alles wat je moet weten over springkussens

Springkussens zijn een bron van vermaak voor kinderen. Het zijn vaak echte speelparadijzen waar kinderen urenlang plezier aan kunnen beleven. Je ziet ze op evenementen, feestjes, maar ook in tuinen zijn ze te vinden. In deze blog gaan we dieper in op de wereld van springkussens en geven we tips hoe je ze veilig kunt gebruiken.

Wat zijn springkussens?

Springkussens, ook wel bekend als, luchtkussens, luchtkastelen, opblaaskussens, of springkastelen, zijn opblaasbare structuren die dienen als een speelplaats voor kinderen. Meestal worden ze gebruikt voor recreatieve doeleinden, zoals kinderfeestjes, evenementen of andere festiviteiten. Een springkussen is eigenlijk niet meer dan een groot oppervlak van materiaal, dat door middel van lucht wordt opgeblazen tot een speelpaleis. Als er voldoende lucht in het springkussen zit, kan er volop gesprongen en gespeeld worden op een veilige manier. Vaak hebben springkastelen verschillende ruimtes of kenmerken als tunnels en zelfs glijbanen om de speelervaring diverser te maken. Sommige springkussens hebben zelfs een thema. Springkussens zijn volledig veilig te gebruiken, omdat de constructie zo gemaakt is, dat er veiligheidsnetten aan de zijkant zitten en dat de randen goed bekleedt zijn. Op het moment dat er een blower, oftewel luchtblazer, wordt aangesloten, zal deze het springkussen automatisch opblazen en bovendien ook op kracht houden zodat er zorgeloos gespeeld kan worden.

Hoe werkt een springkussen?

Een springkussen is gemakkelijk in gebruik. Haal deze uit de verpakking en leg deze op de plek waar je deze opgeblazen wilt hebben. Vervolgens kun je de blower aansluiten op het kussen en aan het stopcontact en kun je deze aanzetten. Zodra de blower aanstaat, zal er constant lucht in het springkussen geblazen worden waardoor het kussen zijn vorm en stevigheid behoudt om op te spelen en springen. De opgeblazen wanden van het kussen fungeren als zachte barrières waar tegen aan kan worden gekomen zonder dat er iemand zich bezeert.

Hoe kan je een springkussen veilig gebruiken?

Veiligheid is enorm belangrijk bij het spelen op springkussens. Indien het springkussen volledig opgeblazen is, kan er op gespeeld worden. Zorg er daarnaast ook voor dat het springkussen op een veilige plek staat en dat het springkussen goed vast staat met de bijgeleverde haringen en streef altijd de aangeraden veiligheidsinstructies na. Het is ook essentieel om toezicht te houden wanneer kinderen op een springkussen spelen en om ervoor te zorgen dat ze zich aan de regels houden om ongelukken te voorkomen.

De springkussens van Avyna

De springkussens van Avyna staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid. Ze zijn ontworpen met aandacht voor veiligheid en hebben een stevige constructie. Avyna biedt een divers assortiment geschikt voor allerlei gelegenheden. Kies je voor een Avyna springkussen dan ben je verzekerd van gegarandeerd plezier. We helpen je uiteraard graag bij je keuze!