Hoe meet je de maat van een trampoline

Iedere trampoline liefhebber herkent het wel: je hebt een trampoline en bent op zoek naar nieuwe onderdelen, maar je hebt geen idee hoe je dat ding fatsoenlijk moet opmeten. Maak je geen zorgen, het opmeten van een trampoline is echt super simpel en zo gedaan. In deze blog lees je meer over hoe je jouw trampoline op de juiste manier meet, zodat je de perfecte onderdelen kunt vinden.

Waarom is de trampoline maat belangrijk?

De maat van je trampoline is enorm belangrijk wanneer je nieuwe onderdelen gaat aanschaffen. Je kunt het eigenlijk zo zien: het dragen van de verkeerde maat schoenen kan je hele dag verpesten. Nou, dat geldt eigenlijk ook voor trampolines. Een te grote of kleine veer of ander trampoline onderdeel kan je sprong of kwaliteit verpesten, dus laten we ervoor zorgen je na het lezen van dit artikel precies weet hoe je de trampoline het beste kunt opmeten.

Het begin - Hoe meet ik mijn trampoline op?

Laten we met de basis beginnen. Het enige dat je hoeft te doen om de maat van jouw trampoline te meten, is het opmeten van de diameter of lengte en breedte van de trampoline. Het opmeten van een trampoline lijkt misschien ingewikkeld, maar is echt heel erg simpel als je weet hoe het werkt. Vanzelfsprekend meet je bij een ronde trampoline de diameter en bij een rechthoekige trampoline de lengte en breedte. Het enige dat je nodig hebt is een rolmaat of een lange meetlint, waarmee je vervolgens meet van buitenkant frame tot de andere buitenkant frame. 

Het opmeten van een ronde trampoline

Het opmeten van jouw ronde trampoline is super simpel. Pak een meetlint of rolmaat en meet de diameter in het midden van de ronde trampoline. Dit doe je door recht over het midden, van de ene buitenkant frame naar de andere buitenkant frame, te meten. Het frame en de veren worden dus altijd meegenomen in de totale afmeting van de trampoline.

Het opmeten van een rechthoekige trampoline

Het opmeten van een rechthoekige trampoline is ook zo gedaan. Meet de lengte en breedte van de trampoline aan de buitenkant van het frame. Dan weet je daarna de exacte afmetingen van jouw rechthoekige trampoline.

Het opmeten van een inground trampoline

Het opmeten van een trampoline in de grond werkt precies hetzelfde als het meten van een normale trampoline. Je houdt 

Hoe verder - Welke trampoline onderdelen met welke maat moet ik bestellen?

Na het meten van jouw trampoline is het eigenlijk heel simpel. Bij trampolines wordt er altijd uitgegaan van frame maten. Als jouw trampoline bijvoorbeeld een diameter van 365 cm heeft, kun je eenvoudig voor alle onderdelen die maat aanhouden, aangezien trampolines en hun accessoires altijd worden verkocht op basis van de frame maten.

Soms horen we wel eens dat mensen het lastig vinden om een nieuwe springmat te bestellen, omdat deze natuurlijk net wat kleiner zijn dan de frame maat van de trampoline. Maar ook voor springmatten kun je gewoon de maat van het frame aanhouden.

Tips voor het bestellen van de juiste trampoline onderdelen en accessoires

Heb je jouw trampoline netjes opgemeten maar twijfel je alsnog? Dan hebben we nog wat tips die je kunnen helpen bij het bepalen van jouw trampoline maat zodat je de juiste producten kunt bestellen. Ten eerste kun je controleren of je ergens nog jouw bestelbevestiging of factuur kunt vinden, vaak staat daarop wel de maat van jouw trampoline aangegeven. Bovendien is het raadzaam om de nieuwe onderdelen te kopen bij het merk waar jouw trampoline van is. Vaak zijn de onderdelen en accessoires van dat merk precies afgestemd op de maat van jouw trampoline en dan zit je vaak wel goed.

Kom je er toch niet uit? Je kunt altijd contact met onze klantenservice opnemen als je vragen hebt, we helpen je graag!