Grootte trampoline

Het kan wel eens lastig zijn de juiste grootte voor een trampoline te kiezen. De grootte van de trampoline zal voornamelijk afhankelijk zijn van de beschikbare ruimte, persoonlijke voorkeur, de leeftijd van de kinderen en natuurlijk het budget. Onderstaand geven we een aantal tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste maat trampoline

Wat is de juiste grootte trampoline voor mij?

Ik heb een kleine tuin 

Indien je een kleine tuin hebt, kan je het beste overwegen een kleinere trampoline aan te schaffen. Wist je dat een ronde trampoline meer ruimte in beslag neemt dan een rechthoekige trampoline? Met een rechthoekige trampoline kan je de beschikbare ruimte optimal benutten, terwijl dit met een ronde trampoline lastiger is. Om die reden kan je bij een kleine tuin, of beperkte ruimte, het beste kiezen voor een kleinere rechthoekige trampoline. Bijvoorbeeld met een afmeting van 275x190 cm of 305x225. Hou er wel rekening mee dat er boven en rondom de trampoline zo'n 1 meter vrije ruimte beschikbaar moet zijn. Dit is namelijk belangrijk voor de veiligheid van de springers. 

Ik heb een grote tuin

Wanneer je een grote tuin hebt, is het misschien wat makkelijker om de keuze voor een trampoline te maken. Zowel een grote als kleine trampoline zal dan in de tuin passen. Je kan bijvoorbeeld wel op basis van de leeftijd van de kinderen een keuze maken voor een bepaalde trampoline. Onze grootste ronde trampoline is Ø430 cm en onze grootste rechthoekige trampoline is 520x305 cm. Onze kleinste ronde trampoline is Ø200 cm en de kleinste rechthoekige trampoline heeft een afmeting van 275x190 cm.

Ik heb kleine/jonge kinderen

Wanneer de kinderen nog klein zijn, kan je het beste kiezen voor een ronde trampoline. Op een ronde trampoline, word je vanwege de spanning van de veren automatisch naar het midden van het springdoek gebracht. Dit is voor kleine kinderen veiliger en makkelijker springen dan op een rechthoekige trampoline. We begrijpen dat je zo lang mogelijk gebruik wil maken van de trampoline, daarom kan het je het beste kiezen voor een afmeting vanaf Ø305 cm (rond). 

Ik heb grote/oudere kinderen

Wanneer je oudere kinderen hebt dan kan je het beste kiezen voor een grotere rechthoekige trampoline. Op een rechthoekige trampoline kan er gemakkelijker gebruikt worden gemaakt van het gehele springoppervlak én kan er hoger op gesprongen worden dan op een ronde trampoline. Oudere kinderen zijn vaak al wat meer ervaren met trampoline springen en vinden het leuk om hoge sprongen en trucs uit te voeren. Dit kan het beste op een rechthoekige trampoline. Hoe ouder de kinderen, hoe leuker een grote trampoline. Op een kleinere trampoline zullen ze sneller uitgekeken zijn.

Alle trampoline afmetingen op een rijtje

Onderstaand vind je alle afmetingen trampolines op een rijtje:

Ronde trampolines Rechthoekige trampolines
Ø200 cm (alleen beschikbaar als opbouw trampoline) 215x155 cm (alleen beschikbaar als InGround trampoline)
Ø245 cm 275x190 cm
Ø305 cm 305x225 cm
Ø365 cm 340x240 cm
Ø430 cm 380x255 cm
  520x305 cm

Trampoline op poten, InGround of FlatLevel trampoline?

Bij Avyna heb je de keuze uit drie verschillende soorten trampolines, namelijk: een opbouw trampoline (deze staat op poten), een InGround of FlatLevel trampoline. Het verschil tussen de laatste twee is dat een InGround trampoline 20 cm boven de grond uit komt, terwijl een FlatLevel trampoline volledig in de grond wordt weggewerkt. Alle trampolines hebben dezelfde kwaliteit, dus wat voor soort trampoline je kiest is volledig afhankelijk van je eigen voorkeur. 

Trampoline kopen

Bekijk hier ons aanbod trampolines