Onderhoud trampoline rand

Avyna trampolines zijn zo ontwikkeld dat er jarenlang speel- en springplezier aan beleeft kan worden, mits deze natuurlijk goed wordt onderhouden. Door het juiste onderhoud te plegen aan jouw trampoline en trampoline onderdelen kan je de levensduur ervan verlengen. In deze blog geven we tips hoe de rand van de trampoline het beste onderhouden kan worden.

De trampoline rand

Een trampoline rand is niet weg te denken als het om veiligheid gaat. De rand zorgt ervoor dat de veren van de trampoline zijn afgedekt. De rand voorkomt dat kinderen zich bezeren of zelf vallen tussen de veren. Onze Top Safe trampoline randen zijn extra dik (maar liefst 2,5 cm), breed én stevig. Ze hebben een hoogwaardige kwaliteit, bestaan uit weerbestendig materiaal en hebben een hoge Uv-bestendigheid. Daarnaast zit er een dikke foam vulling in de randkussens en ze blijven super goed liggen tijdens het springen op de trampoline.

Onderhoud trampoline rand

Hoogwaardige kwaliteit trampoline randen kunnen over het algemeen goed tegen verschillende weersinvloeden. Je zou denken, hoe vaker je de rand schoonmaakt hoe beter en mooier het blijft. Toch is dat niet waar. Het belangrijkste is juist dat je de trampoline rand niet te vaak en vooral niet hardhandig schoonmaakt. Dit heeft de rand niet nodig en kan juist zorgen voor beschadiging aan de rand. De rand bestaat namelijk uit een soort coating laag, welke bestend is tegen Uv-licht. Hoe vaker deze wordt aangetast, hoe sneller de rand vervolgens zal beschadigen.

Is de rand vies en wil je dit toch schoonmaken? Pak dan een emmer met lauw water en een zachte doek. Gebruik hierbij géén zeep of andere (schoonmaak)middelen, gezien dit de beschermlaag van de rand ook kan aantasten. Een andere optie is het aanschaffen van een beschermhoes en deze over je trampoline te plaatsen. Vooral als de trampoline langere tijd niet gebruikt wordt, bijvoorbeeld in de winterperiode, is een afdekhoes aan te raden. Staat jouw trampoline op poten? Dan kan je overwegen de trampoline af te breken en op te bergen op een droge plek. Zo blijft de gehele trampoline het langst mooi en in staat. 

Merk je dat je trampoline rand toch beschadigd of aangetast is, of bijvoorbeeld scheuren vertoont? Dan is het tijd de trampoline rand te vervangen voor een nieuwe. Voorkom dat de rand verder beschadigd of verder scheurt, aangezien dit niet bevoordelijk is voor de veiligheid tijdens het springen. Dit geldt overigens niet alleen voor de randen, maar voor alle onderdelen en accessoires van de trampoline. 

Kortom, onderhoud aan de trampoline rand kan gedaan worden met lauw water en een zachte doek. Het gebruik van een afdekhoes is daarbij ook een goede optie.