trampoline beschermen

Het liefst wil je natuurlijk dat je trampoline een lange tijd mee gaat. In deze blog geven we je een aantal tips hoe je je trampoline het beste kan beschermen.

1. Maak de trampoline regelmatig schoon.

Zijn er veel bladeren of takjes op de trampoline terecht zijn gekomen door bijvoorbeeld harde wind? Zorg er dan voor dat je dit snel verwijderd. Op die manier hou je de trampoline het langst mooi en schoon. Je kunt de trampoline zelf ook schoonmaken met wat water en een zachte doek. Gebruik in ieder geval geen schoonmaakmiddelen want dit de trampoline juist aantasten.

2. Gebruik een beschermhoes 

Vooral tijdens de winter periode raden we aan om gebruik te maken van een afdekhoes. Een afdekhoes is een accessoire die je goed kunt gebruiken om de levensduur van je trampoline te verlengen. Een afdekhoes beschermt niet alleen tegen regen, maar ook tegen vuil, zonlicht en andere weersinvloeden. Een beschermhoes gaat over de springmat, de trampoline rand, de veren én het frame heen. Trampolines zijn weersbestendig, maar in het geval je je trampoline zo lang mogelijk mooi wil houden is een afdekhoes zeker aan te raden. Zorg er wel voor dat als je de hoes eraf haal, je deze goed laat drogen om vochtigheid en bijvoorbeeld schimmel te voorkomen.

3. Zet je trampoline vast of berg hem op tijdens de winterperiode

Tijdens lekker weer wordt er vaker gebruik gemaakt van de trampoline dan tijdens de winter periode. Je kunt ervoor kiezen, in het geval je een opbouw trampoline hebt, om deze vast te zetten aan de grond door middel van een ankerset. Zo ben je er verzekerd van dat jouw trampoline netjes op zijn plaats blijft staan tijdens slechte weersomstandigheden. Je kunt ook overwegen om de trampoline af te breken en op te bergen op een droge plek. Ook dan hou je je trampoline het langst mooi. Bij een ingraaf trampoline is het lastiger om deze zo maar op te bergen. Heb je een veiligheidsnet om jouw InGround of FLatlevel trampoline? Dan raden we wel aan om deze te demonteren en op te bergen tijdens de winterperiode. 

4. Maak ook de rand van de trampoline schoon

Is de trampoline rand vies? Zorg er dan ook voor dat je deze snel schoonmaakt. Je wil natuurlijk niet dat de trampoline rand nog meer aangetast wordt door vuil en dit in het kussen trekt. Gebruik ook hier alleen water en een zachte doek en geen schoonmaakmiddelen.

5. Gebruik geen schoenen op de trampoline

Laat je kinderen niet springen op de trampoline met schoenen aan. Het springen op de trampoline met schoenen kan als gevolg hebben dat de springmat beschadigd. Wanneer je de kinderen laat springen op hun sokjes of blote voeten heb je de minste kans op beschadiging en hou je de trampoline het langst mooi.