trampoline in elkaar zetten

Het in elkaar zetten van een trampoline is op zich niet super moeilijk, maar het is wel handig dat je beschikt over de juiste informatie voordat je de trampoline wil gaan monteren. Daarom hebben we een aparte pagina met de handleidingen van alle trampolines. In deze blog zullen we nog wat tips over het in elkaar zetten van een trampoline.

1. Controleer of de inhoud van de doos compleet is

Heb je door jou bestelde trampoline in huis? Controleer dan eerst of je alle onderdelen compleet hebt. De benodigdheden inclusief aantallen zijn te vinden in de handleiding van de trampoline. Haal alle onderdelen uit de doos, zo heb je een duidelijk overzicht.

2. Zet het frame in elkaar 

Begin met het in elkaar zetten van het trampoline frame. Dit doe je door eerst alle buizen in de juiste volgorde op het gras te leggen. Is alles compleet? Monteer dan het frame aan elkaar. 

3. Het monteren van de springmat

Vervolgens kan je de springmat vastmaken aan het frame. Dit doe je door de eerst de springmat uit te klappen en op verschillende plekken evenwijdig de veren te plaatsen met de spring tool. Nu kan je alle veren eromheen ook gaan plaatsen. 

4. De trampoline rand bevestigen

Als alle veren gemonteerd zijn kan de trampoline rand geplaatst worden. Zorg ervoor dat je deze bevestigd op de aangegeven plekken aan de poten (hier is een speciale flap voor aan de rand) met de elastieken. 

5. Veiligheidsnet op de trampoline plaatsen

Heb je een opbouw of InGround trampoline? Dan is een veiligheidsnet verplicht. Controleer voor het monteren of je alle benodigde onderdelen hebt. Daarna bevestig je de klemmen met schroeven aan de poten van het frame. Hier komt vervolgens de (gebogen) palenconstructie in. De gebogen palen bestaan uit twee delen, klik deze in elkaar. Afhankelijk van het type trampoline (rond of rechthoekig) kan je aan de slag met het net. Bij een rond veilhigheidsnet is het van belang dat de fiber stokken eerst door de constuctie heen gestoken worden. Daarna kan je het veiligheidsnet als het ware vastklikken aan de palen met de bijgeleverde kapjes. Bij een rechthoekig veiligheidsnet is geen fiber nodig. Je maakt het veiligheidsnet aan de boven- en onderkant vast met bijgeleverde bandjes aan de palen. Vervolgens kan je met de elastiekjes ook nog het nest vastzetten aan de rand, zo kan er ook niemand onderdoor. 

6. Controleer of alles juist in elkaar zit en of alles stevigheid heeft

Niet onbelangrijk, check goed of de gehele constructie zijn stevigheid heeft en of alles juist aan elkaar gemonteerd is. Zo ja? Dan kan het springplezier beginnen!

Voor een uitgebreide uitleg bekijk de handleiding die bij jouw trampoline hoort. Deze is te vinden op onze handleidingen-pagina, op de productpagina onder het kopje 'meer informatie' of door de QR code op de verpakking van de trampoline te scannen. Je kan ook een van deze filmpjes op YouTube bekijken waarin duidelijk wordt laten zien hoe je een Avyna trampoline in elkaar kan zetten.