trampoline kleine tuin

Wil je heel graag een trampoline maar heb je een kleine tuin of beperkte ruimte? Wees gerust, ook voor kleine(re) tuinen heb je bij Avyna volop keuze uit trampolines. In deze blog zullen we beschrijven wat voor trampolines geschikt zijn voor een kleine tuin. Hou er bij de aanschaf van een trampoline rekening mee dat er rondom de trampoline voldoende vrije ruimte is. In verband met de veiligheid van de kinderen raden we aan minimaal één meter vrije ruimte rondom de trampoline te hebben.

Rechthoekige of ronde trampoline?

Wist je dat een rechthoekige trampoline minder ruimte in beslag neemt dan een ronde trampoline? Met een rechthoekige trampoline kan je de ruimte vaak optimaler benutten dan met een ronde trampoline. Dit is dan ook de reden dat we vaak een rechthoekige trampoline adviseren bij een kleine(re) tuin. Heb jij toch voldoende ruimte en gaat je voorkeur uit naar een ronde trampoline? Dat is ook helemaal prima. Heb je al een bepaald formaat in gedachten maar ben je er niet zeker van of deze past in de tuin? Meet dan eerst de ruimte af die te trampoline zal innemen. Het formaat dat staat aangegeven bij de trampoline is de afmeting van de gehele trampoline, het springoppervlak is dus kleiner. Heb je bijvoorbeeld de ronde Avyna Pro-Line 08 van Ø245 cm in gedachten? Pak bijvoorbeeld een rolmaat en rol deze uit tot 245 cm. Deze kun je op de grond leggen en op die manier kan je bekijken of de trampoline zal passen in de tuin.

Kleine trampoline

De allerkleinste rechthoekige Avyna trampoline heeft een afmeting van 275x190 cm (model: 213), gevolgd door de afmeting 305x225 cm (model 223). De allerkleinste ronde Avyna trampoline heeft een diameter van Ø200 cm (model 06), gevolgd door Ø245 cm (model 08) en Ø305 cm (model 10).

Heb je al nagedacht over het soort trampoline? Avyna trampolines hebben we in drie verschillende soorten, namelijk de Opbouw, InGround en FlatLevel (ook wel Flatground genoemd) trampoline. Hou er bij een Opbouw en InGround trampoline rekening mee dat het gebruik van een veiligheidsnet verplicht is. Bij een FlatLevel is dit (nog) niet verplicht, maar wel aan te raden. De palen van het veiligheidsnet steken iets uit buiten de trampoline, hou er daarom rekening mee dat er voldoende vrije ruimte rondom en boven de trampoline is.

Bekijk ons aanbod kleine trampolines