hockey spelletjes

Hockey is een sport die bekend staat om zijn snelheid, tactiek en teamspel. Voor jong en oud, binnen of buiten, makkelijk of uitdagend, er zijn tal van hockey spelletjes die gespeeld kunnen worden. Deze spelletjes zijn niet alleen leuk, maar kunnen ook helpen om je skills te ontwikkelen. In deze blog lees je van alles over de vijf leukste hockey spelletjes om te spelen.

Hockey spelletje 1: Belgisch hockey

Belgisch hockey is een variant op het traditionele hockey. Hier spelen twee teams tegen elkaar, maar met een belangrijke verandering: de goaltjes zijn omgedraaid. Dit betekent dat je scoort door de bal via de achterkant van het doel in het net te spelen. Voor elk doelpunt krijg je een punt, en het team met de meeste punten wint. Dit hockey spel kan bijvoorbeeld als twee tegen twee gespeeld worden, maar kan ook met meerderen gespeeld worden. Om de teams te onderscheiden kunnen er hesjes gebruikt worden. Voor meer buitenspeel plezier, kun je ook het kopen van een trampoline overwegen. 

Hockey spelletje 2: Hockey estafette

Hockey estafette valt onder de populaire hockeyspelletjes. Hockey estafette is een perfect spel om je snelheid en balcontrole te oefenen. Tijdens dit spel racen teams tegen elkaar terwijl ze met een hockeystick en bal een parcours afleggen. Voor jongere spelers kan het parcours eenvoudiger gemaakt worden. Belangrijk is het gebruik van zachte ballen en een duidelijke markering van het parcours om veiligheid te garanderen. Dit spel is perfect om teamwork en communicatie binnen een team te versterken.

Hockey spelletje 3: Doel schieten

Bij het spel ‘doel schieten’ draait alles om behendigheid en techniek. Spelers scoren punten door op doelen van verschillende grootte en afstand te schieten. Hoe kleiner het doel of hoe groter de afstand, hoe meer punten je kunt verdienen. Dit spel is geweldig voor spelers van alle niveaus, met eenvoudigere doelen voor beginners en uitdagende voor de meer ervaren spelers. Het is een uitstekende manier om je schietvaardigheden te verbeteren.

Hockey spelletje 4: Poortjes spel

Het poortjes spel is een test van nauwkeurigheid en controle. Het spel bestaat uit verschillende poortjes, geplaatst op diverse afstanden. Spelers proberen de bal door deze poortjes te schieten, beginnend bij het dichtstbijzijnde. Na elk succesvol schot, ga je naar het volgende poortje. Punten worden toegekend voor elk poortje dat succesvol gepasseerd wordt. Dit spel is niet alleen leuk, maar helpt ook bij het verbeteren van je schotprecisie en balbeheersing.

Hockey spelletje 5: Lift spel

Tot slot is ook het lift spel een erg leuk hockey spelletje. Het lift Spel is bijzonder veelzijdig en creatief. Kinderen proberen de bal in verschillende objecten te spelen, zoals goals, hoepels, kliko's, basketbalnetten, autobanden en verfblikken. Elk object heeft een bepaalde puntenwaarde, en hoe moeilijker het object te raken is, hoe meer punten het waard is. Dit spel is fantastisch voor kinderen om hun schietvaardigheden op een leuke en interactieve manier te oefenen. 

Hockey spelletjes met de goaltjes van Avyna

In dit artikel hebben we een reeks leuke en interactieve hockey spelletjes verkend die geschikt zijn voor spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Zeker leuk om te spelen als je liever geen trampoline in de tuin hebt.  Deze spellen zijn niet alleen een fantastische manier om te genieten van de sport, maar helpen ook bij het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden zoals teamwork, communicatie en techniek. Avyna biedt de perfecte goaltjes en andere apparatuur om deze spellen tot leven te brengen. Onze producten zijn duurzaam, veilig en ideaal voor zowel recreatief als competitief gebruik. Ontdek wat Avyna kan betekenen voor jouw hockeyervaring! Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.