Goede trampoline

Wij krijgen regelmatig de vraag, wat is nou een goede trampoline? In deze blog gaan we in op deze vraag en op welke dingen je moet letten tijdens de aanschaf van een trampoline. Ga jij voor een goedkopere trampoline van de bouwmarkt, of voor een duurdere kwalitatief goede trampoline? Dat is een keuze die je voor jezelf moet maken. Bij Avyna staan kwaliteit en veiligheid bovenaan! We raden aan te kijken naar je eigen situatie en budget en daarnaast natuurlijk waar jij je het beste bij voelt. De aanschaf kan een lastige keuze zijn, daarom gaan we onderstaand in op de vraag: wat is nou een goede trampoline? 

Trampoline frame

Het trampoline frame is een van de belangrijkste dingen waar je de kwaliteit van een trampoline kan onderscheiden. Wij raden een minimale staal dikte van 1,8 millimeter aan. Kijk daarnaast ook naar de kwaliteit van het staal. Chinees staal wordt, in tegenstelling tot Taiwanees staal, vaak gemaakt van afvalmateriaal. Chinees staal heeft hierdoor een onzekere samenstelling. Taiwanees staal gaat daarentegen zo'n 15 tot 20 jaar mee en heeft enorm sterke lasnaden. Avyna trampolines zijn gemaakt van Taiwanees staal in onze eigen fabriek.

Daarnaast is het belangrijk dat het staal behandeld is tegen roestvorming. Dit kan door middel van een poedercoating of door het galvaniseren (verzinken) van het staal. Op een poedercoat komen sneller krassen, waardoor hier alsnog roest op kan ontstaan. Staal dat gegalvaniseerd is, is veel langer beschermt tegen roest. Het frame van onze trampolines is zelfs dubbel gegalvaniseerd, waardoor roest vrijwel onmogelijk is. 

Om bovenstaande redenenen geeft Avyna, in tegenstelling tot andere trampoline merken, levenslang garantie op het trampoline frame. 

Trampoline veren

Kwaliteit in trampoline veren is te onderscheiden in de mate waarin de veren roestbestendig zijn en de lengte ervan. De lengte van de veren bepalen de veerkracht van de trampoline. Je hebt twee soorten veren, namelijk: glanzende- en doffe veren. Glanzende veren hebben een dunne laag zink die niet de gehele veer bedekt. Hierdoor is de kans op roestvorming alsnog aanwezig. Doffe veren daarentegen zijn volledig verzinkt/gegalvaniseerd. Deze zullen dus niet roesten. Avyna trampoline veren zijn altijd dubbel gegalvaniseerd. Bovendien hebben onze veren ook nog een rubberen afdekdopje, zodat de scherpe delen zijn afgesloten. Kijk dus goed naar de veren van de trampoline.

Trampoline rand

De kwaliteit van de trampoline rand is te onderscheiden aan de hoeveelheid pvc en de dikte van het foam in de trampoline rand. Bekijk allereerst of de rand is gemaakt van weerbestendig polyester, dit zorgt namelijk voor een langere levensduur. We adviseren voor het pvc minimaal een dikte van 0,3 millimeter aan te houden. Net zo belangrijk, het foam in de rand voor juiste demping en stugheid. We raden een minimale dikte van 2 cm aan. Onze trampoline randen bevatten maar liefst 2,5 of 3,5 cm foam en gaan jarenlang mee dankzij de samenstelling. De trampoline rand mag tijdens het springen niet klapperen of verschuiven en moet alle veren volledig afdekken.

Trampoling springmat

Het verschil in kwaliteit van een springmat zit hem met name in de afwerking en de bevestigingspunten van de mat. Onze springmatten worden tijdens het productieproces volledig glad gemaakt om schaafwonden te voorkomen. Dit proces wordt bij de productie van Chinese springmatten vaak overgeslagen. Kijk ook naar de bevestiging die de mat heeft om de trampoline veer aan vast te maken. Wij hebben een speciale plastice D-ring ontwikkeld, met een gegalvaniseerd stalen plaatje erin. Ook deze zijn enorm sterk en zullen niet slijten of roesten.

Een goede trampoline is te herkennen aan bovenstaande punten. Ga deze dus goed na. Kijk daarnaast ook of de trampoline een keurmerk bevat en of deze geschikt is voor openbaar gebruik. Zo ja, dan zit je vaak wel goed. Natuurlijk kan je er zelf ook voor zorgen dat je het trampoline springen zelf zo veilig mogelijk maakt. Plaats bijvoorbeeld een veiligheidsnet en zorg voor voldoende vrije ruimte rondom de trampoline. 

Een ding is zeker, voor een kwalitatief goede trampoline ben je bij Avyna aan het juiste adres. Ga je voor een ronde of rechthoekige trampoline? Een trampoline op poten of misschien wel een FlatLevel of InGround trampoline?