Hoe kies je de juiste trampoline maat?

Trampoline springen is een leuk en gezond tijdverdrijf voor iedereen. Maar voordat je de juiste trampoline kunt kiezen, is het belangrijk om te weten welke trampoline maten er zijn en hoe je de juiste trampoline maat kiest

Welke trampoline maten zijn er?

Er zijn verschillende trampoline maten beschikbaar op de markt. De meest voorkomende maten zijn 244 cm, 305 cm, 366 cm en 427 cm. Elk van deze maten heeft verschillende voor- en nadelen. Bijvoorbeeld, een 244 cm trampoline is perfect voor kleine tuinen, terwijl een grotere trampoline, zoals een 427 cm, geschikter is voor grotere tuinen en kinderen die meer springplezier willen ervaren.

Hoe kies ik de juiste maat trampoline?

De beste manier om de juiste trampoline maat te kiezen is door eerst de grootte van de tuin te bepalen. Daarna is het belangrijk om te weten wat de leeftijd van de gebruikers is en wat het gewenste springcomfort is. Als je bijvoorbeeld een trampoline wilt kopen voor een kleine tuin, dan is een trampoline met een diameter van 305 cm of kleiner de beste optie. Als je echter een trampoline voor meer personen of volwassenen wilt kopen, dan is een trampoline met een diameter van 366 cm of groter de beste keuze.

Grootte van de tuin

De maat van een trampoline hangt af van de grootte van de tuin. We zullen hieronder toelichten welke trampolines geschikt zijn voor bepaald soort tuinen.

Trampolines voor een kleine tuin

Als je een kleine tuin hebt, dan is een trampoline met een diameter van 244 cm of kleiner de beste optie. Deze trampolines bieden hoog springcomfort voor kinderen en kunnen gemakkelijk worden geplaatst in kleine tuinen.  

Trampolines voor en middelgrote tuin

Als je een middelgrote tuin hebt, dan zijn trampolines met een diameter van 305 cm of 366 cm de beste optie. Deze trampolines bieden zowel springplezier voor kinderen als volwassenen en kunnen makkelijk worden geplaatst in middelgrote tuinen.

Trampolines voor een grote tuin

Als je een grote tuin hebt, maakt het niet veel uit welke maat je trampoline kiest. Je kunt dan beter rekening houden met wie de gebruikers van de trampoline zullen zijn. Wanneer dit alleen kinderen zijn, kun je beter kiezen voor een kleinere trampoline. Wanneer er ook volwassenen op zullen springen kan je ook kiezen voor een trampoline van 427 cm of groter.

Springcomfort

Het spring comfort van een trampoline hangt af van de grootte van de trampoline en de kwaliteit van het materiaal. Als je bijvoorbeeld een trampoline wilt kopen voor kleine kinderen, dan is een trampoline met een diameter van 244 cm of kleiner de beste keuze. Dit zorgt ervoor dat het spring comfort voor kinderen optimaal is. Als je een trampoline voor grotere kinderen wilt kopen, dan is een trampoline met een diameter van 365 cm of groter de beste optie. Grotere kinderen hebben namelijk meer ruimte nodig op de trampoline. 

Welke trampoline maat komt het meest voor?

Op de markt zijn de meest gangbare trampolinematen 244 cm, 305 cm, 366 cm en 427 cm. Deze maten worden veel gekozen vanwege hun geschiktheid voor diverse situaties. De trampoline van 244 cm is ideaal voor kleine tuinen, terwijl de maten 305 cm, 366 cm en 427 cm beter passen in grotere tuinen. Door te kiezen voor de juiste maat trampoline, kun je ervoor zorgen dat deze goed past in de beschikbare ruimte en optimaal gebruikt kan worden.

De trampolines van Avyna

Er zijn dus verschillende dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste trampoline maat. Avyna biedt een breed scala aan trampolines in verschillende maten en met verschillende functies. Alle trampolines van Avyna zijn gemaakt van duurzaam materiaal en bieden optimaal springcomfort. Bovendien zijn alle trampolines van Avyna gemakkelijk te installeren en bieden ze een uitgebreide garantie. Avyna trampolines zijn zelfs gecertificeerd voor gebruik in openbare ruimtes en/of instellingen. Wil je meer informatie over de trampolines van Avyna? Neem dan contact met ons op!