Springmat rechthoekig

Een rechthoekige springmat is het vlakke oppervlak dat zich tussen de frame- en veerconstructie van een rechthoekige trampoline bevindt. Het is het gebied waarop de gebruiker springt en waarop de veren of elastieken zich bevinden die de gebruiker op en neer laten bewegen. Een springmat is essentieel voor het gebruik van een trampoline omdat het de gebruiker de mogelijkheid biedt om op de trampoline te springen.

De springmat van een rechthoekige trampoline heeft meestal een rechthoekige vorm, in tegenstelling tot de ronde springmat van een ronde trampoline. De matten zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit polypropyleen met een geweven structuur. Tijdens de productie worden de springmatten in de fabriek glad gemaakt om schaafwonden te voorkomen. Het logo staat vaak in het midden van de springmat als referentiepunt, zodat gebruikers gemakkelijker in het midden kunnen springen.

De springmat wordt bevestigd door middel van de veren of elastieken aan het frame van de trampoline. Wanneer de mat strak staat en alle veren of elastieken bevestigd zijn, en de trampoline rand over de veren is geplaatst, kan er veilig worden gesprongen. De matten zijn meestal zwart van kleur en aan de springmat zitten haakjes waarmee je de veren of elastieken kunt bevestigen.