inground of flaground trampoline

Trampolines zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. De laatste jaren zijn ingraaf trampolines super gewild. Wist jij dat een InGround en FlatGround, of zoals wij het noemen FlatLevel, niet hetzelfde zijn? In deze blog beschrijven we de verschillen tussen de InGround en FlatLevel trampoline.

InGround trampoline

De InGround trampoline is al langere tijd razend populair. De InGround is de eerste opvolger na de trampoline met poten. De InGround trampoline is zo ontwikkeld dat deze gemakkelijk in te graven is. In eerste instantie worden er pinnen de grond in gestoken, waarna het frame van de trampoline in deze pinnen te plaatsen is en het frame hier dus op rust. Het gevolg hiervan is dat de InGround trampoline nog ongeveer 20 centimeter boven de grond uit komt en dus een klein opstapje heeft. Het plaatsen van een veiligheidsnet om een InGround trampoline is verplicht. Bij de Avyna InGround trampoline wordt een speciale InGround rand geleverd. Deze heeft luchtroosters aan de zijkant van de rand voor een betere luchtdoorlating. Deze rand komt tot op de grond, zodat de ruimte tussen trampoline en grond dicht is.

FlatLevel trampoline

De FlatLevel trampoline is net anders dan de InGround trampoline. De FlatLevel trampoline is de nieuwste trampoline en wordt volledig ingegraven in de grond. Dit zorgt ervoor dat de FlatLevel, ook wel FlatGround, dus geen opstapje heeft. Het frame van de FlatLevel is net anders dan van de InGround trampoline. De FlatLevel trampoline gaat met een beksting volledig de grond in. Het frame rust hier als het ware op een stuk afgegraven grond, je kunt dit vergelijken met een platform van ongeveer 20 centimeter diep. Doordat de FlatLevel volledig in de grond komt, wordt de trampoline een geheel met de tuin en dit geeft een strakke uitstraling. 

Ga jij voor de FlatLevel of InGround trampoline? Bestel jij voor 15:00 (op werkdagen) jouw trampoline? Dan kunnen de kinderen de volgende dag al springen!