Bungee trampoline

Je hebt ze vast wel eens gezien op een kermis, de bungee trampoline. Vaak staan bungee trampolines in een viertal opgesteld op bijvoorbeeld kermissen, evenementen, campings of bij strandtenten. Bungee trampolines hebben een grote aantrekkingskracht op kinderen. Dan kan ook bijna niet anders want op een bungee trampoline spring je tot wel 8 meter hoog de lucht in.

Wist je dat Avyna trampolines de meest gebruikte trampolines zijn bij bungee activiteiten? Kijk maar eens rond op de kermis. De kans dat er daadwerkelijk Avyna trampolines gebruikt worden is heel groot.

Hoe werkt een bungee trampoline?

De springer wordt met beide benen in een soort harnasje geplaatst. Deze wordt om het lichaam van het kind geplaatst. Vervolgens worden aan het harnas twee elastische touwen vastgemaakt welke het uiteindelijk mogelijk maken dat de springer hoog kan gaan springen. Nu vraag je je misschien af waarom kinderen op een bungee trampoline zo hoog kunnen springen en waarom ze een stuk gemakkelijker trucs kunnen uitvoeren, zoals een salto. Dit komt doordat er als het ware een motortje aan de elastieken zit. Deze zorgt ervoor dat de springer veel makkelijker hoog kan springen en langer in de lucht blijft. Het langer in de lucht zweven maakt het makkelijker om trucs uit te voeren. Vandaar dat jouw kind misschien ineens wel een salto kan doen. Het springen op een bungee trampoline is niet moeilijk. Het kind zal al snel merken dat het springen een stuk gemakkelijker gaat dan op een normale trampoline, mits het kind gewoon meeveert bij het terecht komen op de springmat. Bij het neerkomen zal het kind altijd met de voeten weer op de springmat terecht komen vanwege de zwaartekracht en de elastieken. Je hoeft je dus ook niet druk te maken of het wel verstandig is om jouw kind te laten springen op een bungee trampoline. Het springen op een bungee trampoline is volledig veilig. Alle bungee trampolines op openbare plekken (zoals kermissen) hebben een bezitten een keuring en voldoen aan hoge kwaliteitseisen.

Hoe ziet een bungee trampoline er uit?

De meeste bungee trampolines zijn rechthoekig, maar ook in een rond formaat zijn ze er. De trampolines staan stevig op de grond en de ruitme tussen de grond en de trampoline wordt afgedekt met een groot zeil. De kleuren zijn per locatie verschillend. Meestal staan er per attractie zo'n vier trampolines. Bungee trampolines zijn er alleen in een opbouw versie. Je zult dus niet zo maar onze FlatLevel of InGround trampolines vinden bij een bungee attractie.

Heb