trampoline in kleine tuin

Trampolines zijn er in allerlei soorten en maten. Ook voor kleine tuinen zijn er een hoop mogelijkheden. Een kleine tuin? Dan kun je het beste kiezen voor een rechthoekige trampoline.

Rechthoekige trampoline

Rechthoekige trampolines passen gemakkelijker in kleine tuinen dan ronde trampolines. Dit komt doordat een rechthoekige trampoline minder ruimte in beslag neemt dan een ronde. Wanneer je een grote tuin hebt, dan kan je gemakkelijker voor een ronde trampoline kiezen.

Kijk altijd goed wat voor formaat er in de tuin past. Hou daarbij rekening met de vrije ruitme rondom en boven de trampoline en kijk ook of er een veiligheidsnet om de trampoline past. Een trampoline kan een flinke investering zijn en daarom raden we aan altijd dubbel te checken of het formaat dat je in gedachte hebt, wel echt past in de tuin. Dit kun je testen door bijvoorbeeld de ruimte af te zetten met een touw en houtjes. Op die manier heb je een beter beeld van de trampoline en weet je precies wat voor formaat er in de tuin past.

Kijkende naar een rechthoekige trampoline, is het van belang om te weten dat het springoppervlak van een trampoline altijd kleiner is dan de maat van de trampoline. De maat van de trampoline is namelijk gebasseerd op de maat van het frame. Bij een trampoline van 275x190 cm hou je bijvoorbeeld een springoppervlak van 224x137 cm over. Dit komt omdat de trampoline rand er nog overheen komt.

Mogelijkheden kleine trampoline

Ga in eerste instantie na wat voor soort trampoline het beste in de tuin past. Zo kun je kiezen voor een opbouw trampoline, maar ook een ingraaf trampoline zoals een InGround of Flatground. Een ingraaf trampoline is niet te verplaatsen, maar een opbouw trampoline wel. Je kunt een opbouw trampoline daardoor gemakkelijker verplaatsen of opbergen. Type 213 opbouw 275x190 is zelfs opklapbaar, hoe makkelijker is dat!

Koop je een trampoline met veiligheidsnet? Hou er dan rekening mee dat er rondom en boven de trampoline geen objecten staan of hangen. Mocht er toch iemand tegen het veiligheidsnet springen, dan staan er in ieder geval geen objecten in de weg die verwondingen kunnen veroorzaken. Bij een FlatLevel trampoline zonder net is het van belang dat er rondom de trampoline minimaal 1,5 meter vrije ruimte én dat er een zachte ondergrond rondom de trampoline ligt. De vrije ruimte en type ondergrond zijn twee belangrijke factoren voor het bieden van de juiste veiligheid. Vergeet dit dus niet mee te rekenen in de beschikbare ruimte van jouw tuin. 

Deze rechthoekige trampolines zijn onder andere geschikt voor een kleine tuin: