Hoe kies je de beste trampoline

Hoe kies je de beste trampoline? Dat is vast een vraag die je jezelf stelt wanneer je een trampoline wil aanschaffen. Wij begrijpen dat het kiezen van een trampoline een lastige keus kan zijn. Het aanbod trampolines is tegenwoordig erg groot. Een trampoline is dan ook iets waar je het liefst zo lang mogelijk plezier van wil beleven. In deze blog helpen we je met het maken van de juiste keuze.

Een ronde of rechthoekige trampoline kopen?

De eerste vraag die je jezelf kan stellen is of je een ronde of rechthoekige trampoline wil. Al jarenlang zijn ronde trampolines de meest voorkomende en populaire trampolines, maar waarom? Ten eerste is een ronde trampoline het meest veilig (voor kleine kinderen). De trampoline veren rondom de gehele trampoline zijn allemaal even strak gespannen. Dit zorgt ervoor dat springende kinderen altijd in het midden van de trampoline terecht komen en dus niet in de buurt van de trampoline rand. Mocht je kleine kinderen hebben kan een ronde trampoline om deze reden dus veiliger zijn. Daarentegen neemt een ronde trampoline vaak wel meer ruimte in beslag dan een rechthoekige trampoline. Heb je bijvoorbeeld een kleine tuin, of is de ruimte voor een trampoline beperkt? Dan kan je beter kiezen voor een rechthoekige trampoline. Rechthoekige trampolines zijn gemakkelijker te plaatsen in bijvoorbeeld smalle ruimtes en hoeken. Zijn je kinderen wat ouder of hebben ze veel ervaring met trampoline springen? Dan kan een rechthoekige trampoline een betere keus zijn. Daarnaast is het springoppervlak van een rechthoekige trampoline groter dan bij een ronde trampoline, omdat je niet naar het midden wordt getrokken. Om deze reden zie je professionals springen op een rechthoekige trampoline in plaats van ronde trampolines. 

Welke maat trampoline?

Bij het kiezen van de juiste maat trampoline zijn er twee dingen waar je op moet letten. Het eerste is de leeftijd van de kinderen en het tweede is de ruimte in de tuin. Kleine kinderen (jonger dan 6 jaar) kunnen beter springen op kleinere trampolines. Wij adviseren hierbij trampolines met maximaal een diameter van 305 cm, of 305x225 cm. Hoe ouder de kinderen zijn, hoe leuker het is een grotere maat trampoline aan te schaffen, omdat hier hoger op gesprongen kan worden. Ten tweede is het handig de beschikbare ruimte in de tuin in gedachte te houden. Vanzelfsprekend is een grote trampoline in een kleine tuin niet handig. 

Ons assortiment bestaat uit de volgende maten trampolines:

Rond

  • Ø200 cm (06)
  • Ø245 cm (08)
  • Ø305 cm (10)
  • Ø365 cm (12)
  • Ø430 cm (14)

Rechthoekig

  • 215 x 155 cm (203)
  • 275 x 190 cm (213)
  • 305 x 225 cm (223)
  • 340 x 240 cm (234)
  • 380 x 255 cm (238)
  • 520 x 305 cm (352)

Een trampoline op poten of een ingraaf trampoline?

Ook zal je een keuze moeten maken of je het liefste een trampoline wil die op poten staat of een trampoline die je in de grond kan ingraven. Wil je je trampoline gemakkelijk(er) kunnen verplaatsen en op- en afbouwen? Kies dan voor een opbouw (op poten) trampoline. Vind je het mooier om de trampoline een geheel te laten zijn met de tuin? Kies dan voor een ingraaf trampoline. Qua veiligheid zijn beide opties prima, aangezien een veiligheidsnet verplicht is. Kies dus vooral de trampoline waarvan jij denkt welke het meest geschikt is in jouw tuin. Bovendien hebben wij ook nog twee verschillende soorten ingraaf trampolines. De eerste is de InGround trampoline, deze komt nog ongeveer 20 centimeter boven de grond uit. De tweede is de FlatLevel trampoline, deze graaf je volledig gelijk met de grond in en heeft daardoor een nóg strakkere uitstraling! FlatLevel trampolines worden steeds populairder. Bekijk hier onze FlatLevel trampolines

Kleur trampoline

Waarschijnlijk is dit niet iets waar je direct aan denkt, maar trampolines zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hieronder een opsomming van de verschillende kleuren trampolines in ons assortiment:

  • Groen: een standaard kleur 
  • Grijs: een standaard kleur
  • Camouflage: een stoere rand met gave details
  • Zwart: een strakke rand met een oranje randje. Hierdoor blijft de zwarte rand gemakkelijk te onderscheiden van de trampoline springmat.
  • HD Plus (grijs): dit is een nóg steverige en dikkere rand. 

Veiligheid

Wij snappen dat je de veiligheid van een trampoline ook belangrijk vindt. Het is daarom goed om te weten dat het gebruik van een veiligheidsnet verplicht is. De enige uitzondering hierop is de flat to the ground trampoline, of ook wel FlatLevel trampolines. Wel raden wij ten zeerste aan 1 meter zachte ondergrond rondom de FlatLevel trampoline te plaatsen. Voorbeelden hiervan zijn zand, gras, valdempende tegels of houtsnippers. Veiligheid is gegarandeerd bij het opvolgen van deze regels en zo kan je dus voor ieder type trampoline kiezen. Ook hier geldt: kies het type trampoline welke het beste bij jullie past. 

Hopelijk hebben we je met bovenstaande tips al een beetje op weg kunnen helpen. Onderstaand vind je nog wat eigenschappen van onze Avyna Pro-Line trampolines. 

Avyna trampoline

Onze Avyna Pro-Line trampolines zul je niet terugvinden bij bijvoorbeeld bouwmarkten. Avyna staat voor A-merk trampolines en dat is iets waar we erg trots op zijn. Al ruim 23 jaar maken wij vele families, gezinnen en kinderen blij met onze trampolines. Kies je voor een Avyna trampoline? Dan haal je 100% kwaliteit in huis én heb je zelfs levenslang garantie op het trampoline frame! Onze trampolines zijn zeker kwaliteitsproducten en behoren tot het hogere segement kwaliteitstrampolines.

Trampoline kopen?

Heb je je keuze gemaakt? Of heb je misschien nog hulp nodig bij het maken van je keuze? Neem contact op met onze klantenservice, we helpen je graag!