Trampolinespringen als sport

Wie vindt trampolinespringen nou niet leuk?

Als je naar de achtertuinen in Nederland kijkt, lijkt het als of ieder gezin wel een trampoline in de tuin heeft staan. Wat veel ouders niet weten, is dat trampolinespringen een officiële sport is en zelfs een wedstrijdsport.

Maar iedereen kan toch springen?

Dat zou je denken, maar beoefen je trampolinespringen als sport dan wordt, naast de basistechnieken onder deskundige begeleiding ook naar spectaculaire trucs toegewerkt.

Want trampolinespringen is meer dan op en neer springen. Schroeven, salto’s en draaien zo hoog mogelijk, dat is trampolinespringen. Maar dit moet je wel leren.


Trampolinespringen is meer dan alleen leuk

Door te springen op een trampoline leer je je spieren te coördineren en te beheersen. Het gevoel voor evenwicht wordt verfijnd. Net als je gevoel voor ritme, tempo en evenwicht.

Samenwerking met Dutch Gymnastics | KNGU

Sinds december 2018 werken de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en Avyna samen. Samen maken we het trampolinespringen veiliger en nóg leuker. Zo krijgen alle KNGU-leden korting op tuintrampolines en kan je op een veilige trampoline thuis oefenen je sprongen te verbeteren.

Of je nu kiest voor een kleine, grote, ronde of rechthoekige trampoline, ben je lid van de KNGU, dan krijg je korting op alle Avyna trampolines.

Wil je informatie over waar je trampolinespringen als sport kan doen? Kijk dan op de site van Dutch Gymnastics. Dutch Gymnastics is de gymsport community in Nederland. Je vindt hier alles wat met de gymsport te maken heeft: informatie, inspiratie en evenementen.