Hoeveel calorieën verbrand je met trampoline springen

We weten inmiddels dat trampoline springen super gezond is en een positieve werking heeft op het lichaam van zowel kinderen als volwassennen.

Met trampoline springen worden verschillende delen en fucties van het lichaam aangesproken. Zo leren jonge kinderen bijvoorbeeld de springbeweging te controleren en te coördineren en dit is goed voor de motoriek. Door bewustwording van de positie die kinderen innemen tijdens trampoline springen zullen ze hun balans moeten houden wat weer weer kan zorgen voor een betere balans. Niet alleen balans, maar ook kracht, conditie en lenigheid zijn bijkomende voordelen die je kunt trainen met trampoline springen.

Trampolines kunnen voor bijna iedereen wel gebruikt worden. Zo kunnen jonge kinderen oefenen om hun balans te houden en is het goed voor het versterken van de spieren. Ook voor mensen die bijvoorbeeld moeten revalideren na letsel kan een trampoline een super goed hulpmiddel zijn. Dit maakt een (fitness) trampoline een veelzijdig product waar vrijwel iedereen voorbeeld uit kan behalen. 

Calorieën verbranden 

Dat trampoline springen goed is voor het verbranden van calorieën kun je wel stellen. De verbranding van calorieën is afhankelijk van je leeftijd, gewicht, lengte en intensiteit van het springen. Gemiddeld zorgt één uur trampoline springen voor de verbranding van zo'n 450 calorieën. Bij een half uur trampoline springen is dit ongeveer 220 calorieën. Met 10 minuten trampoline springen verbrand je ongeveer 40 calorieën. Je hoeft geen rare sprongen te doen om calorieën te verbranden. Het gaat juist over het volhouden van het trampoline springen. Hoe langer je het kan volhouden, des te meer calorieën je verbrand. Voor jong en oud biedt trampoline springen een effectieve work-out waarmee je (snel) calorieën verbrand. Heb je geen zin om een rondje hard te lopen? Dan kan trampoline springen een goede vervaging zijn! Met trampoline springen verbrand je ongeveer een gelijkwaardig aantal calorieën als met hardlopen.

Een ding is zeker, trampoline springen is gezond voor je zowel je fysieke- als mentale gezondheid.