trampoline spelletjes

Trampoline spelletjes zijn leuk voor jong en oud. Het is een goede manier om te ontspannen en tegelijkertijd lekker actief bezig te zijn. Er zijn heel veel soorten spelletjes voor op de trampoline, voor ieder is er wat wils: of je nu een trampoline workout wilt doen, of creatieve spelletjes wilt spelen, het kan allemaal!

Trampoline spelletjes voor kinderen

Trampoline spelletjes zijn erg leuk voor kinderen om te doen, er zijn veel soorten spelletjes die geschikt zijn voor kinderen. Een leuk spel voor kinderen is het spel ‘ballen stuiteren’. Bij dit spel komen er een aantal ballen op de trampoline te liggen en wanneer je gaat springen gaan deze ballen de lucht in. Het doel: niet geraakt worden door de ballen, want dan ben je af.

Ook het spelletje ‘kegelen’ is zeer geschikt voor kinderen. Bij dit spelletje zitten er 2 of meer kinderen op de trampoline in kleermakerszit, daarnaast is er nog een springer. De springer gaat springen en probeert door het springen de andere kinderen om te ‘kegelen’. Als je omvalt, ben je af en ruil je met de springer.

Daarnaast is het waterballonnenspel erg leuk om te doen in de de zomer! Bij dit spel leg je veel waterballonnen op de trampoline, en springen maar!

Tot slot is het trampoline alfabet spel. Dit is een educatief spel voor kinderen. Hierbij schrijf je met stoepkrijt de letters van het alfabet op de trampoline. Vervolgens roept iemand een woord en het kind op de trampoline probeert op de juiste letters te landen. Leuk en leerzaam tegelijk!

Trampoline spelletjes voor tieners

Ook voor tieners zijn er leuke en uitdagende trucjes voor op de trampoline. Denk aan competitieve spelletjes, behendigheid spellen en coördinatieoefeningen.

Het eerste spel dat leuk is voor tieners om te doen is springend volleybal. Hierbij staan 2 personen tegenover elkaar en springen elke keer als zij de bal naar elkaar toe spelen in een volleybalbeweging. Een leuke variant op normaal volleybal!

Trampoline Twister is ook een erg leuk spel voor tieners om te spelen op de trampoline. Met stoepkrijt teken je het Twister speelveld op de trampoline. De regels zijn hetzelfde als bij normale twister. Dit spelletje is uitdagend omdat je door de trampoline snel uit balans raakt en daardoor eerder valt, succes! 

Tot slot ‘blinde mannetje’. Hierbij heeft een persoon een blinddoek op en probeert vervolgens de andere kinderen te tikken.

Trampoline spelletjes voor lichaamsbeweging en fitness training

Naast dat je op de trampoline spelletje kunt doen, kun je er ook workouts op doen. Zo blijf je lekker fit! Op YouTube zijn veel video’s te vinden over workouts op de trampoline. Deze work-outs verbeteren je conditie, versterken je spieren en verbeteren je balans en coördinatie.

Trampoline sporten

Naast leuke spelletjes en workouts kun je trampoline springen ook wat serieuzer nemen. Trampoline sporten zijn namelijk populairder dan ooit. Er zijn verschillende competities waar je aan kunt deelnemen, zoals trampoline springen, trampoline gymnastiek en trampoline freestyle. Voor deze sporten zijn er regels en technieken die je moet leren.

De veiligheid tijdens trampoline spelletjes

Als je trampoline spelletjes wilt spelen, is het belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen. Zorg bijvoorbeeld voor een net om de trampoline zodat je er niet vanaf kunt vallen. Daarnaast is het belangrijk om de veiligheidsrichtlijnen te volgen voor het spelen met meerdere personen op de trampoline.

Spelletjes op de trampolines van Avyna

Spelletjes spelen op de trampoline is dus erg leuk voor alle leeftijden. De trampolines van Avyna zijn perfect voor alle bovenstaande activiteiten. Ze zijn goed van kwaliteit en erg veilig. Twijfel je nog over een trampoline? Neem dan vooral even contact met ons op. Veel spring plezier!