rechthoekige trampoline ingraven

Heb je een rechthoekige ingraaf trampoline besteld? Wil je weten hoe je een trampoline in kan graven? Lees hieronder meer!

De aller eerste stap is het bedenken waar de rechthoekige trampoline zou moeten komen. Controleer ook of de bodem geschikt is voor een ingraaf trampoline. Zo niet? Denk dan na over een trampoline op poten. Heb je de benodigde spullen in huis en is de plek bepaald? Dan kan je beginnen met graven!

De tip die we willen meegeven is om als eerst het frame van de trampoline in elkaar te zetten. Zo kan je namelijk precies het gebied afzetten (door te steken met een schop bijvoorbeeld) wat gegraven moet worden. Bekijk wel of je een InGround trampoline (komt nog 20 cm boven de grond uit) of FlatLevel (gelijk met de grond) hebt. Een FlatLevel trampoline gaat met een bekisting de grond in, terwijl een InGround trampoline met pinnen de grond in gaat. Een FlatLevel wordt ook wel een flatground, of flat-to-the-ground trampoline genoemd. De methode van ingraven verschilt per trampoline net iets van elkaar.

Ingraven rechthoekige InGround trampoline

Als je het gebied het afgezet/afgetekend, pak je 20 centimeter naar binnen toe en vanaf daar kan je gaan graven. Het is de bedoeling dat je het gat schuin naar het diepste punt graaft, aangezien het gat op die manier stevig zal blijven. Afhankelijk van het type rechthoekige trampoline zal het minimaal 60 tot 80 centimeter diep moeten zijn. Tip: zet het frame in elkaar en plaatst deze op de ruimte waar het gat komt. Zet als het ware het frame in het zand en druk deze er wat in. Zo zie je precies de afdruk van de gaatjes waar de InGround pinnen moeten komen. Verplaats het frame en plaats de pinnen (met een rubberen hamer) op de ingedrukte plaatsen. Vanaf de pinnen pak je maximaal 25 centimeter naar binnnen en graaf naar het diepste punt. Vervolgens kan je het frame monteren op de pinnen die al in de grond geplaatst zijn.

Voor een duidelijk instructiefilmpje van het ingraven van een InGround trampoline, klik hier.

Ingraven rechthoekige FlatLevel trampoline

Bij een FlatLevel trampoline is de manier van ingraven net wat anders. Je moet hier namelijk eerst een platform graven waar de bekisting van de trampoline op komt te liggen. Vanuit het stuk dat je hebt afgezet, graaf je meteen zo'n 20 cm naar beneden. De breedte van dit stuk moet ongeveer 25 cm zijn. Vanaf deze 25 cm ga je vervolgens naar beneden graven, zo'n 60 tot 80 centimeter afhankelijk van het type trampoline. Je krijgt bij de FlatLevel trampoline als het ware 'twee lagen', zoals op bovenstaande afbeelding te zien is.

Voor een duidelijk instructiefilmpje van het ingraven van een FlatLevel trampoline, klik hier.