Mogelijkheden peuter trampoline

Bij Avyna heb je enorm veel keus in trampolines. Welke trampoline is het beste voor jouw kinderen? Heb je kleine kinderen, misschien wel een peuter/peuters of zijn je kinderen al groot? In deze blog leggen we het verschil tussen onze trampolines uit. Hopelijk kan je op basis hiervan gemakkelijk een keuze maken welke trampoline het gaat worden.

Ronde of rechthoekige trampoline?

Allereerst zal je na moeten gaan wat voor soort trampoline het beste is voor je kinderen. Zowel onze ronde trampolines als rechthoekige trampolines hebben voor- en nadelen.

Het voordeel van een ronde trampoline is dat de springer automatisch naar het midden getrokken wordt. Dit komt doordat de spanning van de veren op ieder punt gelijk is. De kans dat de springer naast de trampoline terecht komt is dan ook kleiner dan bij een rechthoekige trampoline. Heb je kleine kinderen of zijn ze onervaren? Dan kan je om deze reden beter een ronde trampoline overwegen. Een rechthoekige trampoline daarentegen is meer geschikt voor grote(re) of ervaren springers. Bij een rechthoekige trampoline kan je gemakkelijk gebruik maken van het gehele springoppervlak. Daarnaast zal je na moeten gaan welke soort beter in je tuin past. Hierbij kan je in het achterhoofd houden dat een rechthoekige trampoline minder ruimte in beslag neemt dan een ronde trampoline.

Welke maat trampoline?

Welk formaat trampoline je wil is afhankelijk van je eigen voorkeur. We begrijpen dat je misschien niet helemaal weet welk formaat het beste bij je kinderen past. We zullen je hierover wat tips geven. Over het algemeen kan je aanhouden: hoe ouder/groter het kind, hoe groter de trampoline kan zijn.

Onervaren kinderen t/m 6 jaar

Zijn je kinderen nog klein en onervaren? Dan raden we een van onze kleinere ronde modellen trampolines aan met maximaal een doorsnede van 305 cm. Deze trampolines zijn dan geschikt:

 • Ronde trampoline 06 (Ø200 cm)
 • Ronde trampoline 08 (Ø245 cm) 
 • Ronde trampoline 10 (Ø305 cm)
 • Rechthoekige trampoline 213 (275x190 cm)
 • Rechthoekige trampoline 223 (305 x 225 cm)

Voor peuters raden wij een ronde trampoline aan met een doornsee van 245 cm. Dit omdat de allerkleinste trampoline (200 cm) wat harder kunnen terugveren. 

Neem je een grotere maat, dat kan natuurlijk, maar houdt er dan rekening mee dat kinderen in deze leeftijdscategorie niet zo lekker kunnen springen in verband met de vering, dit gaat dan wat lastiger. 

Kinderen vanaf 7 jaar of ouder

Als je kinderen 7 jaar of ouder zijn maakt het niet meer zo veel uit of je kiest voor een ronde of rechthoekige trampoline. Kinderen op die leeftijd hebben meer zelfbeheersing dan peuters of kleine kinderen, waardoor zowel een ronde- als rechthoekige trampoline geschikt kan zijn. Denk bijvoorbeeld na welke maat trampoline in de tuin past. We raden aan niet de kleinste trampoline(s) te nemen, maar wel een van de middelmaten, zoals deze trampolines:

 • Ronde trampoline 10 (Ø305 cm) > meest gangbare maat
 • Ronde trampoline 12 (Ø365 cm)
 • Rechthoekige trampoline 223 (305 x 225 cm)
 • Rechthoekige trampoline 234 (340 x 240 cm)
 • Rechthoekige trampoline 238 (380 x 255 cm)

Kinderen van 12 jaar of ouder

Vaak zijn dit soort 'oudere' springers al ervaren. Ze springen hoog en vinden het misschien wel leuk om trucs uit te voeren. Voor kinderen in deze leeftijdscategorie raden wij aan een grote trampoline aan te schaffen, zoals:

 • Ronde trampoline 14 (Ø430 cm)
 • Rechthoekige trampoline 352 (520 x 305 cm)
 • Rechthoekige trampoline 238 (380 x 255 cm)

Mogelijkheden peuter trampoline

Voor iedere leeftijd is er bij Avyna wel een geschikte maat trampoline te vinden. Bekijk vooral hoe oud je kinderen zijn en welke trampoline (soort en maat) het beste in je tuin past. We hopen dat je met deze tips precies weet welke trampoline je het beste kan aanschaffen.