de juiste trampoline kiezen

Trampolines zijn er in allerlei soorten, maten, vormen en kleuren, en het kiezen van de juiste trampoline kan daardoor een overweldigende taak lijken. Maak je geen zorgen, we helpen je graag met het maken van deze keuze. In deze blog beschrijven we waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte trampoline voor jouw behoeften.

De grootte van de trampoline

Een van de eerste en belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een trampoline is de grootte. Hier zijn enkele punten om te overwegen bij het bepalen van de juiste grootte van de trampoline: 

De beschikbare ruimte

Voordat je een trampoline koopt, zal je eerst na moeten gaan of je voldoende ruimte hebt in de tuin. Meet de beschikbare ruimte zorgvuldig op om te bepalen welke afmetingen trampolines geschikt zijn. Houd er ook rekening mee dat je rondom de trampoline voldoende ruimte moet hebben om aan de veiligheidseisen te voldoen.

Het aantal gebruikers

Denk goed na over wie de trampoline zal gaan gebruiken. Als het om kleine kinderen gaat, kan een kleinere trampoline al voldoende zijn. Als je ook oudere of ervaren kinderen erop wilt laten springen, kun je beter voor een grotere trampoline kiezen.

Het springoppervlak

Het springoppervlak van de trampoline moet groot genoeg zijn voor comfortabel springen. Een groter springoppervlak biedt meer bewegingsvrijheid en maakt verschillende sprongen en trucs mogelijk.

Het type trampoline

Nadat je hebt bepaald welke grootte geschikt is voor je tuin, moet je nadenken over het type trampoline dat je wilt. Er zijn verschillende soorten trampolines om uit te kiezen, elk met zijn eigen voordelen. Dit zijn de verschillende soorten:

Opbouw trampoline

Een opbouw trampoline staat boven de grond op poten. Dit type trampoline is handig als je de trampoline wilt verplaatsen of demonteren. Een opbouw trampoline is te betreden via een trapje.

Inground trampoline

Een InGround trampoline wordt ingegraven in de grond, maar steekt nog een stukje (ongeveer 20cm) boven de grond uit. Dit type trampoline is een goede keuze voor gezinnen met kinderen omdat de trampoline makkelijk toegankelijk is. Bovendien ziet een inground trampoline er strak uit.

FlatLevel (FlatGround) trampoline

Een FlatLevel-trampoline is volledig ingegraven, zodat de trampoline rand en de mat gelijk met de grond staan. Dit biedt een nog strakkere uitstraling en gemakkelijke toegang. De laatste jaren is dit type populair geworden onder gezinnen.

De vorm van de trampoline

Niet alleen de grootte en het type van de trampoline zijn van belang, maar je moet ook nadenken over welke vorm je voorkeur heeft:

Rechthoekig

Rechthoekige trampolines hebben over het algemeen een groter springoppervlak dan ronde trampolines. Vanwege de vorm zijn rechthoekige trampolines gemakkelijker te plaatsen in kleinere ruimtes. Daarnaast zijn rechthoekige trampolines beter geschikt voor ervaren springers vanwege de gelijkmatige verdeling en kracht van de veren. t er makkelijker gesprongen kan worden over het gehele springoppervlak door de verdeling en kracht van de veren.

Rond

Ronde trampolines zijn met name een goede keuze voor jonge, onervaren springers. Omdat de veren gelijkmatig verdeeld zijn, is springen op een ronde trampoline gemakkelijker dan op een rechthoekige trampoline. Hierdoor kunnen kinderen gecontroleerd springen. Ronde trampolines zijn vaak wat lastiger te plaatsen in kleinere ruimtes en zijn over het algemeen voordeliger dan rechthoekige trampolines.

Het budget

Ten slotte is je budget een belangrijke factor bij het kiezen van een trampoline. De prijzen variëren afhankelijk van de grootte, het type, de kwaliteit en de functies van de trampoline. Overweeg je eigen behoefte, grootte, type en budget voor jarenlang springplezier. 

Kortom, het is belangrijk om je eigen behoeften te evalueren en te overwegen wie de springers zijn en wat ze van plan zijn te doen, ook met het oog op de toekomst. Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.