt uitvoeren. Hieronder zullen er een aantal toegelicht worden.

Handstand overslag vooruit

Om de handstand overslag vooruit te doen, plaats je beide handen op de grond en schop je je benen in de lucht zoals bij een handstand. Wanneer je op de top van je handstand bent, buig je je rug zodat een been dichter bij de grond komt. Zet uiteindelijk beide voeten om de beurt neer zodat je in een bruggetje staat.

Salto voorover

De salto voorover is een vette truc om op de trampoline te doen. Om de salto voorover uit te voeren, moet je eerst hoogte maken op de trampoline. Vervolgens maak je van jezelf een bolletje en zorg je dat je neus richting je knieën gaat. Wanneer je nu jezelf naar voren beweegt, zal je lichaam in een salto voorover over de trampoline gaan.

Pannenkoekentwist

Om de pannenkoekentwist uit te voeren, moet je eerst hoogte maken op de trampoline. Vervolgens laat je jezelf op je rug vallen met gestrekte benen. Als je omhoog veert kruis je je benen en draai je vervolgens een rondje om de as van je lichaam.

Sideflip

Een sideflip is ook een vette truc om op de trampoline te doen. Bij deze truc ga je niet over de kop maar draai je horizontaal. Zorg dat je goed sprint, jezelf klein maakt en vervolgens naar de zijkant beweegt. Hierdoor zal jij horizontaal draaien!

Kaboom

De kaboom is een lastig trucje op de trampoline, dus deze kost wat tijd. Bij de kaboom laat je jezelf op je rug vallen op de trampoline. Vervolgens trek je je benen in en flip je jezelf naar achteren. Hierna sta je weer recht op je voeten.

* Voer bovenstaande trucjes alleen uit als je zeker weet dat je dit kan. Heb je er nog geen evaring mee? Begin rustig aan en neem geen risico's, veiligheid tijdens het springen is natuurlijk het allerbelangrijkste. Zorg ook altijd dat er een veiligheidsnet geplaatst is om de trampoline waar je op springt, zodat je er zeker van bent dat je niet van de trampoline kan vallen.

Trampoline trucjes op de trampolines van Avyna

Trampoline trucjes zijn super vet om te doen! Met de trampolines van Avyna kan je deze trucjes op een veilige manier uitvoeren. Avyna biedt een breed scala aan trampolines, die geschikt zijn voor trampoline trucjes. Met de trampolines van Avyna kun je lekker veel trucs uitvoeren en lekker veel plezier maken op de trampoline. Springen maar!