trampoline met net

Trampolines met veiligheidsnetten zijn door de jaren heen steeds populairder geworden. Tegenwoordig zie je bijna geen trampolines meer zonder veiligheidsnet. In dit artikel lees je waarom trampolines een veiligheidsnet hebben, wat de voordelen zijn van het gebruik van een veiligheidsnet en hoe je ze gebruikt.

Een trampoline met veiligheidsnet

Trampolines hebben al jarenlang een aantrekkingskracht op kinderen. Als kinderen ergens een trampoline zien, dan is de kans groot dat ze daar graag op willen springen. Met de toenemende focus op veiligheid wordt het steeds belangrijker dat kinderen veilig kunnen springen en spelen op een trampoline. Dit is dan ook de belangrijkste reden dat het plaatsen van een veiligheidsnet om een trampoline in bijna alle gevallen verplicht is. Een trampoline met veiligheidsnet maakt het springen niet minder leuk, maar het is juist bedoeld om extra bescherming te bieden voor de springers.

Waarom een veiligheidsnet?

Veiligheid staat voorop. Trampolines met veiligheidsnetten zijn ontworpen om juist die extra bescherming te bieden die kinderen nodig hebben. Een veiligheidsnet rondom de trampoline geeft een vertrouwd gevoel en hierdoor kunnen de kinderen onbezorgd springen en spelen op de trampoline. Het verplicht stellen van een veiligheidsnet om trampolines is vooral bedoelt om het risico op verwondingen en ongelukken te verminderen. Enerzijds fungeert het trampoline veiligheidsnet dus voor het voorkomen dat kinderen van de trampoline vallen, anderzijds kan een veiligheidsnet juist extra zekerheid bieden voor jonge springers die minder ervaren zijn.

De voordelen van een veiligheidsnet

We weten inmiddels dat een veiligheidsnet dient voor het waarborgen van de juiste veiligheid tijdens het springen. Toch zijn er nog een hoop andere voordelen aan een veiligheidsnet op een trampoline, zoals een verhoogde mate zelfverzekerheid bij de springers. Dit omdat ze zich vrijer kunnen voelen om bijvoorbeeld trucs te doen, wetende dat er een vangnet omheen zit om hen op te vangen. Bovendien kan een veiligheidsnet bijdragen aan een veiligere omgeving in het geval van ongevallen. Indien de regels netjes worden opgevolgd, dek je jezelf als het ware in. Een ander voordeel is dat je door het plaatsen van een net de verantwoordelijkheid aanmoedigd. Kortom, een veiligheidsnet om een trampoline biedt niet alleen fysieke bescherming, maar zorgt er ook voor dat er door iedere kan worden genoten zonder zorgen.

Hoe plaats ik een veiligheidsnet om mijn trampoline?

Als je momenteel nog geen veiligheidsnet om jouw trampoline hebt, is het belangrijk om na te gaan van welk merk jouw trampoline is. Dit is handig om te weten, omdat niet ieder veiligheidsnet op ieder type trampoline past. Als je het merk van jouw trampoline weet, kun je gemakkelijk het juiste veiligheidsnet kopen. Bij het veiligheidsnet zit een instructie over hoe je het net het beste in elkaar kunt zetten en hoe deze op de trampoline te bevestigen is. Normaal gesproken is het niet heel moeilijk om het veiligheidsnet te plaatsen als je de bijbehorende instructies opvolgt. 

Veiligheidsnetten van Avyna 

Bij Avyna hebben we voor iedere trampoline van ons merk een geschikt veiligheidsnet. Heb jij hulp nodig bij het kiezen van het juiste veiligheidsnet of wil je tips over trampoline veiligheidsnetten? Neem gerust contact met ons op!