Veilig trampoline springen

Wij weten als geen ander hoe leuk trampoline springen is. Bijna overal vind je ze wel, in tuinen, in speeltuinen, op vakantieparken en ga zo maar door. Daarbij komt ook nog dat trampoline springen super gezond én goed voor het lichaam is. Ondanks dat het leuk is, is het belangrijk dat trampoline springen op een veilige manier gebeurt. In deze blog geven we je vier tips voor veilig trampoline springen.

1. Plaats een veiligheidsnet om de trampoline

Het plaatsen van een veiligheidsnet om de trampoline maakt het springen meteen een stuk veiliger. Een veiligheidsnet voorkomt dat kinderen van de trampoline afvalen. Of je nu een opbouw, InGround of FlatLevel trampoline hebt, om iedere variant past een veiligheidsnet. Bovendien kan een veiligheidsnet zorgen voor meer vertrouwen bij kinderen op de trampoline.

2. Controleer of alle onderdelen nog in orde zijn

Voor de kinderen de trampoline op gaan, is het belangrijk om even een check te doen of alle onderdelen nog in goede staat zijn. Zitten alle veren nog goed en zijn ze niet geroest? Zitten er geen gaatjes in de springmat? Is er een onderdeel beschadigd? Vervang deze dan tijdig zodat er weer veilig gesprongen kan worden. Laat kinderen nooit springen op een trampoline waarvan de mat kapot is, of als er veren ontbreken. De veiligheid wordt hierdoor een stuk minder en de beschadiging zal erger worden.

3. Zorg dat de trampoline schoon is

Heeft het flink gewaaid of geregend? Verwijder takken, bladeren en ander vuil snel van de trampoline. Het beste is om de trampoline na slecht weer goed schoon te maken met lauw water en een zachte doek. Gebruik in ieder geval géén schoonmaakmiddelen. Je kunt ook overwegen om een afdekhoes te gebruiken. Hoe beter je je trampoline beschermt en tegen weersinvloeden, des te langer je plezier hebt van jouw trampoline.

4. Instrueer je kinderen voor het springen

Zorg ervoor dat kinderen voor het springen weten waar een trampoline daadwerkelijk voor bedoeld is. Hier volgen wat basis tips voor het trampoline springen: geen schoenen op de trampoline, in het midden van de springmat springen, het sluiten van het veiligheidsnet voor het springen, niet op de rand lopen, niet springen op een natte springmat en zorg ervoor dat de kinderen voorzichtig zijn met trucjes om ongelukken te voorkomen.

Hopelijk hebben we je een beetje op weg geholpen met deze trampoline spring tips. Heb je nog vragen? Onze klantenservice helpt je graag verder!