trampoline inbouwen

Tijdens de aanschaf van een trampoline zijn er vele keuzes. Ga jij voor een trampoline op poten of liever voor een ingraaf trampoline? Deze keuze zal afhangen van jouw persoonlijke voorkeur en wat er mogelijk is in jouw tuin. In deze blog zoomen we in op hoe je een Avyna trampoline moet inbouwen.

Trampoline inbouwen

De laatste jaren zijn ingraaf, of ook wel inbouw trampolines, super populair. Deze trampolines worden in de grond verwerkt en dat geeft een strakke uitstraling. Goed om te weten is dat er twee type ingraaf trampolines zijn, namelijk de InGround én de FlatLevel trampoline, ook wel bekend als Flatground. Het verschil is dat een FlatLevel trampoline volledig gelijk is aan de grond, terwijl een InGround trampoline nog zo'n 20 cm boven de grond uit komt, zoals je kunt zien op onderstaande afbeelding. 

Hoe kan je het inbouwen van een inbouw trampoline nou het beste aanpakken? Controleer eerst goed welk type trampoline je hebt, want beide hebben net andere inbouwspecificaties. Onze FlatLevel trampolines gaan namelijk met een pvc bekisting de grond in, terwijl de InGround trampoline met pinnen de grond in gaat. Afhankelijk van jouw type trampoline zal het gat, welke in een kom-vorm gegraven hoort te worden, ongeveer 60-80 cm diep moeten zijn. Het verschil zit hem in dat er bij een FlatLevel trampoline rekening moet worden gehouden met het afgraven van een soort platform (20-25 cm) vanaf de zijkant. Op dit platform rust de bekisting, zodat de trampoline volledig in de grond geplaatst kan worden. Bij een InGround trampoline gaan de pinnen de grond in op de precieze plek van de buitenkant van het frame van de trampoline en hier hoef je dus geen platform te graven, maar alleen de kuil. Makkelijk is dan om eerst het frame van de trampoline in elkaar te zetten, zodat je de afmetingen precies kan insteken met een schop bijvoorbeeld. Op onderstaande afbeelding is de ingraafwijze per type trampoline te zien:

Van elke trampoline is een handleiding beschikbaar, zodat je precies weet hoe en hoe diep je moet graven. Toch nog vragen? Bekijk een van onze andere blogs waarin we beschrijven hoe je een trampoline het beste kunt ingraven of neem contact met ons op.