Trampoline schoonmaken

Vraag jij je af hoe je je trampoline het best kan onderhouden en schoonmaken? Wil je de levensduur van je trampoline verlengen? Lees dan snel verder.

Groene zeep en water

In principe hoef je niet wekelijks je trampoline schoon te maken. Wel kan je natuurlijk ervoor zorgen dat je deze zo goed mogelijk onderhoud. Zorg er in eerste instantie voor dat je trampoline vrij is van bijvoorbeeld blaadjes en takjes. Dit kan je verwijderen met een zachte bezem. Gebruik geen harde bezem want dan heb je kans dat je de springmat beschadigd. De rand van de trampoline is eigenlijk het belangrijkste om schoon te maken en te houden. Het niet goed onderhouden van de trampoline rand kan leiden tot ophoping van vuil. Je raad het al, vuil is natuurlijk niet bevoordelijk voor de rand. Ga je aan de slag met de rand schoonmaken? Gebruik dan gewoon lauw water met groene zeep en een zachte spons of doek. Simpel, maar dit werkt het beste. We raden aan geen andere schoonmaakmiddelen (zoals afwasmiddel) te gebruiken omdat dit juist beschadiging van de rand kan veroorzaken, aangezien de Uv-laag dan zal worden aangetast. Maak de rand na het schoonmaken goed droog. Ook de springmat van de trampoline kan je behandelen met groene zeep en lauw water. 

Wel raden we aan de rand regelmatig te controleren op viezigheden. Zie je vuil? Haal dit er dan meteen af, zo voorkom je dat dit in het materiaal trekt.

Trampoline schoon houden

Je wil natuurlijk dat je trampoline zo lang mogelijk mee gaat. We raden aan, buiten het schoonmaken, er alsnog goed voor te zorgen. Gebruik bijvoorbeeld een afdekhoes of berg je trampoline op.