Rand verstevigen bij ingegraven trampoline

Waar een trampoline op poten vroeger super populair was, zijn ingraaf trampolines op het moment enorm in trek. Ergens begrijpen we dit ook wel, omdat het een ingraaf trampoline echt een onderdeel van de tuin is. Een vaak gestelde vraag daarbij is: hoe kan ik de rand verstevigen bij een ingraven trampoline of hoe moet ik de rand verstevigen bij een ingegraven trampoline? In deze blog gaan we daar verder op in.

Moet ik de rand verstevigen bij een ingegraven trampoline?

Het antwoord is simpel, je hoeft de rand niet te verstevigen bij een ingraaf trampoline, mits je de kuil goed uitgraaft. De kuil moet namelijk aan bepaalde eisen voldoen voordat deze stevig is. Lees snel verder hoe je de kuil stevig kan uitgraven.

Allereest moet beslist worden waar de trampoline komt te staan. Vervolgens kan je dit gebied aftekenen door eerst het frame van de trampoline in elkaar te zetten en op de plek te leggen waar het gat moet komen. Begin niet zo maar met graven, maar bekijk eerst de handleiding van jouw trampoline. Iedere trampoline heeft namelijk andere uitgraafspecificaties. Het is in ieder geval belangrijk dat je het gat in de vorm van een kom graaft. NIET recht naar beneden! Indien je recht naar beneden graaft, verliest het de kuil zijn stevigheid en heb je kans dat deze instort.

Controleer of je een InGround of FlatLevel trampoline hebt. Het verschil is dat een InGround trampoline ongeveer 20 cm boven de grond uit komt, terwijl een FlatLevel trampoline, of ook wel Flat to the ground trampoline volledig gelijk is aan de grond. Hieronder staat kort beschreven hoe je begint met een stevig gat graven per trampoline:

InGround trampoline

Zet het frame in elkaar en druk deze als het ware in het zand, zodat je precies de afdrukken van het frame kan zien. Schuif daarna het frame aan de kant en begin met de InGround pinnen in de grond te steken met een rubberen hamer. Vanaf de pinnen pak je ongeveer 20/25 cm (afhankelijk van het type trampoline) naar binnen. Hier komt het frame straks op te liggen. Vanaf dat punt begin je met graven (tip: teken dit af met een schep, dan weet je precies tot waar je straks moet graven) naar het diepste punt (ongeveer 80cm). De diepte verschilt per trampoline dus lees de handleiding goed. Is het schuin naar beneden graven gelukt? Dan kan je het frame in de pinnen die al in de grond zitten steken. Belangrijk: controleer of het frame vervolgens waterpas staat.

FlatLevel trampoline

Bij een FlatLevel trampoline zet je ook het frame eerst in elkaar. Het verschil met een InGround trampoline is dat je bij een FlatLevel trampoline het uitgraafgedeelte vanaf de buitenkant van het frame mee moet graven. Steek de buitenkant van het frame af met een schop. Intussen monteer je de PVC bekisting om het frame heen, deze gaat straks volledig de grond in. Begin vanuit het midden te graven. Ook hier is de minimale diepte zo'n 60/80 cm. Let op: de buitenste rand, 20 tot 25 cm (ook afhankelijk van het type trampoline) graaf je maar 20-22 cm diep! Hier komt het frame inclusief bekisting op te liggen. De PVC bekisting zorgt er bij dit type trampoline voor dat de buitenkant van de kuil niet kan instorten.

In het geval je de kuil netjes hebt uitgraven zoals het hoort volgens de specificaties, zal deze stevig genoeg moeten zijn en is het niet nodig om de rand te verstevigen.

Instructie trampoline ingraven

Kijk een op ons YouTube kanaal. Hier vind je filmpjes hoe je stap voor stap een trampoline kan ingraven, super handig!