trampoline mat vervangen

Het kan wel eens gebeuren, bijvoorbeeld bij heel intensief gebruik, dat het springdoek van je trampoline aan vervaging toe is. In deze blog gaan we verder in op waar je op moet letten tijdens de aanschaf van een nieuwe springmat voor jouw trampoline.

Een trampoline springmat, of ook wel trampoline doek, is een essentieel onderdeel van een trampoline. Het vervangen van een springmat is zo gedaan, maar het is wel belangrijk dit op de juiste manier gebeurt. Niet iedere springmat past op elke trampoline. Onderstaand geven wij tips voor het kiezen van het juiste trampoline doek voor jouw trampoline.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe springmat?

  • De maat van de trampoline: zorg ervoor dat je weet wat de maat van jouw trampoline is. Je kunt voor een nieuwe springmat altijd de maat van jouw trampoline aanhouden. Heb je bijvoorbeeld een trampoline van 430cm? Dan kan je een springmat van diezelfde maat aanschaffen. Controleer wel goed wat voor soort trampoline je hebt. Heb je een FlatLevel trampoline? Kies dan ook een FlatLevel trampoline rand. Heb je een InGround trampoline? Ga dan voor een InGround trampoline rand. 
  • Het aantal veren: tel voor de zekerheid de hoeveelheid veeraansluitingen op jouw oude trampoline springmat. Op die manier ben je er verzekerd van dat je de juiste mat kiest. Kom je uit op meer of juist minder veren? Dan heb je niet de juiste springmat. Deze moet namelijk altijd exact hetzelfde aantal veren hebben als de oude springmat

Tips om de trampoline mat zo lang mogelijk in goede staat te houden:

  • Controleer altijd eerst of dat alle veren goed aangesloten zijn aan de springmat en het frame. Pas wanneer alle veren juist gemonteerd zijn, zal het juiste springeffect gecreërd worden. Spring NOOIT op een trampoline waar een of meerdere veren van missen. Hierdoor kan de mat juist kapot gaan en dat is gevaarlijk.
  • Controleer regelmatig of er geen gaten en/of scheuren in de mat zitten? Is dit wel het geval? Spring NOOIT door op een kapotte springmat. Dit zorgt er namelijk voor dat de mat nog meer zal beschadigen.
  • Is de springmat nat? Laat deze dan goed opdrogen voordat er op gesprongen wordt.
  • Gebruik bij extreme weersomstandigheden een trampoline afdekhoes. 

We hopen dat we je met deze tips hebben geholpen. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op.