trampoline in elkaar zetten

Het in elkaar zetten van een trampoline is op zich niet super moeilijk, maar we snappen dat je graag over de juiste informatie beschikt voordat je begint met monteren van de trampoline. In deze blog geven we enkele tips hoe je jouw gloednieuwe trampoline het beste in elkaar kunt zetten door middel van een simpel stappenplan.

Stappenplan trampoline in elkaar zetten

Controleer of de inhoud van de doos compleet is

Heb je door jou bestelde trampoline in huis? Controleer dan eerst of je alle onderdelen compleet hebt. De benodigdheden inclusief aantallen zijn te vinden in de handleiding van de trampoline. Haal alle onderdelen uit de doos, zo heb je een duidelijk overzicht en zie je in een oogopslag of alles compleet is.

Zet het frame in elkaar 

Begin met het in elkaar zetten van het trampoline frame. Dit doe je door eerst alle buizen in de juiste volgorde op het gras te leggen. Is alles compleet? Monteer dan het frame aan elkaar.  

Het monteren van de springmat

Vervolgens kan je de springmat vastmaken aan het frame. Dit doe je door de eerst de springmat uit te klappen en op verschillende plekken evenwijdig wat veren te plaatsen met het gebruik van de toolspring. Nu kan je alle veren eromheen ook gaan plaatsen, maar doe dit wel voorzichtig zodat je jezelf niet bezeert.

De trampoline rand bevestigen

Als alle veren gemonteerd zijn kan de trampoline rand geplaatst worden. Zorg ervoor dat je deze bevestigd op de aangegeven plekken aan de poten (hier is een speciale flap voor aan de rand) met de elastieken. 

Veiligheidsnet op de trampoline plaatsen

Heb je een opbouw of InGround trampoline? Dan is een veiligheidsnet verplicht. Controleer voor het monteren of je alle benodigde onderdelen hebt. Daarna bevestig je de klemmen met schroeven aan de poten van het frame. Hier komt vervolgens de (gebogen) palenconstructie in. De gebogen palen bestaan uit twee delen, klik deze in elkaar. Afhankelijk van het type trampoline (rond of rechthoekig) kan je aan de slag met het net. Bij een rond veiligheidsnet is het van belang dat de fiber stokken eerst door de constuctie heen gestoken worden. Daarna kan je het veiligheidsnet als het ware vastklikken aan de palen met de bijgeleverde kapjes. Bij een rechthoekig veiligheidsnet is geen fiber nodig. Je maakt het veiligheidsnet aan de boven- en onderkant vast met bijgeleverde bandjes aan de palen. Vervolgens kan je met de elastiekjes ook nog het nest vastzetten aan de rand, zo kan er ook niemand onderdoor. 

Laatste check

Controleer ALTIJD of de gehele constructie stevig is en of alles juist aan elkaar gemonteerd is. Zo ja, dan kan het springplezier beginnen! 

Losse handleiding van jouw trampoline

Een uitgebreide handleiding van jouw trampoline is te vinden op onze handleidingen-pagina, op de productpagina onder het kopje 'meer informatie' of door de QR code op de verpakking van de trampoline te scannen. Je kunt ook een van onderstaande filmpjes bekijken. In de filmpjes wordt duidelijk uitlegd hoe je een Avyna trampoline in elkaar hoort te zetten.

      

Trampoline in elkaar zetten met Avyna

Het in elkaar zetten van een trampoline met Avyna staat garant voor kwaliteit en gebruiksgemak. Onze trampolines zijn ontworpen om het montageproces zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken. Met duidelijke instructies en betrouwbare klantenservice, zorgen wij ervoor dat je snel kunt genieten van jouw Avyna trampoline. Voor vragen of extra hulp bij de montage kan je altijd contact opnemen met ons team. Kies voor Avyna, en ervaar het gemak van een vakkundig ontworpen trampoline die jarenlang speelplezier biedt.